ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Ή ΠΩΣ ΟΙ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΣΚΕΨΗΣ (THINK TANKS) ΑΝΤΛΟΥΝ ΥΔΩΡ… ΝΕΟΝ!

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Ή ΠΩΣ ΟΙ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΣΚΕΨΗΣ (THINK TANKS)
ΑΝΤΛΟΥΝ ΥΔΩΡ… ΝΕΟΝ!


           
Ζούμε σε μια εποχή όπου τα πάντα έχουν γίνει ρευστά, αμφιλεγόμενα, ασαφή, μια εποχή ληθαργική από τη μία, κι από την άλλη χαοτική, που θα τη χαρακτηρίζαμε ως «ροζ τραβεστί». Άλλοις λόγοις, μια εποχή κατά την οποία δεν υπάρχουν καθόλου ξεκάθαρες ιδέες, έννοιες και στοχεύσεις, υπάρχει όμως μια ταχύτατα αυξανόμενη βιαιότητα, μια πρωτοφανής βαρβαρότητα στη θέση της παντελούς έλλειψης των υψηλών ιδανικών… Μια εποχή ανάλγητη, χωρίς προσωπικότητα και διακριτά χαρακτηριστικά, που το χρώμα της έχει καταφανώς ξεθωριάσει.
            Στα πλαίσια αυτής της σύγχρονης αντίληψης του «τίποτα», η οποία αντίκειται κατ’ ουσίαν στο αρχαιοελληνικό θέσφατο: «Σοφόν το σαφές», και η τελευταία συμμετοχή του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα στο φόρουμ του ιδρύματος «The European House - Ambrosetti».
            Πολλοί και από πολλές πλευρές έσπευσαν να καταδικάσουν αυτή τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο φόρουμ και μάλιστα, τόνισαν την εξαιτίας της αναγκαστική απουσία του κ. Τσίπρα από τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης (κατ’ εμέ, αυτό ήταν το λιγότερο).
Πάντως, πριν προχωρήσουμε στις επιμέρους επίσημες «γκρίνιες» σχετικά με το θέμα, θα σημειώσουμε ότι εκείνο που προκαλεί την πραγματική έκπληξη δεν είναι η αντίδραση του δραστηριοποιούμενου κομματικά πολιτικού στερεώματος όλων των αποχρώσεων και των αποκλίσεων, είναι άλλο, το γεγονός ότι… Από το ελεύθερο συνωμοσιολογικό στρατόπεδο δεν ακούστηκε κιχ, ούτε ψιθύρισμα –πολύ περίεργο αυτό! Λέτε να έχουν αρχίσει άπαντες να κάμπτονται και να συνθηκολογούν; Ή δεν πήραν χαμπάρι τι… γίνεται; Ας μεταθέσουμε την απάντηση για το μέλλοντα χρόνο.
Για την ώρα, ας επιστρέψουμε στις «επίσημες» αντιδράσεις.
            Πολλοί άνθρωποι εντός ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, ενοχλήθηκαν έντονα από το γεγονός, καθώς θεώρησαν πως δεν ήταν σωστό (politically correct) να συμμετάσχει ο «αριστερός» Αλέξης Τσίπρας σε ένα «καπιταλιστικό» φόρουμ (πράγμα που, ούτως ή άλλως, δεν έκανε για πρώτη φορά, αλλά φαίνεται πως κάποιοι τώρα μόλις… ξύπνησαν!). Το πρόβλημα, βέβαια, δεν είναι το «καπιταλιστικό», που τόσο ως όρος, όσο και ως αντίληψη, μάλλον μυρίζει… μούχλα! Καθότι, δε ζούμε πλέον σε έναν καπιταλιστικό, αλλά σε έναν υπερκαπιταλιστικό κόσμο, και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα για τους γνωρίζοντες. Οι περαιτέρω αναλύσεις δεν είναι της παρούσης.
Όσο για τους εντελώς αντίθετους στο πολιτικό σκηνικό, η εφημερίδα της «Χρυσής Αυγής», σε σχετικό με το θέμα δημοσίευμά της, έγραψε για τον Αλέξη Τσίπρα: «Στην ομιλία του ενώπιον των τραπεζιτών, ο Τσίπρας ξέχασε τα ‘σκισμένα μνημόνια’, τις μονομερείς ενέργειες και τον… Λαφαζάνη, κάνοντας μία ‘επίθεση φιλίας’ και θεσμικού λόγου απέναντι σε αυτούς που μέχρι πριν λίγο καιρό ονόμαζε τοκογλύφους.» Αρνητικός μεν, αλλά πολύ χλιαρός σχολιασμός, διόλου αιχμηρός κατ’ ουσίαν, παρότι προέρχεται από το άλλο δίπολο της (τεχνητής) πόλωσης.
Και η Κυβέρνηση, φυσικά, αντέδρασε…
            Ναι, αλλά αυτός ήταν και… ο πιο ανώδυνος, τελικά, ένας οιονεί «αρνητικός» σχολιασμός, ο οποίος ήρθε ακριβώς από το ίδιο το κυβερνητικό στρατόπεδο, μέσω της «ειρωνικής», όπως χαρακτηρίστηκε από τα ΜΜΕ, δήλωσης της κ. Βούλτεψη: «Το Ambrosetti είναι εταιρεία συμβουλών που παράγει golden boys, δεν είναι ίδρυμα, τώρα προσπαθεί να γίνει δεξαμενή σκέψης. Ο "Μερκελιστής" Μόντι μεσολάβησε για τη συμμετοχή του Τσίπρα, για να υπάρχει ‘αιρετική άποψη’ στο Φόρουμ... Σιγά την ‘αιρετική άποψη’!».
            Η δήλωση αυτή, πέρα από το γεγονός ότι προκαλεί γέλια μέχρι δακρύων, καθώς η αναφορά στον «Μερκελιστή» Μόντι είναι απίστευτη –οι Σαμαράς, Βενιζέλος και η υπόλοιπη παρέα δεν είναι καθόλου με τη Μέρκελ αυτοί, α πα πα!- έχει μερικά σημεία που αξίζει ιδιαίτερα να τα προσέξουμε…
            Πρώτον, δικαιολογεί πραγματικά τη συμμετοχή Τσίπρα στο φόρουμ! «Ε, πήγε κι αυτός, όπως πάμε κι εμείς, τι να κάνουμε; Όλοι από κει περνάμε, αν θέλουμε να κυβερνάμε», λέει κατ’ ουσίαν το γράμμα πίσω από τις λέξεις!
Και δεύτερον, το προφίλ που δίνει για το Ambrosetti η κ. Βούλτεψη είναι άκρως ενδιαφέρον, επειδή ακριβώς… απέχει πόρρω της αληθείας! Αν το δεις βιαστικά, θα πεις: «Μα, ξέρει τι λέει αυτή η γυναίκα;» Τι… εταιρεία συμβουλών και αηδίες; Πώς δεν είναι ίδρυμα; Είναι! Και μπορεί να παρέχει συμβουλές οικονομικού τύπου και σε επιχειρήσεις, αλλά δεν παύει να έχει συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο: είναι ίδρυμα! Πώς να το κάνουμε; Όσο για το φαεινό συμπέρασμα της κ. Βούλτεψη ότι το Ambrosetti «τώρα προσπαθεί να γίνει δεξαμενή σκέψης», δηλαδή think tank, αυτό κι αν είναι για γέλια και για κλάματα! Διότι, αν ήταν λίγο διαβασμένη ως κυβερνητική εκπρόσωπος η κ. Βούλτεψη –που όφειλε να είναι!- θα έπρεπε να γνωρίζει πως το «The European House - Ambrosetti» (alter ego της «νεοταξικής» Λέσχης της Ρώμης, αφού συμμετέχουν σε αμφότερα τα «μαγαζιά» οι ίδιοι άνθρωποι), εφέτος, το Φεβρουάριο του 2014, μπήκε στην ειδική λίστα του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια ως ένα από τα καλύτερα think tanks στον κόσμο (θεωρούμενο πλέον ως το 16ο κατά σειράν στην παγκόσμια κατάταξη και ως το 4ο στην Ευρώπη)!
Ποιες άλλες «δεξαμενές σκέψης» (ή πλυντήρια εγκεφάλων της ΝΤΠ, για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους) φιγουράρουν ως οι πρώτες και καλύτερες (… ή χειρότερες για μας…) σ’ αυτή τη διεθνώς «αναγνωρισμένη» λίστα του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια; Δείτε μερικά από τα «ιδρύματα – think tanks» που «πρωτεύουν» στο… πλύσιμο του μυαλού μας: Kissinger Associates, Deutsche Bank Research, The Parthenon Group (USA  !!!!), Roubini Global Economics (USA), The Hybrid Reality Institute (USA  !!!!), δηλαδή τα μαγαζάκια του Εβραίου ανθέλληνα Κίσινγκερ, της  οικονομικής δολοφόνου της Ευρώπης και όχι μόνο Deutsche Bank και του ορκισμένου συνηγόρου των διεθνών τοκογλύφων - σπεκουλαδόρων της Παγκοσμιοποίησης  Roubini. Στην ίδια παρέα της «πρωτιάς» και το Parthenon Group, που συνεργάζεται και εκπονεί εκπαιδευτικά προγράμματα του Harvard, με τη χρηματοδότηση της Goldman Sachs (βεβαίως), καπηλευόμενο την ιερή ονομασία του Παρθενώνα, αλλά και το Hybrid Reality Institute, που ασχολείται με θέματα «σχετικά με την εξέλιξη της ανθρώπινης βιοτεχνολογίας»!!! Δηλαδή, με τη ρομποτοποίηση και τη μετάλλαξη του ανθρώπου!
Σ’ αυτή, λοιπόν, την ωραία συντροφιά συμπεριλαμβάνεται και το Ambrosetti και είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί τόση άγνοια εκ μέρους της κ. Βούλτεψη; Να είναι, άραγε, μόνο η αμάθεια η αιτία ή… ήταν μια άτεχνη, βεβαίως, προσπάθεια συγκάλυψης του Ambrosetti εκ μέρους της κυβέρνησης, ώστε να μην εκτεθούν πρόσωπα και πράγματα, από τη στιγμή μάλιστα που εφέτος συμμετείχαν στο Φόρουμ αυτό, μεταξύ άλλων, και πολλά μέλη της Κομισιόν; Θα μείνουμε με την απορία…
Όμως, το πρόβλημά μου εμένα δεν είναι αυτό: ποιος συμμετέχει και ποιος όχι κάθε φορά στα στημένα πανηγυράκια της «ελίτ», ποιον καλούν φέτος και ποιον αγνοούν του χρόνου. Γιατί δεν πρέπει να κοιτάμε τα γεγονότα μεμονωμένα, αλλά να τα συνδυάζουμε και με άλλα.
Έτσι, το διεθνές φόρουμ αυτό δεν είναι το πρώτο βήμα προς τη… δόξα της ΝΤΠ που κάνει ο κ. Τσίπρας. Από τη στιγμή που ξεκίνησε την «εκστρατεία της… συμμετοχής», η παρουσία του σε «περίεργα» περιβάλλοντα υπήρξε αθρόα και ραγδαία!
Και αυτό δεν το λέμε εμείς, ούτε και κανένα στοχοποιημένο ως «περιθωριακό» συνωμοσιολογικό σάιτ! Το λέει ο «Ριζοσπάστης»!
Τι λέει συγκεκριμένα για την περαντζάδα του κ. Τσίπρα στα διεθνή ύδατα και στο άρθρο που έχει τον τίτλο: «Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι»;
Διαβάζουμε:
«Η αρχή έγινε με τα αμερικάνικα Think Tanks (δεξαμενές σκέψεις) του Ινστιτούτου Brookings και του Ινστιτούτου Levy. Ακολούθησε το διαβόητο CSIS, σωστό εκτροφείο της πιο μαύρης αντίδρασης, με μεγάλη επιρροή στις αμερικανικές κυβερνήσεις, που συγκεντρώνει μυαλά ικανά να εκπονήσουν τα πλέον πολεμοκάπηλα σχέδια προς όφελος των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων των ΗΠΑ. Μετά, η αμερικανική οργάνωση Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (CFR).»
Kαι μπορεί η ρητορική του ΚΚΕ περί «μαύρης αντίδρασης», «πολεμοκάπηλων»  κ.λ.π. να είναι πεπαλαιωμένη, αλλά οι συγκεντρωμένες πληροφορίες που λαμβάνουμε από το δημοσίευμα είναι συγκλονιστικές. Και ας μας πουν συνωμοσιολόγους μ’ αυτά που θα παραθέσουμε πιο κάτω, καθόλου δε μας νοιάζει! Τιμή μας, αφού εμείς δε σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε σενάρια και θεωρίες, το μόνο που θα κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε με φιλοσοφική συνέπεια τη μέθοδο της σύγκρισης, της επαγωγής και του συμπεράσματος.
Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι είναι ένα ένα αυτά τα «μαγαζιά», που άνοιξαν τις αγκάλες τους στον «Αλέξη», εξασφαλίζοντας, βεβαίως, και την «εχεμύθειά» του, αφού όλοι αυτοί οι λεβέντες κάνουν τις δουλειές τους «παστρικά» και κεκλεισμένων των θυρών, για να μη μαθαίνουμε εμείς οι… ουτιδανοί, οι «ξεδοντιάρηδες», όπως μας αποκαλεί ο «σοσιαλιστής» κ. Ολλάντ, τι εξυφαίνεται εις βάρος μας και ερήμην μας!
           
Ινστιτούτο Brookings: χρηματοδοτείται (εντελώς συμπτωματικά) από τον “φιλανθρωπο” George Soros της Goldman Sachs και το  Open Society Institute, που είναι δικό του κι αυτό, βεβαίως.
Ινστιτούτο Levy: Ένα «μαγαζί» που ανήκει καθαρά στο εβραϊκό λόμπι της Αμερικής και που ο μακαρίτης σήμερα ιδρυτής του, εμφανιζόμενος ως φιλότεχνος και αρχαιολάτρης, είχε επανειλημμένα κατηγορηθεί ως αρχαιοκάπηλος, ενώ οι κατηγορίες συνεχίστηκαν και εναντίον της συζύγου του και πολλών συνεργατών του μετά το θάνατό του.
Σύμφωνα με ένα άρθρο των New York Times, το ζεύγος Levy/White "έχει συσσωρεύσει μια από τις καλύτερες ιδιωτικές συλλογές αρχαίων αντικειμένων στον κόσμο", πυροδοτώντας κριτικές από ακαδημαϊκούς, διότι τα περισσότερα από τα έργα της ιδιωτικής συλλογής ήταν άγνωστα πριν —γεγονός που δείχνει ότι κατά πάσα πιθανότητα αρπάχτηκαν από τις ανασκαφές που χρηματοδοτούσε φιλανθρωπικά ο κύριος Levy.
Το συγκεκριμένο Ινστιτούτο, μέσω του Bard College, συνδέεται (εντελώς συμπτωματικά) και αυτό με τον George Soros της Goldman Sachs.
CSIS: Είναι ο φορέας που συμβουλεύει την Αμερικανική Κυβέρνηση, κυρίως σε επίπεδο εξοπλισμών και στρατηγικών κινήσεων. Τον Ιούλιο του 2014, πρότεινε με έκθεσή του την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, με στόχο την πολεμική αναμέτρηση με τη Ρωσία, αλλά και… την Κίνα (!!!). Χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Ροκφέλερ (έτερος Εβραίος λομπίστας Καππαδόκης -ε, δεν μπορεί να τα έχει όλα ο Σόρος και οι Ρόθτσιλντ, χρειάζονται και οι υπόλοιπες βιτρίνες!), πρωτοστατεί στα τεκταινόμενα στην Ουκρανία (εμπράγματα και με χρηματοδοτήσεις προς τους Ουκρανούς) και ετοιμάζει τον κόσμο για την πλήρη επικράτηση της ΝΤΠ το 2021. Γιατί τότε; Θα το δούμε σε λίγο…
 Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (CFR): Δε νομίζω ότι χρειάζονται πολλά λόγια ή ιδιαίτερες συστάσεις για έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της παγκόσμιας ελίτ, που τα σχέδιά του για την επιβολή της παγκόσμιας δικτατορίας του μεγάλου αδελφού είναι πλέον ευρύτατα γνωστά. Και εκεί, λοιπόν, στο «κορυφαίο» αυτό μαγαζί της Νέας Τάξης Πραγμάτων πήγε και μίλησε ο Αλέξης μας! Και το συγκεκριμένο γεγονός της εκεί παρουσίας και ομιλίας του έχει σαφές μήνυμα, μες στην εποχή μας αυτή της γενικής ασάφειας και παρα(υπερ)πληροφόρησης:
Γιατί πέρα από το ότι όλοι αυτοί που προαναφέραμε συνδέονται στενότατα μεταξύ τους, ως συνεπέστατα συγκοινωνούντα δοχεία και με συνδετικό ιστό τον οποίο παράγουν συγκεκριμένα και ιδιαίτερα γνωστά πρόσωπα της ΝΤΠ, όπως ο Κίσσινγκερ και ο Σόρος, η αλήθεια είναι πως δεν αντλούν… νέο ύδωρ για τις δεξαμενές τους από οπουδήποτε, δεν επιλέγουν τυχαία άτομα για να συμμετάσχουν στις εργασίες τους, και επιπλέον διατηρούν τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους συμμετέχοντες δεσμούς σιωπής (και συνωμοτικής συνενοχής). Φυσικά, για όποιον εχέφρονα, τα περιβάλλοντα αυτά λειτουργούν συνωμοτικά εις βάρος της ανθρωπότητας (γιατί… τι είναι ένας Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως προτείνει το CSIS; Μήπως είναι… ευεργετικός για την ανθρωπότητα; Όχι, λέω: μήπως;…). Θα σταθώ, όμως, λιγάκι παραπάνω σ’ εκείνη την επισήμανση της έκθεσης του CSIS για το 2021. Ποια σχέση μπορεί να έχει το Ίδρυμα Ambrosetti μ’ αυτό το χρονικό ορόσημο; Διαβάζουμε πάλι από το άρθρο του «Ριζοσπάστη» -που είναι το μόνο που τα γράφει, εδώ που τα λέμε, άλλο αν τα κίνητρα του συντάκτη του είναι καθαρά πολιτικά, αφού τα κομμουνιστικού τύπου κόμματα της Ελλάδας σφάζονται κυριολεκτικά μεταξύ τους και βγάζουν το ένα τα άπλυτα του άλλου στη φόρα! Αλλά αυτά είναι δικά τους προβλήματα, εμείς, επί του προκειμένου, βολευόμαστε απ’ αυτή τη… σφαγή για να εκμαιεύσουμε σημαντικότατες πληροφορίες, που, σε άλλη περίπτωση, δε θα τις μαθαίναμε ποτέ και ειδικά από τέτοια αριστερά «μυστικοπαθή μετερίζια».
Διαβάζουμε, λοιπόν!
«Αν και το ίδιο το ‘Ambrosetti’ καλύπτεται από ένα πέπλο μυστικοπάθειας (!), ένα δεύτερο Ινστιτούτο που έχει ιδρύσει, το ‘Observatory on Europe’ (‘Παρατηρητήριο για την Ευρώπη’), είναι λίγο πιο «φλύαρο» ως προς το ρόλο που παίζουν αυτού του είδους οι μηχανισμοί. Δεν κρύβει ότι ιδρύθηκε με αποστολή ‘να συμβάλλει πραγματικά στην επιτυχία της ΕΕ, παρέχοντας στους πολιτικούς και οικονομικούς της ηγέτες αναλύσεις και προτάσεις ώστε να τους βοηθήσει να χτίσουν μια πιο ισχυρή Ευρώπη από οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής άποψης’».
Δεν τα ξέρει αυτά η κ. Βούλτεψη; Μυστήριον!
Επίσης, το «Παρατηρητήριο» αυτό κόπτεται υπέρ «της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας», την οποία «εποπτεύουν» στελέχη επιχειρήσεων (εξαιρετικά φιλάνθρωπων, ως γνωστόν), όπως είναι οι «General Electrics», «ING», «Philip Morris», «Whirlpool» κ.ά...
Το «Παρατηρητήριο» εξετάζει την ανταγωνιστικότητα των κρατών - μελών της ΕΕ. Μάλιστα, διαθέτει και ταχύμετρο (βλ. μαστίγιο!!!), με το οποίο καταγράφει τις επιδόσεις ως προς την υλοποίηση της στρατηγικής «Ευρώπη 2020», την οποία εξαίρει ως προσπάθεια της ΕΕ να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις. Δηλαδή, με δυο λόγια, μετέθεσαν το χρόνο για την πλήρη επιβολή της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, που στην αρχή είχε δρομολογηθεί για το 2000 και δεν τους έκατσε, και έβαλαν νέο «στοίχημα» για το 2020! Γι’ αυτό οι άλλοι «εταίροι» του CSIS μιλούν για το 2021! Βάζουν κι ένα χρονάκι παραπάνω, μην τυχόν και δεν τους κάτσει… πάλι! Το «Παρατηρητήριο» του μεγάλου αδελφού στην Ευρώπη κάνει, βέβαια, κι άλλες δουλειές για να μη χάσουν τα ελεεινά παγκόσμια τρωκτικά το επόμενο χρονικό ορόσημό τους: παρακολουθεί στενά και τα εθνικά μεταρρυθμιστικά προγράμματα (την οικονομική εξαθλίωση των λαών, δηλαδή), εξετάζοντας τις επιδόσεις των κρατών - μελών στο ζήτημα (της κατάργησης κατ’ ουσίαν) των δικαιωμάτων του πολίτη, την οποία επιτάσσει η συγκεκριμένη στρατηγική. Σύμφωνα με τους δείκτες του «Παρατηρητηρίου», η Ελλάδα, φυσικά, κατατάσσεται στην τελευταία θέση από πλευράς ανταγωνιστικότητας στην ΕΕ… Και αυτό σημαίνει ένα πράγμα, εν κατακλείδι: ότι ο βούρδουλας θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση…
Μ’ όλους αυτούς κάνει κουβεντούλα εσχάτως ο κ. Τσίπρας, κι εμείς λέμε πως δεν είναι καθόλου, μα καθόλου τυχαίο! Άλλωστε, ξέρει πολύ καλά με ποιους έχει να κάνει. Και προφανώς, συμφωνεί… Για τι τον ετοιμάζουν, άραγε; Γιατί για κάτι τον «ετοιμάζουν», δεν μπορεί! Κι αυτό το κάτι δεν αφορά μόνο την Ελλάδα –ίσως και καθόλου! Ο Αλέξης μας το δείχνει ξεκάθαρα: δεν τον χωράει ο τόπος! Όλο έξω θέλει να είναι! Όπως και οι άλλοι, οι κυβερνητικοί, ίδια γεύση (αν και αυτοί αρχίζουν και πέφτουν πλέον στα αζήτητα)! Τελικά, κανείς «αρχηγός» δεν πατάει πια σ’ αυτή την (προς κατάργησιν, άραγε;) των Ελλήνων Βουλή!
Τώρα, γιατί ο κ. Τσίπρας ανέρχεται ταχύτατα, προωθούμενος μεν, εθελουσίως δε, τις υψηλές κλίμακες της… «πυραμίδας»;
Ας μην ξεχνάμε αυτό που είχε πει στις αρχές του 2013: «Θα συμμαχήσω ακόμη και με το διάβολο»…
Φαίνεται πως το έχει ήδη κάνει πράξη!
Ντορέτα Πέππα