ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΘΕΪΣΜΟΣ!





Απροσδιόριστοι αρχαίοι χρόνοι… Ο Μωυσής κατεβαίνει από το όρος Σινά με τις 10 εντολές, βρίσκει τους  Ιουδαίους να λατρεύουν το χρυσό μόσχο και θανατώνει «όσους αμάρτησαν ενώπιον του Κυρίου» (πόσοι να ήταν αυτοί, άραγε;), ενώ ο Ιησούς του Ναυή (το όνομα σημαίνει: ο Γιαχβέ είναι η σωτηρία) κυριεύει την Ιεριχώ, σφάζει τους πάντες (από βρέφους έως κτήνους), βάζει φωτιά στην πόλη, καταστρέφει τα πάντα (ιερά άλση, ναούς, μνημεία κ.λ.π.), αλλά παίρνει το χρυσάφι, το ασήμι και τα άλλα πολύτιμα αντικείμενα και τα τοποθετεί «στο θησαυροφυλάκιο του Οίκου του Κυρίου». 
-

Πρώτοι μεταχριστιανικοί αιώνες… Οι χριστιανοί καταστρέφουν τους ναούς των Ελλήνων και καταδιώκουν τους Εθνικούς, σφάζοντας τους «απίστους ειδωλολάτρες» και μεταφέροντας τους θησαυρούς των ιερών στη «δική» τους πρωτεύουσα, τη Βασιλεύουσα. Ο Λιβάνιος θρηνεί για τη αποτρόπαια δολοφονία του αυτοκράτορα Ιουλιανού και αναρωτιέται με θλίψη γιατί οι χριστιανοί καταστρέφουν τους ναούς, «τα μάτια των πόλεων».
Ακόμη και στον 20 αιώνα, ο θρήνος και ο φόβος συνεχίζεται στους άγιους των Ελλήνων τόπους:
«Ενίοτε συνθέτω εν γλώσση ελληνική
λίαν ευτόλμους στίχους, που τους κυκλοφορώ
πολύ κρυφά, εννοείται – Θεοί! Να μην τους δουν
οι τα φαιά φορούντες (σημ.: οι καλόγεροι), περί ηθικής λαλούντες…
Κώστας Καβάφης, «Θέατρον της Σιδώνος (400 μ.α.χ.χ.)»
-

15ος – 19ος αιώνας… Οι χριστιανοί της Ευρώπης ξεχύνονται στον πλανήτη για να κυριεύσουν όλες τις ηπείρους, «με το σταυρό στο χέρι». Με πρωτοστατούντες τους ιεραποστόλους, σκοτώνουν τους «αγρίους σατανολάτρες» ή τους παίρνουν σκλάβους για να τους εκχριστιανίσουν και να τους «εκπολιτίσουν», γι’ αυτό καταστρέφουν τον Πολιτισμό και τα μνημεία τους και… κλέβουν το χρυσάφι τους, που είναι τελικά πολύ...
Ο τελευταίος Αζτέκος αυτοκράτορας, ο Μοκτεζούμα ο Β΄, θύμα της αγριότητας των Ισπανών κονκισταδόρες, αναρωτιέται, λίγο πριν το τέλος, γιατί οι τόσο πολύ αναμενόμενοι «λευκοί Θεοί» έφεραν το θάνατο αντί για την ευημερία που οι παλαιοί είχαν προφητέψει.
-

Κάτι αιώνες τώρα, οι Μουσουλμάνοι εξαπολύουν τζιχάντ (ιερό πόλεμο) κατά των απίστων, φθάνουν μέχρι την Ισπανία, σφάζοντας και λεηλατώντας ολόκληρους πληθυσμούς, ενώ και σήμερα, με νέο πάθος, οι Ισλαμιστές Μουσουλμάνοι σφάζουν (πάλι) τους «απίστους» -όποιους εκείνοι θεωρούν «απίστους»- λεηλατούν, καίνε ναούς των «αλλοθρήσκων» κι αρπάζουν γυναίκες για να κάνουν παιδιά στο Ισλάμ. Οι Ταλιμπάν καταστρέφουν μνημεία, η ISIS ονειρεύεται ένα τεράστιο χαλιφάτο, η Μπόκο Χαράμ στην Αφρική τρομοκρατεί τους πάντες, ο Ερντογάν θεωρεί ότι οι Τούρκοι ανακάλυψαν την Αμερική (άρα και αυτή τους ανήκει…) και το χρυσάφι και τα πετροδόλαρα των εμίρηδων ρέουν ως ποταμός θανάτου στην υφήλιο, σκοτώνοντας πλέον τους «εχθρούς» του Αλλάχ και εντός των τειχών τους... Οι μπίζνες, όμως, παραμένουν μπίζνες!
-
Και ο Μονοθεϊσμός καλά κρατεί! Και τα πάντα κρατεί! Τι δεν καταλαβαίνετε; Αυτό ήταν, αυτό είναι και αυτό θα είναι πάντα ο Μονοθεϊσμός! Η Μονόπολη! Η Παγκοσμιοποίηση του ενός! Ποιανού απ’ όλους… Οι μονομάχοι είναι κατ’ ουσίαν τρεις, με χιλιάδες παρακλάδια βεβαίως. Όμως… Η ρουλέτα γυρίζει και η μπίλια δεν έχει κάτσει ακόμα… Εκτός και αν… «έσσεται ήμαρ»… Έσσεται; Μένει να το δούμε…
Ντορέτα Πέππα