Πω πω, συμφορά!… 666 και Καλικάντζαροι μαζί; Τι λέτε, βρε παιδιά; Σοβαρά;






Πολύς ντόρος έχει γίνει με τους εορταστικούς στολισμούς των ημερών, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη, αλλά ακόμα και στο Αίγιο -κι έχει ακόμα… ουυυυ… θ’ ακούσουμε κι άλλα, λέω εγώ! 666, πυραμιδικά νεοταξίτικα σχήματα, εξωγήινοι, Καλικάντζαροι, όλα παίζουν, κι όλα ανεβάζουν το «κλίμα» των οργισμένων αντιδράσεων! Ε, λοιπόν, όσοι αντιδρούν… δεν το αρνούμαι, θα το πω: έχουν δίκιο! Μόνο που… αντιδρούν για λάθος λόγους…
Για τις πυραμίδες (πυραμιδοειδής φωτεινός διάδρομος) στη Θεσσαλονίκη –και μόνο γι’ αυτές, κι αυτό εν μέρει- θα συμφωνήσω ότι παραπέμπουν στο γνωστό σύμβολο των Ιλλουμινάτι -αν και δεν υπάρχει επί του προκειμένου… μάτι! Οπότε, μπορεί να μην αποτελεί και τόσο σαφές υπονοούμενο και να είναι απλά εμπνευσμένο από το τριγωνικό έλατο. Πάντως, κάτι υπάρχει σ’ αυτό, το πιθανότερο, δεν αντιλέγω…
Για τα υπόλοιπα, όμως…
Πάμε στο «666», δηλαδή στα φωτάκια στην οδό Βασ. Σοφίας στην Αθήνα, όπου βλέπουμε 6 γραμμούλες x 3 να φιγουράρουν πάνω από τα αυτοκίνητα που περνούν αποκάτω. Το σύνολο «διαβάζει»: 6 – 6 – 6.
Και βεβαίως, έχετε δίκιο! Δεν είναι τυχαίο: το έκαναν επίτηδες! Αλλά γιατί;…
Για τον ίδιο λόγο που το barcode εμφανίζεται μ’ αυτή τη μορφή, σε κάθε περίπτωση, δηλαδή με 3 εξάρια, ένα στην αρχή, ένα στη μέση κι ένα στο τέλος.
Με δυο λόγια, οι του Δήμου της Αθήνας και ο κ. Μπακογιάννης, απλή εξυπηρέτηση έκαναν στα αφεντικά τους, αυτούς του barcode! Ναι, ορθόν, αλλά ορθόν… με ποιον τρόπο; Μήπως, για να φέρουν τον… Αντίχριστο; Μη βιάζεστε! Η απάντηση είναι άλλη: Σας δουλεύουν! Τόσο απλά! Χρόνια τώρα, κι όχι μόνο τώρα… Σας δουλεύουν!
Πατάνε στα πιστεύω σας και σας έχουν καλλιεργήσει εδώ και δεκαετίες μια τεράστια πλάνη, σας έχουν κάνει μια τρομερή υποβολή! Και το πιο αστείο; Ετούτο το… πατιρντί με τα 6άρια δεν απηχεί καν αυτά που πιστεύετε, δηλαδή τα περί του 666 από την Αποκάλυψη του Ιωάννη… τα γνωστά, δηλαδή!
Τι θέλω να πω;… Δε μου λέτε, σας παρακαλώ, πώς είναι δυνατόν να ταυτίζεται το 666 (χ + ξ + ς στ΄]) με το 6 – 6 – 6, που είτε το πολλαπλασιάσεις (6 x 3), είτε το προσθέσεις, βγάζει ΠΑΝΤΑ 18;;;; Ε, πώς ταυτίζονται αυτά τα δυο; Αριθμητική δεν ξέρετε; Ε;;;;
Για να καταλάβετε πόσο σας έχουν μπολιάσει –πόσες ενέσεις έχετε φάει!- πόση υποβολή έχετε δεχθεί και πόσο αυτή η υποβολή έχει πλέον γίνει αυθυποβολή -και λειτουργεί και αντιδρά αυτόματα, μόλις σας… πατήσουν το κουμπί (καλή ώρα…), βάλτε το μυαλουδάκι σας λίγο να σκεφθεί! Τι άθροισμα έχουν 3 εξάρια, που να πάρει; Δεν έχουν 18; Παντού και πάντα;
Σας τα πετάνε στα μούτρα, κι εσείς «τσιμπάτε»! Τους βολεύει και τους διασκεδάζει αφάνταστα το ότι «τσιμπάτε»! Ειδικά τώρα, που πρέπει να σας αποσπάσουν, πάση θυσία, από το λαθρομεταναστευτικό και το τουρκικό, και θέλουν να σας βάλουν να φαγώνεστε για το τίποτα! Γιατί όλο αυτό είναι ένα τίποτα! Ένα έξυπνο τρυκ! Δεν κινδυνεύετε απ’ αυτό, καθόλου μάλιστα, από άλλα κινδυνεύουμε όλοι!
Βεβαίως, εγώ, ως γνωστόν, δε συμμερίζομαι τα βιβλικά πιστεύω, αλλά με νοιάζουν όλοι οι Έλληνες -που οι περισσότεροι, καλώς ή κακώς, τα πιστεύουν- και τουλάχιστον, προσπαθώ να τους ανοίξω τα μάτια και να καταλάβουν ότι αυτό που τους δίδεται εδώ από τη ΝΤΠ δεν αφορά καν τα πιστεύω τους! Είναι φούσκα!
Πάμε στο συγκεκριμένο Barcode της φωτογραφίας να το δούμε στην πράξη: Έχουμε το 1ο μέρος, το 2ο μέρος και τα 3 6άρια. Και ο αριθμός που διαβάζουμε σ’ αυτή την ετικέτα είναι: 24 (1ο) + 11 (2ο )  + 18 (6 + 6 + 6) = 53



Πού το βλέπετε το 666; Και πού βλέπετε το 666 στις γραμμές του φωτοστολισμού της Αθήνας; 3 6άρια είναι κι εκεί και έτερον ουδέν> σύνολον 18! Έχετε τίποτε με τον αριθμό 18; Θρησκευτικώς, δε νομίζω! Εκτός και αν τη συγκεκριμένη μέρα (κάθε 18 του μηνός), πληρώνετε τη δόση του δανείου, οπότε, πάσο, συμφωνώ και επαυξάνω: είναι μια αποφράς ημέρα!!!!
Για να δούμε και μαθηματικώς το περίφημο 666 (το πραγματικό, όχι το γιαλαντζί!): 666: Ισούται με το άθροισμα των ψηφίων του συν το άθροισμα των κύβων των ψηφίων του: 666 = 6 + 6 + 6 + 6³ + 6³ + 6³.  Θέλουμε, δηλαδή, 6 εξάρια (τα 3 στον κύβο) και όχι 3 για να λάβουμε 666!
Επιπλέον, η σημερινή απεικόνιση του αριθμού (και των αριθμών εν γένει) δεν έχει καμία σχέση με το πώς γράφονταν οι αριθμοί στα αρχαία ελληνικά (τη γλώσσα στην οποία γράφτηκε και η Αποκάλυψη, δηλαδή). Οι αριθμοί γράφονταν με γράμματα τότε, και όχι με ψηφία. Τα σημερινά ψηφία προέρχονται από το λεγόμενο Αραβικό ή σωστότερα το Ινδο-αραβικό σύστημα αρίθμησης.



Η διάδοση των ινδικών και μετέπειτα των ονομαζομένων «αραβικών αριθμών» στον Αραβικό, αρχικά, κόσμο ανάγεται στο 771 μ.α.χ.χ., όταν κάποιοι Ινδοί μαθηματικοί έφτασαν στη Βαγδάτη. Πολλούς αιώνες μετά τη συγγραφή της Αποκάλυψης! Τον 9ο αιώνα κάποιοι έμποροι έφεραν στην Ευρώπη την αραβική μετάφραση ενός ινδικού χειρογράφου για τους αριθμούς. Όταν το κείμενο μεταφράστηκε στα λατινικά, τα νέα σύμβολα ονομάστηκαν «αραβικοί αριθμοί» (τους Ινδούς τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι! Οι Άραβες – Μουσουλμάνοι από τότε βόλευαν καλύτερα το σύστημα, καθότι φανατικοί!). Οι αριθμοί αυτοί άρχισαν να διαδίδονται στην Ευρώπη περίπου το 10ο αιώνα και, με την υποστήριξη του Πάπα Σιλβέστρου του Β`, αναγνωρίστηκαν από όλους σχεδόν τους ηγεμόνες της (καθόλου τυχαίο!), αλλά η γραφή τους, επί αιώνες, υπέστη πολλές τροποποιήσεις.
Θεωρώ πως καταλάβατε! Ελπίζω, τουλάχιστον… Πάμε τώρα και στις διαμαρτυρίες για τους Καλικαντζάρους, που τοποθετήθηκαν ως χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο Αίγιο. Μα, καλά, τι πάθατε και τα βάλατε ακόμη και με τους τοπικούς σας άρχοντες για το «ανοσιούργημα» που δήθεν διέπραξαν εις βάρος της «πίστης» σας, τι πάθατε όλοι εσείς που, από την άλλη, χαλάτε τον κόσμο και κόπτεσθε για τη διατήρηση των παραδόσεων του ελληνικού λαού κ.λ.π. ρητορείες; Μα, δικές σας παραδόσεις είναι οι Καλικάντζαροι! Και εξαιρετικά διαδεδομένες μάλιστα παραδόσεις μέχρι πρότινος! Μην τους μπερδεύετε με τα ξενόφερτα ή εγχώρια Τρολ παντός είδους και εννοίας! Αν έχετε ξεχάσει πια τα πάντα, δικό σας πρόβλημα!




Εμάς, τους θρησκευτές της Πατρώας Θρησκείας, είναι που προσβάλλει η δοξασία αυτή, όχι εσάς ως χριστιανούς! Αφού πρόκειται για καθαρή δαιμονοποίηση των αρχαίων Θεών και για τη μετατροπή τους σε κακόβουλα πνεύματα, που τα… νικά ο παπάς με την αγιαστούρα του!
Πάμε να τα δούμε, γιατί έχετε πάθει πλήρη σύγχυση!
Τα Καλικαντζαράκια ή Καλικατζούνια ή και με διάφορα άλλα και πολλά ονόματα, τα λένε και Παγανά… Και Παγανιστές έλεγαν οι χριστιανοί τους Έλληνες Εθνικούς! Δηλαδή, τους προγόνους μας! Τους φιλοσόφους μας! Τους ποιητές μας! Τους ήρωές μας!
Και για να δείτε μέχρι ποίου σημείου διεστράφη η ορθολογική - φιλοσοφική σκέψη του Έλληνα ανθρώπου και πώς εξέπεσε ο λαός μας στη δεισιδαιμονία, ακούστε κι αυτά που των χριστιανών παραδόσεις είναι: Παγανό είναι ακόμα και το… βρέφος που πεθαίνει αβάπτιστο και γίνεται Καλικάντζαρος, ειδικά αν έχει γεννηθεί μες στο 12ήμερο του εορτασμού των Χριστουγέννων (12ήμερο - 12 Θεοί, βεβαίως! Clopy paste) και που κρατάει από Παραμονή Χριστουγέννων μέχρι Παραμονή των Φώτων. Και πόσο μάλλον –τόσο αμαρτωλό θεωρείται το δύστυχο βρέφος!- που, σ’ αυτή την περίοδο και τα νερά τα ίδια είναι «αβάφτιστα», αφού αβάφτιστος είναι ακόμα ο Χριστός! Που περιμένει να τον βαφτίσει ο… παπάς -που θα διώξει και τους Καλικαντζάρους! Κι αυτό, εσείς, οι υπέρμαχοι της πίστης σας, το θεωρήσατε προσβολή προς τη θρησκεία τη χριστιανική;;;; Αυτό; Που δικό σας είναι; Αλλά που πονάει ΠΟΛΥ τον κάθε Ελληνόψυχο, αφού θλιβερό για την Ελλάδα και τον Πολιτισμό της, βέβαια, είναι… Λέτε να ενεργοποιείται μέσα σας η φυλετική μνήμη;;; Σιγά!!! Μην τρέχετε να κάνετε αγιασμό!!! Μια κουβέντα είπα!
Επί του θέματος: Τι κάνουν οι Καλικάντζαροι; Όλο το χρόνο, πριονίζουν το δένδρο που στηρίζει τη γήινη σφαίρα (η κρυστάλλινη σφαίρα στην αναπαράσταση του Δήμου Αιγίου, μέσα σε κλαδιά και κορμό δένδρου, απόλυτα πιστό αντίγραφο της παράδοσης!), αλλά επειδή αυτή την περίοδο έχει γλυκά και μεζέδες στη γη, λόγω των Εορτών, τα καλικατζαράκια, που ξέρουν να γλεντάνε, παρατάνε τη «δουλειά» κι ανεβαίνουν απάνω, να κλέψουν και να λερώσουν τις ανθρώπινες λιχουδιές. Γιατί είναι και κάπως βρομερά τα καημένα! Όταν με την αγιαστούρα του παπά ξαναφύγουν, το δένδρο έχει ξαναγίνει όπως πριν και ξαναρχίζουν το πριόνισμα από την αρχή. Αυτά λέει ο θρύλος. Που, βεβαίως, είναι αληθέστατα κατ’ ουσίαν, μόνο που αποτελούν την εκφυλισμένη απόδοση της επιστημονικής γνώσης των Αρχαίων Ελλήνων, η οποία διεσώθη όπως όπως στη λαϊκή παράδοση. Μετά το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, η γη κάνει μια κάπως «δύσκολη» καμπή ώστε να επανέλθει στην τροχιά της, και ο άξονάς της (το δένδρο) δέχεται πιέσεις… Δε θα το αναλύσω περισσότερο εδώ, απλά θα πω ότι στην Κύπρο οι Καλικάντζαροι ονομάζονται… Πλανήταροι! Ναι, αφού η γη είναι πλανήτης!!!
Για να δούμε και κάποια σχετικά με το όνομα: Καλικάντζαροι.
Ο Μπαμπινιώτης λέει ότι η λέξη προέρχεται από το «καρκάντζι»: το καμένο, το ξερό. Και το καλι- το πρώτο συνθετικό, πού πήγε;;; Καλό και ξερό δεν πάει, άλλωστε!
Άλλοι πάλι λένε πως η λέξη προέρχεται από το «καλίκι» (παπούτσι) και «άντζα» (κνήμη) > οι μπότες που φορούν οι Καλικάντζαροι. Μια ερμηνεία, βασισμένη σε βυζαντινή καθαρά ορολογία…
Ο Νικόλαος Πολίτης θεωρεί, όμως, δεδομένο ότι οι Καλικάντζαροι έχουν αρχαιοελληνική προέλευση. Και έχει δίκιο! Άλλοι πάλι λένε πως είναι οι Κάβειροι ή οι Σάτυροι (έχουν γαϊδουρινά / αλογίσια αυτιά, ούτως ή άλλως) κ.λ.π.
Κατ’ εμέ, οι Καλικάντζαροι δεν είναι άλλοι από το Διονυσιακό Θίασο (Σάτυροι, Σειληνός, Παν, Νύμφες κ.λ.π.), πράγμα που επιβεβαιώνεται και από το ίδιο το όνομά τους. Η άποψή μου είναι, λοιπόν, η εξής: καλι – κάνθαροι! (κάντζαροι) Και καλοί και κάνθαροι, γιατί ο λαός, στη φυλετική του μνήμη δεν ξέχασε την αγαθότητα των Θεών. Για τους Έλληνες δεν υπάρχει η έννοια του «κακού» Θεού!
Γιατί, όμως, «κάνθαροι»; Και ποια η σχέση με τον Βάκχο / Διόνυσο;
Ο κάνθαρος (η ίδια λέξη με το σκαθάρι > σκαραβαίος, που συμβολίζει την αιωνιότητα) είναι είδος αρχαίου ελληνικού αγγείου συνδεδεμένου με την λατρεία του θεού Διονύσου, και αποτελεί, μάλιστα, πανάρχαιο σύμβολό του. Το θεωρούσαν ήδη αρχαίο κατά την Κλασική Εποχή! Στη Γεωμετρική Εποχή, συναντάμε κανθάρους στην Βοιωτία και Αττική ως ταφικά αναθήματα, συνήθως σε τάφους ανδρών, που συχνά συνοδεύονται με ανάγλυφες παραστάσεις πολεμικού ή αθλητικού θέματος. Οι μετέπειτα Καλικάντζαροι θεωρούνται από πολλούς ως νεκροί που πέθαναν άδικα ή πρόωρα. Βλέπετε πώς επιβιώνει η αρχαία παράδοση…




Ελπίζω να ξεκαθαρίσαμε κάπως τα πράγματα τώρα. Άντε, παρατήστε τις σαχλαμάρες και εστιάστε στα πραγματικά μας προβλήματα: εθνικά, οικονομικά, πολιτισμικά, αλλά μην ξεχνάτε και τον Κάνθαρο – Διόνυσο! Δηλαδή… Κοιτάξτε να διασκεδάσετε αυτές τις μέρες, γιατί έρχεται πολύ δύσκολη χρονιά! Καλές Γιορτές!!!
Ντορέτα Πέππα