ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΚΑΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ…


Τις τελευταίες μέρες, αισθάνομαι πολύ δυσάρεστα. Έχω μια ακεφιά, μια έλλειψη διάθεσης ακόμη και για να παρατηρήσω, πόσο μάλλον να κρίνω, όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας –πολιτικά, γεωπολιτικά, πολεμικά γεγονότα... Αιτία η είδηση για την κακοποίηση του δεκάχρονου αγοριού στο Βόλο από παιδιά ελάχιστα μεγαλύτερα.
Οι «ανατριχιαστικές» λεπτομέρειες δε με ενδιαφέρουν και δε θα μπω σ’ αυτές, γιατί το μόνο που κάνουν αυτές οι δημοσιογραφικού τύπου περιγραφές είναι να προάγουν και να υπηρετούν το κακό. Εκείνο, όμως, που είναι για μένα το σημαντικότερο είναι αυτό καθαυτό το γεγονός, ένα γεγονός που με συγκλόνισε και που με έκανε, μέσα σε μια στιγμή –και παρά τα τόσα που ακούμε και βλέπουμε να συμβαίνουν καθημερινά- να δω τον κόσμο μας με άλλα μάτια, μάτια όμως εξαιρετικά σκυθρωπά και με αναπόδραστα δυσοίωνο προσανατολισμό εστίασης. Ξέρετε, έρχεται μια στιγμή, αρκεί αυτή η μια στιγμή, και τα πάντα αλλάζουν, και η ροή της καθημερινότητας σταματάει. Και τότε, στέκεσαι και κοιτάζεις. Και συνειδητοποιείς άξαφνα… Κι ίσως αυτό που συνειδητοποιείς να μην είναι καθόλου ευχάριστο τελικά…
Παιδεύτηκα πολύ ακόμη και για το αν θα έπρεπε να καταγράψω αυτές μου τις σκέψεις, που θα διαβάσετε πιο κάτω. Αλλά δε γινόταν να μην το κάνω, δεν το άντεχε το φιλότιμό μου. Διάβασα όλες αυτές τις ανούσιες «αναλύσεις» που γράφτηκαν στον Τύπο για το περιβάλλον στο οποίο πιθανόν να ζουν τα παιδιά που προέβησαν σ’ αυτές τις ακατονόμαστες πράξεις, τις αρνητικές εμπειρίες που μπορεί να είχαν και διάφορες άλλες τέτοιες αοριστολογίες. Κι ύστερα, άφησα το βλέμμα μου να πλανηθεί πάνω στα αγάλματα μικρών παιδιών και εφήβων που έχουν διασωθεί από την Ελληνική Αρχαιότητα. Προσωπάκια γαλήνια, χαμογελαστά, χωρίς υπερβολές, γεμάτα ευφυΐα κι ανθρώπινη ζεστασιά -καθόλου κακότητα ή πονηρία. Θα ήταν αδύνατο γι’ αυτά τα παιδιά να διανοηθούν καν ότι μπορεί κάποιος να προβεί σε τέτοιες ενέργειες.
Η αλήθεια πονάει, αλλά θα πρέπει, επιτέλους, να την αντιμετωπίσουμε κατάματα. Γιατί… Κανένα περιβάλλον και καμιά κοινωνική αιτία, κανένα κακό παράδειγμα, ακόμη και εμπειρία, δεν μπορεί να εξωθήσει ένα παιδί να κάνει κάτι τόσο φρικτό, τόσο ανώμαλο, τόσο εξωανθρώπινο –αν θέλουμε να μιλάμε για το είδος άνθρωπος.
Η πραγματικότητα είναι απλή, ξεκάθαρη και ρηξικέλευθη. Τα παιδιά αυτά είναι –δε φοβάμαι να το πω- τέρατα, απλά αυτό. Για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Έτσι γεννήθηκαν. Ψυχές αβυσσαλέες, που ενσαρκώθηκαν για το κακό και που η αθωότητα της παιδικής ηλικίας δεν υπήρξε ποτέ μέσα τους το κυρίαρχο στοιχείο.
Πείτε με ακραία, κατηγορήστε με για ό,τι εσείς νομίζετε, καθόλου δε με νοιάζει, γιατί το πράγμα δεν αλλάζει. Από τη στιγμή που έχουν αρχίσει να γεννιούνται τέρατα –γιατί τέρατα δεν είναι εκείνα τα δύσμοιρα πλάσματα που γεννιούνται με δυσμορφίες, αλλά τα εκ γενετής αρρωστημένα μυαλά- το παιχνίδι έχει τελειώσει.
Και τα πάντα πλέον μπορούν να συμβούν στην ανθρωπότητα και στον πλανήτη. Με την ακόρεστη και παραφυσική κακότητά μας, ανοίξαμε τις πύλες σε όντα που έχουν μαύρες ψυχές. Και αυτά κατέρχονται και ενσαρκώνονται σε μεγάλους αριθμούς. Δε με απασχολεί το πόσο θα χασκογελάσουν οι υλιστές μ’ αυτές μου τις διαπιστώσεις. Ό,τι κι αν πιστεύουν ή συμπεραίνουν με τον κοντόψυχο και τυφλωμένο από την ιδεοληψία «ορθολογισμό» τους, θα κληθούν και οι ίδιοι να αντιμετωπίσουν αυτές τις ψυχές. Όπως θα κληθούμε όλοι μας να τις αντιμετωπίσουμε. Κι όποιος νικήσει! Γιατί αυτό θα είναι το διακύβευμα: η νίκη και η επιβίωσή μας ή ο θάνατος.
Εγώ απλά κατέγραψα αυτό που ΕΙΔΑ, κι αυτό που με αρρώστησε, καθώς εκτέθηκα στη μολυσματική θέα των επερχομένων… Όσοι μπορούν, ας ανοίξουν τα μάτια τους. Οι υπόλοιποι ας παραμείνουν στο ζόφο του πολιτικώς ορθού «πραγματισμού» (και προγραμματισμού) ΜΑΣ, που είναι γεμάτος από στρεβλώσεις, ανειλικρίνεια, συγκάλυψη και βεβαίως, καταστροφική ουτοπία.

Ντορέτα Πέππα

ΝΟΜΠΕΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΜΗΡΟ (!!!!)… ΜΠΟΜΠ ΝΤΥΛΑΝ… Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ!



Νόμπελ λογοτεχνίας στον… Μπομπ Ντύλαν! Αυτό κι αν είναι παρακμή ενός θεσμού (Νόμπελ), αλλά και συλλήβδην του Δυτικού Πολιτισμού. Δεν έχω τίποτε με τον άνθρωπο -και με τη μουσική του πρόσφερε ένα κάποιο έργο, που κάποιοι, ρουφώντας κόκα, ετέρποντο ιδιαζόντως και διασκέδαζαν με αυτό πριν… κάμποσες δεκαετίες- αλλά… λογοτέχνης; Λόγιος διαθέτων την ΤΕΧΝΗ του ΛΟΓΟΥ ο ετοιμόρροπος χίπης τροβαδούρος με το καουμπόικο καπελάκι; Από πού κι ως πού;
Τι έγινε; Τους τελειώσανε οι συγγραφείς εκεί στη Σουηδία, τους τελειώσανε οι πάπυροι κι οι περγαμηνές και εστράφησαν στις σιτεμένες Μούσες του πενταγράμμου; Ή οι politically correct στρατευμένοι συγγραφείς της Νέας Τάξης Πραγμάτων δεν πουλάνε πια καθόλου και έχουν κουραστεί οι κύκλοι που τους προωθούν να αγοράζουν τα βιβλία τους για να μη φαίνεται το χάλι της ανύπαρκτης αποδοχής τους από το κοινό; Οπότε, σου λένε οι ξεκουτιασμένοι τίποτα της επιτροπής του Νόμπελ, δε δίνουμε το βραβείο σε καμιά ξεχασμένη φίρμα που να την έχει ακουστά όμως ο κόσμος και να είναι και… συγκεκριμένης καταγωγής (Ρόμπερτ Άλλεν Ζίμμερμαν, το πραγματικό του όνομα -καταλάβατε), κι αν δεν είναι και… λογοτέχνης, τι πειράζει; Λεπτομέρειες!
Όμως, το πιο επαίσχυντο όλων ήταν η σύγκριση του εν λόγω τραγουδοποιού από τη Μινεσσότα με τους Γίγαντες του Ελληνικού Πνεύματος! Είναι δυνατόν να συγκριθούν τα στιχαλάκια αυτού του εφήμερου και (πρώην) μοδάτου αοιδού, με τα αθάνατα έπη του Ομήρου ή με τον άφθαστο λυρισμό της Σαπφούς; Αηδώς εσυγκρίθη με τους αθανάτους ο εν λόγω αοιδός, δια του ρυπαρού στόματος της Σαρα Ντάνιους, μόνιμης γραμματέως της Σουηδικής Ακαδημίας των Νόμπελ.
Και για του λόγου το αληθές… συγκρίνατε και μόνοι σας από τα παρατιθέμενα πιο κάτω ελάχιστα δείγματα:

Hurricane (Ντύλαν)
Here comes the story of the Hurricane
The man the authorities came to blame
For somethin' that he never done

Αυτή είναι η ιστορία του Hurricane (Τυφώνα)
Του ανθρώπου που οι αρχές πήγαν και κατηγόρησαν
Για κάτι που δεν έκανε ποτέ…
Όμηρος - Οδύσσεια
Άνδρα μοι ἔννεπε, μοῦσα, πολύτροπον, ὃς μάλα πολλὰ πλάγχθη, ἐπεὶ Τροίης ἱερὸν πτολίεθρον ἔπερσεν` πολλῶν δ᾿ ἀνθρώπων ἴδεν ἄστεα καὶ νόον ἔγνω…
Για τον άνδρα τον πολύτροπο, τραγούδα μου, Μούσα εσύ, που σε τόπους πολλούς περιπλανήθηκε, αφού της Τροίας την ιερή ακρόπολη επόρθησε` και πολλών ανθρώπων γνώρισε πόλεις κι έτσι του νου έγινε γνώστης…
Blowin' in the Wind (Ντύλαν)
The answer, my friend, is blowin' in the wind
Την απάντηση, φίλε μου, την παίρνει ο άνεμος
Όμηρος
Καρακλεμμένο από το γνωστό «Έπεα πτερόεντα» του Ομήρου… Με μια διαφορά, ο Όμηρος δεν αφήνει ποτέ κανένα λόγο που ο αέρας τον μεταφέρει στ’ αυτιά των ακουόντων να μείνει αναπάντητος… Γιατί ο Όμηρος έχει απαντήσεις για όλα!

Wedding Song (Ντύλαν)

 

I love you more than ever, more than time and more than love
I love you more than money and more than the stars above
Oh, can’t you see that you were born to stand by my side
And I was born to be with you, you were born to be my bride
Σ’ αγαπώ πιο πολύ από ποτέ, περισσότερο από το χρόνο, περισσότερο από την ίδια την αγάπη
Σ’ αγαπώ περισσότερο κι από το χρήμα (!!!) και περισσότερο και από τα άστρα εκεί πάνω…
Ω, δεν το βλέπεις ότι γεννήθηκες για να σταθείς πλάι μου
Κι εγώ γεννήθηκα για να είμαι μαζί σου, κι εσύ γεννήθηκες για να γίνεις η δική μου νύφη…
Σαπφώ
Υψώστε τη σκεπή, για τον Υμέναιο,
Σηκώστε τη ψηλά, χτιστάδες μου, για τον Υμέναιο.
Γαμπρός μπαίνει μέσα, ίσος με τον Άρη,
Πιο μεγάλος κι από τον πιο ψηλό άνδρα.

Την ομορφιά σου, αγαπημένε γαμπρέ, με τι να την παρομοιάσω;
Με νιόφυτο βλαστάρι στα μάτια μου μοιάζει.

Μα εγώ δεν έχω μέσα μου φθόνο κι οργή,
Τα φρένα μου αθώα είναι.
-
Ύστερα από τον… Hurricane - Τυφώνα (εχθρό των Θεών και των ανθρώπων, που τον αδίκησαν κιόλας, σύμφωνα με τον Ντύλαν!) και το: γεννήθηκες για να γίνεις –ντε και καλά- νύφη δική μου, έρχεται ο «πολύτροπος γνώστης του νοός» Οδυσσέας του Ομήρου και ο θείος της Σαπφούς λόγος: «Μα εγώ δεν έχω μέσα μου φθόνο κι οργή, τα φρένα μου αθώα είναι»!
Διαλέξτε στρατόπεδο, παιδιά!  

Ντορέτα Πέππα



«ΑΛΛΑΧ ΟΥ ΑΚΜΠΑΡ» ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Ή ΜΑΛΛΟΝ… ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ;


Τι σημαίνει, πραγματικά, το «Αλλάχ ου ακμπάρ», που το ακούμε σχεδόν καθημερινά πια, ως ένα δυσοίωνο και φρικτό προάγγελο θανάτου τα τελευταία χρόνια; Τι θέλουν να εκφράσουν με αυτόν τον άγριο λαρυγγισμό οι φανατικοί Ισλαμιστές; Επικαλούνται τον «Θεό» ή / και κάτι άλλο; Ήταν πάντα ίδια αυτή η «επωδός» / ιαχή ή άλλαξε με τον καιρό, ώστε να εξυπηρετήσει τα πατριαρχικά συμφέροντα των μουλάδων και των ιμάμηδων;
Για να βρούμε ουσιώδεις απαντήσεις, θα ανατρέξουμε σε πηγές και κείμενα, τόσο παλαιότερα, όσο και νεώτερα και θα λάβουμε ως βάση τη μαρτυρία του Βυζαντινού χρονικογράφου Γεωργίου Μοναχού ή Αμαρτωλού, που έγραψε «Χρονικόν» από «κτίσεως κόσμου» έως το 842 μ.α.χ.χ. Ο Γεώργιος Μοναχός έζησε στην Κωνσταντινούπολη, κατά τον 8ο – 9ο αιώνα μ.α.χ.χ., δηλαδή δύο μόλις αιώνες και κάτι μετά τον Μωάμεθ, τον οποίο ονομάζει ορθότερα ως «Μουχούμεδ» (πολύ πιο κοντά στο Μοχάμεντ των Αράβων).
Παρά το γεγονός ότι ο εν λόγω χρονικογράφος εμφανίζεται λάβρος κατά πάντων των θρησκευτικώς «αντιφρονούντων», λυσσαλέως καταρώμενος τους «ειδωλολάτρες» και άκρως υβριστικός απέναντι σε όποιον… αιρετικό, αλλόθρησκο, οπαδό οποιασδήποτε αρχαίας θρησκείας ή και «Έλληνα τη πίστει», οι πληροφορίες που μας δίνει μέσα στο φανατισμό του, στο έργο του «Χρονικόν», είναι πολύτιμες σε σχέση με τις σκοτεινές και ταραγμένες εκείνες περιόδους των Μεσαιωνικών Χρόνων. Αλλά εμείς στο παρόν θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με κάποιες ιδιαίτερα σημαντικές αναφορές σχετικές με το «Αλλάχ ου ακμπάρ». Διαβάζουμε στο «Χρονικόν» (τομ. Β΄):
«Και σ’ όλα αυτά εναντιώθηκαν οι ασυλλόγιστοι και ταλαίπωροι (εν. οι Άραβες οπαδοί του Μωάμεθ / Μουχούμεδ), καθώς ποτέ μέχρι σήμερα δεν απαλλάχθηκαν από την παλαιά και άθεη πλάνη τους, αλλά με το πρόσχημα της θεοσέβειας, λατρεύουν λανθασμένα τα είδωλα και διόλου δε γνωρίζουν (από τότε) οι λίαν ανόητοι και ανεγκέφαλοι αυτοί το δόλο του αρχέγονου κακού δαίμονα που είναι κρυμμένος μες στη θρησκεία τους. Από παλιά λάτρευαν τα είδωλα και τη λεγομένη από τους Έλληνες Αφροδίτη, δηλαδή την ηδονή προσκυνούσαν, καθώς και τον αστέρα της, γιατί αυτός είναι ο εωσφόρος καταπώς λένε. Αυτήν, λοιπόν, (την Αφροδίτη) στην κακόηχη γλώσσα τους την ονόμασαν ‘Κουβάρ’, που σημαίνει ‘μεγάλη’, επιμένοντας έως τώρα την Αφροδίτη Θεό να ονομάζουν. Και για να μη φανούμε σε κάποιους ως ψευδολογούντες, ας αποσαφηνίσουμε το μέγα τους μυστήριο (των Αράβων). Αυτές είναι οι λέξεις της ρυπαρής και άκρως βέβηλης προσευχής τους: ‘Αλλά, Αλλά, Ουά, Κουβάρ, Αλλά’. Και το μεν ‘Αλλά, Αλλά’ ερμηνεύεται: ‘Ο Θεός, ο Θεός’ (συγκεκριμένα, ο Αλλάχ), το δε ‘Ουά’: ‘μείζων’ και το ‘Κουβάρ’: ‘Μεγάλη’, δηλαδή η Σελήνη και Αφροδίτη. Το οποίον έχει έτσι: Ο Θεός, ο Θεός μείζων και η Μεγάλη, δηλαδή η Σελήνη και Αφροδίτη, (είναι) Θεός. Και αυτό το αποσαφηνίζει η εισαγωγή του τελευταίου ‘Αλλά’.»
Αφήνοντας κατά μέρος την υστερία του καλόγερου εναντίον της Θεάς Αφροδίτης (: ένας «κακοδαίμων», με τη χριστιανική μόνο έννοια, εννοείται), αλλά και του άστρου της, δηλαδή του ομώνυμου πλανήτη, παρατηρούμε τα εξής:
Πρώτον, η όλη έκφραση έχει συντμηθεί σήμερα και ακούγεται μόνο το «Αλλάχ ου ακμπάρ», ενώ η λέξη ουά έχει χωριστεί και το –α- έχει ενσωματωθεί στο ‘κμπαρ’. Δεύτερον, ο ίδιος ο Αλλάχ, τότε, ήταν, λεγόταν: «Αλλά». Τρίτον, ο σημερινός τρόπος εκφοράς μάς οδηγεί στο ότι ο Αλλά / Αλλάχ για τους Μουσουλμάνους είναι όχι απλώς μεγάλος, αλλά «μείζων», όπως λέει ο χρονικογράφος και θα δούμε πόσο δίκιο έχει. Τρίτον, η έκφραση σήμερα, έχοντας «ψαλιδίσει» τις ενοχλητικές νύξεις που οδηγούν στο συμπέρασμα του Γεωργίου Μοναχού ότι η Αφροδίτη είναι ο… Αλλά, παίρνει ένα εντελώς διαφορετικό –και παράδοξο εννοιολογικά και γλωσσολογικά- νόημα, αφού «Κουβάρ» (Κμπαρ) είναι: Η Μεγάλη!
Πολλοί σήμερα έχουν εντοπίσει την παράφραση στις δυτικές γλώσσες –και ειδικά στα δυτικά ΜΜΕ, που εντέχνως αποκρύπτουν το «μείζων» και προτιμούν το «μεγάλος»- αν και οι περισσότεροι δεν έχουν φθάσει στην ουσία του πράγματος, ούτε και έχουν αναζητήσει το παρελθόν και την πρόελευση της φράσης σε βάθος. Απλά, οι σημερινοί αναλυτές, σχεδόν στο σύνολό τους, επισημαίνουν ότι, σε κάθε περίπτωση, η λέξη αυτή (Κμπαρ) δείχνει συγκριτικό βαθμό και μεταφράζεται ως «Ο Αλλάχ είναι μεγαλύτερος» -«μείζων» όπως το ανέφερε ο Γεώργιος Μοναχός, ο οποίος όμως το τόνισε υπονοώντας τη διασύνδεσή του με την Αφροδίτη ως «Μεγάλης». Σε κάθε περίπτωση, το συμπέρασμα είναι ότι, για όσους το φωνάζουν, ο Αλλάχ είναι μεγαλύτερος από τους άλλους Θεούς, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση οι «άλλοι» να γίνουν αποδεκτοί από τους οπαδούς του «Αλλά»… Και ας υπάρχουν οι «επίσημοι» εκείνοι παπαγαλίζοντες, που μας μιλούν για δήθεν μετριοπαθές Ισλάμ!
Παρόλ’ αυτά, θα πρέπει να επιμείνουμε: Τι ακριβώς λένε με το «Αλλάχ ου ακμπάρ» οι Τζιχαντιστές και οι άλλοι Ισλαμιστές, χωρίς μάλιστα να ξέρουν την… προϊστορία αυτής της «ιαχής»;
Θα πούμε εδώ ότι υπάρχουν και άλλες διάσπαρτες αναφορές συγγραφέων του 7ου – 10ου αιώνα μ.α.χ.χ. κατά κύριο λόγο, κυρίως Βυζαντινών (π.χ. ο Κωνσταντίνος Ζ΄ ο Πορφυρογέννητος, ο οποίος δηλώνει πως η συγκεκριμένη φράση εχρησιμοποιείτο μόνο ως πολεμική ιαχή των Μουσουλμάνων ήδη από τότε), στις οποίες αναφορές οι Άραβες Μωαμεθανοί, οι οποίοι είχαν μετονομαστεί σε Σαρακηνούς από τον ίδιο τον Μωάμεθ, «κατηγορούνταν» ότι ουσιαστικά λάτρευαν μια «Σύρια» Θεά (τη Σύρια Ιστάρ – Αφροδίτη) ονόματι Κουβάρ (Μεγάλη), «Τσουμπάρ» ή «Τσαμπάρ», η οποία συνδεόταν και με τη Μαύρη Πέτρα της Κάαμπα. Είχαν δίκιο εκείνοι οι παλαιοί συγγραφείς ή όχι; Θα τα δούμε σε λίγο όλα αυτά πιο αναλυτικά.
Ας ξεκινήσουμε, όμως, με όσα λένε επισήμως οι ίδιοι οι Μουσουλμάνοι (όσα θέλουν να πουν, για δικούς τους προπαγανδιστικούς λόγους) και ας εξετάσουμε, εκτός των άλλων, αν η έκφραση λέει απλώς «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» ή τονίζει το ότι είναι «μεγαλύτερος» των άλλων «Θεών», δημιουργώντας μια εκ προοιμίου πολεμική έναντι όλων των υπολοίπων, δηλαδή των «απίστων». Μεταφράζω από το λινκ:
«Αν και η φράση  "Allahu Akbar" (الله أكبر) είναι μια κοινή έκφραση, που οι Μουσουλμάνοι τη χρησιμοποιούν σε διάφορες περιστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της Salah (οι υποχρεωτικές 5 προσευχές καθημερινά)… έχει ευρύτατα ταυτιστεί πλέον με τους Μουσουλμάνους εκείνους που τη φωνάζουν ως απόδειξη της σχέσης τους με τους Τζιχάντ».  
Μπορεί, βέβαια, εδώ να χρυσώνουν το χάπι οι Μουσουλμάνοι καθηγητές, αλλά ο Πορφυρογέννητος, όπως είδαμε, ήταν σαφής: επρόκειτο εξαρχής για μια πολεμική ιαχή και για τίποτε άλλο. Συνεχίζουμε:
«Πολλοί ισχυρίζονται ότι (η έκφραση αυτή) αποτελεί απλά τη μετάφραση από τα Αραβικά της πρότασης: ‘Ο Θεός είναι μεγάλος’. Ο ισχυρισμός ότι: ‘Αλλάχ είναι απλούστατα η αραβική λέξη για τον Θεό’ δεν ευσταθεί. Γεγονός είναι ότι ο ‘Θεός’ στα αραβικά είναι ‘Ιλάχ’ και όχι ‘Αλλάχ’.»
Δεν τα λέω εγώ, οι Μουσουλμάνοι καθηγητές τα λένε! «Ιλάχ» είναι ο Θεός εν γένει στα αραβικά, Αλλάχ είναι… κάτι άλλο! Και συνεχίζει το κείμενο στην ιστοσελίδα πιο κάτω:
«Αλλάχ δεν είναι το γενικό περί Θεού όνομα στα αραβικά, αλλά η ονομασία της Ισλαμικής Θεότητας».
Προχωράμε για να δούμε και το «Ακμπάρ»:
«Ισχυρίζονται (οι Δυτικοί) ότι ‘Άκμπαρ’ σημαίνει ‘μεγάλος’. Γεγονός είναι ότι η λέξη μεταφράζεται ως ‘μείζων’ (μεγαλύτερος) και όχι ‘μεγάλος’. Μεγάλος = كبير (Kebir - Κεμπίρ). Μεγαλύτερος = أكبر (Akbar - Ακμπάρ).»
Θυμηθείτε ότι αρχικά το έλεγαν «Κουμπάρ» (Κουβάρ), χωρίς το –α, που αποτελούσε την κατάληξη του «ου» > «ουά»…
Και συμπεραίνει πιο κάτω ο συντάκτης του κειμένου στην ιστοσελίδα wikiislam:
«Άλλάχ’ δεν είναι απλά η αραβική λέξη για τον Θεό, αλλά η ονομασία της Θεότητας την οποία επέλεξε το Ισλάμ και ‘Ακμπάρ’ δε σημαίνει ‘μεγάλος’, αλλά ‘μεγαλύτερος’. Από ποιον; Η απάντηση είναι: ο Αλλάχ είναι μεγαλύτερος από οποιονδήποτε Θεό τυχαίνει να πιστεύετε εσείς οι άλλοι

            Βοηθός στη συνέχεια της ανάλυσής μας και της διερεύνησης σχετικά με το εάν υπάρχει περαιτέρω βάση στην παλαιά (και άγνωστη για τους πιστούς του Ισλάμ) ταύτιση Αλλά(χ) – Αφροδίτης, την οποία επικαλείται ο Γεώργιος Μοναχός, θα είναι τώρα μια σχετική αναφορά από το βιβλίο «Moon-o-theism» -κάτι σαν «Σεληνο-μονοθεϊσμός» ως λογοπαίγνιο στην αγγλική- (τομ. II), του μελετητή του Ισλάμ και συγγραφέα Yoel Natan.

Από το βιβλίο του θα δούμε κάποια αποσπάσματα και θα τα σχολιάσουμε. Μικρά βιογραφικά όλων των μελετητών ή άλλων προσώπων που αναφέρονται εντός του κειμένου θα βρείτε στο τέλος του άρθρου:
«Από τα γραπτά του Masudi, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο κύβος της Κάαμπα, χωρίς να συμπεριλάβουμε το σε σχήμα ημισελήνου τείχος Hateem*, είναι ο ναός ενός ηλιακού Θεού. Οι καθηγητές του Μεσαίωνα το γνώριζαν, επειδή είχαν πάει στη Hajj (τον ιερό τόπο προσκυνήματος) και είχαν διαβάσει για τη Makka (Μέκκα). Οι πληροφορίες του Masudi, καταδεικνύουν επίσης ότι ο Οίκος της Πέτρας είναι ο ναός μιας σεληνιακής θεότητας, όπως μαρτυρεί και το οκταγωνικό σχήμα του».
* Αναφέρεται συνήθως ως Hijr-Ismail (Η πέτρα του Ισμαήλ, του γιου του Αβραάμ). Είναι ένα χαμηλό και σε σχήμα ημισελήνου τείχος, μέρος της Κάαμπα, το οποίο κάποιοι θεωρούν ως τάφο του Ισμαήλ και της μητέρας του Άγαρ.


Η Μέκκα, η ιερότερη πόλη των Μουσουλμάνων σήμερα, υπήρξε μια σημαντική πόλη ήδη από την προϊσλαμική εποχή, την οποία εποχή οι Μουσουλμάνοι χαρακτηρίζουν ως «τζαχιλίγια»: εποχή της άγνοιας. Μία από τα ίδια, όπως όλοι οι Μονοθεϊστές. Πριν να έρθει ο εκάστοτε εκλεκτός τους, ο κόσμος δε γνώριζε τίποτα… Ο Διόδωρος ο Σικελιώτης αναφέρει τη Μέκκα ως λατρευτικό κέντρο –ήδη από τότε!- όλων των αραβικών φυλών!
Το σημερινό προσκύνημα των Μουσουλμάνων στη Μέκκα, που δεν είναι ισλαμικής επινόησης βεβαίως, ονομάζεται «Χατζ» (Hajj) και όσοι πάνε στη Μέκκα παίρνουν την ονομασία «Χατζής». Επ’ αυτού ουδέν σχόλιον…

Συνεχίζουμε με το κείμενο του Yoel Natan:
«Ο Ibn Ishaq έγραψε πως υπήρχε μια πλάκα στην Κάαμπα, η οποία έλεγε:
»‘Είμαι ο Αλλάχ, ο Κύριος της Bakka [Makka]. Τη δημιούργησα [την Κάαμπα]τη μέρα εκείνη [ημέρα Παρασκευή, σύμφωνα με τον Αl Tabari (839 – 923 μ.α.χ.χ.] που δημιούργησα τον Ουρανό και τη Γη και έπλασα τον Ήλιο και τη Σελήνη, την οποία και περιέβαλα με επτά ευσεβείς αγγέλους’.
»Η Παρασκευή ήταν η μέρα της Αφροδίτης στην αστρολογική εβδομάδα. Σημειώστε πώς η Ισλαμική Παράδοση τοποθετεί τη δημιουργία όλων των ουρανίων σωμάτων την Παρασκευή, την ίδια μέρα που κάθε εβδομάδα οι Μουσουλμάνοι πηγαίνουν στο τζαμί για τις Προσευχές της Παρασκευής.
»Ο Ibn Ishaq έγραψε επίσης:
»‘Κοντά στη Μαύρη Πέτρα, όταν τη χτυπούν, καθώς γυρίζουν γύρω απ’ αυτήν το πρωί και το απόγευμα.’
»Άρα, οι προϊσλαμικοί κάτοικοι της Μέκκας (οι Makkans) άγγιζαν την πέτρα το πρωί και το απόγευμα. Η Αφροδίτη, το Πρωινό και Εσπερινό Άστρο (Εωσφόρος / Φωσφόρος / Αυγερινός το πρωί & Αποσπερίτης το εσπέρας) εμφανίζεται σ’ αυτές τις ώρες.»
Δηλαδή, η αρχικώς θηλυκή Θεότητα Αφροδίτη – Σελήνη της Κάαμπα, έγινε αρσενική Θεότητα, κρατώντας την ημέρα Παρασκευή και… τα υπόλοιπα συμπεράσματα δικά σας! Κι όμως, το Ισλάμ είναι τόσο εχθρικό προς τη γυναίκα και το θήλυ εν γένει… Ίσως γιατί δε θέλουν οι εκπρόσωποί του (που γνωρίζουν) να θυμούνται…
Ας δούμε ορισμένα περί Κάαμπας. Η Κάαμπα (στα αραβικά: الكعبة ) (αλ Κάμπα, που σημαίνει «ο κύβος» - ελληνική λέξη, δηλαδή: Κάμπα > Κύβος… Κυβέλη: η Μεγάλη Μητέρα) είναι ένα οικοδόμημα που βρίσκεται μέσα στο τζαμί του Μασγίντ αλ-Χαράμ στη Μέκκα. Είναι ο ιερότερος τόπος του Ισλάμ. Η κίμπλα, η κατεύθυνση προς την οποία στρέφονται οι Μουσουλμάνοι όταν προσεύχονται, είναι η κατεύθυνση προς την Κάαμπα.
Σύμφωνα με το Κοράνι, πιστεύεται ότι η Κάαμπα αρχικά οικοδομήθηκε από τον Ιμπραήμ (τον Αβραάμ) και τον γιο του Ισμαήλ, που ο Εβραίος πατριάρχης τον είχε κάνει με τη δούλα του την Άγαρ. Κατά τα άλλα, οι Μουσουλμάνοι μισούν τους Εβραίους, αλλά θεωρούν ως γεννήτορά τους έναν Εβραίο, τον οποίο και τιμούν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον θνητό μετά τον Μωάμεθ….
Η Κάαμπα είναι κυβοειδές οικοδόμημα, φτιαγμένο από γρανίτη. Ο προς τα ανατολικά θεμέλιος λίθος της Κάαμπα περιλαμβάνει το Μαύρο Λίθο (στα αραβικά, αλ Χατζαρού λ' Ασγουάντ) ο οποίος θεωρείται γενικά ότι είναι υπόλειμμα μετεωρίτη. Οι παλαιότεροι θρύλοι, που τους έχει υιοθετήσει και μερίδα του Ισλάμ, και ειδικά του Σουνιτικού, λένε πως η πέτρα αυτή είχε πέσει από τον ουρανό και συγκεκριμένα από τη Σελήνη! Επίσης, οι Μωαμεθανοί αναφέρουν ότι η Μαύρη Πέτρα βρίσκεται στη γη από την εποχή του… Αδάμ και της Εύας και έχει την ικανότητα να καθαρίζει τους πιστούς και να απορροφά τις αμαρτίες τους.
Οι διαστάσεις της πέτρας είναι περίπου 30 εκατοστά σε διάμετρο και είναι τοποθετημένη σε 1,5 μέτρο ύψος πάνω από το έδαφος. Η αρχική πέτρα διαιρέθηκε σε κομμάτια κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Τα κομμάτια παραμένουν ενωμένα, συγκρατούμενα από έναν ασημένιο σύνδεσμο σε σχήμα που παραπέμπει σε θηλυκό αρχέτυπο. Ως γνωστόν, το μέταλλο της Σελήνης είναι το ασήμι.

Στην αρχή, η Πέτρα ήταν άσπρη, αλλά η παράδοση λέει ότι μαύρισε, απορροφώντας τις αμαρτίες των πιστών -στην πραγματικότητα πρόκειται περί οξυγόνωσης του μετεωρίτη ύστερα από τη μακραίωνη έκθεσή του στην ατμόσφαιρα της γης. Πριν την εξάπλωση του Ισλάμ στην περιοχή, υπήρχε η λατρεία της Μεγάλης Μητέρας (όπως είπαμε), γνωστής ως Al'Lat (πολύ κοντά στο ‘Αλλά(χ)’!!!). Πρόκειται περί μίας τριπλής σεληνιακής Θεότητας, η λατρεία της οποίας έχει περάσει και στο σημερινό Ισλάμ –και όχι μόνο κατ’ όνομα- αφού οι ιμάμηδες που προσέχουν το προσκύνημα της Μέκκας, ονομάζονται Beni Shaybah, που σημαίνει: οι γιοι της αρχαίας μητέρας.
Η Θεότητα αυτή λατρευόταν ως μια Μαύρη Πέτρα και η πέτρα καλυπτόταν από ένα πέπλο, ακριβώς όπως συμβαίνει και σήμερα στην Κάαμπα. Ίσως γι’ αυτό να υποχρεώνουν τις γυναίκες τους οι Μωαμεθανοί να φοράνε μπούργκα… Η Θεότητα – Πέτρα αντιπροσωπεύει τις φάσεις της σελήνης: η Q're για την ημισέληνο, η Al'Uzza, η "δυνατή" για την πανσέληνο και η Al'Menat η "σοφή" για το τέταρτο ή τη σκοτεινή σελήνη. Η Ισλαμική παράδοση αναγνωρίζει τις τρεις αυτές Θεότητες, αλλά τις αναφέρει ως «κόρες του Αλλάχ».
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η Κάαμπα είναι ευθυγραμμισμένη με τις φάσεις της σελήνης και συγκεκριμένα με την ημισέληνο και με την ανατολή της Αφροδίτης ή κατ’ άλλους του Κανώπου, που είναι το φωτεινότερο άστρο μετά τον Σείριο.
Να γιατί οι Άραβες έχουν ως έμβλημα την Ημισέληνο και εμφανίζεται συχνά πυκνά δίπλα της και το «άστρο»!
Συνεχίζουμε με ακόμα ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Σεληνο-μονοθεϊσμός», για να διαπιστώσουμε πόσο σημαντική ήταν η λατρεία της Πέτρας προ του Ισλάμ, την οποία λατρεία και συνέχισε ο Μωάμεθ, ενδύοντάς την με το «Σαρακηνό» ένδυμα!
«Ο Ιωάννης ο Δαμασκηνός (675 – 749 μ.α.χ.χ.) ανέφερε ότι και στον καιρό του ακόμη, η Μαύρη Πέτρα έφερε ίχνη της κεφαλής ‘μιας Σημιτικής Αφροδίτης’(!!!).
» Ο Ιωάννης ο Δαμασκηνός γνώριζε αραβικά, αλλά έγραψε στα ελληνικά. Η μεταφορά του «Κaaba» στα ελληνικά ήταν «Kabar» (Καμπάρ – Κουμπάρ). Ο Ιωάννης χρησιμοποίησε τον ίδιο όρο «Xabar» για τη Μαύρη Πέτρα που ήταν τοποθετημένη στην Κάαμπα».
Δηλαδή, ως «Μεγάλη» είναι η Κάαμπα – Ιστάρ / Αφροδίτη – Πέτρα – Σελήνη!!!! Δεδομένο αυτό! Άλλο τι λένε σήμερα… Επίσης, η πέτρα αυτή είχε σκαλισμένη πάνω της τη μορφή της Θεάς. Ίσως γι’ αυτό την έσπασαν σε κομμάτια, για να μη φαίνεται το θρησκευτικό «παρελθόν» της…
 «Ο John Tolan αναφέρει ότι ο Βυζαντινός χρονικογράφος του 8ου αιώνα Γεώργιος Μοναχός έλεγε ότι οι Μουσουλμάνοι λατρεύουν ‘τον θεό… τη Σελήνη και την Αφροδίτη’», καταλήγει σ’ αυτό το σημείο το κείμενο του βιβλίου, αναφερόμενο σ’ αυτό που είχε γράψει ο Γεώργιος Μοναχός και το οποίο συμπεριέλαβα στην αρχή του άρθρου.

            Οι αναφερόμενοι στο κείμενο από το βιβλίο «Σεληνο-μονοθεϊσμός»:

*Ο Al-Mas‘udi (896 – 956 μ.α.χ.χ.), ήταν ένας Άραβας ιστορικός και γεωγράφος, που ισχυριζόταν ότι είχε γεννηθεί στη Βαγδάτη αλλά ότι ήταν απόγονος ενός συντρόφου του Μωάμεθ.
*Ο Ιbn Isḥaq, ο «γιος του Ισαάκ,  (πέθανε το 767 ή το 761) υπήρξε Άραβας Μουσουλμάνος ιστορικός, ο οποίος περισυνέλεξε ιστορίες και θρύλους σχετικά με το βίο του Μωάμεθ.
* Ο Αl-Ṭabarī  (839 – 923 μ.α.χ.χ.) υπήρξε ένας σημαντικός Πέρσης λόγιος, ιστορικός και εξηγητής του Κορανίου, ο οποίος έγραψε στα αραβικά.
* Ο  Ιωάννης ο Δαμασκηνός (περ. 676  4 Δεκεμβρίου 749) ήταν Σύριος μοναχός και ιερέας. Ήταν εικονολάτρης.
Πολέμησε με σφοδρότητα τους εικονομάχους αυτοκράτορες Λέοντα Γ' τον Ίσαυρο και Κωνσταντίνο τον Κοπρώνυμο.
*Ο John Victor Tolan είναι ιστορικός θρησκειών και ασχολείται με τα ζητήματα των σχέσεων Ισλάμ – Δύσης κατά το Μεσαίωνα.

Ντορέτα Πέππα

ΤΣΑΚΑΛΙ, ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ!




"Τσακάλι, θα πεθάνεις!" Η γνωστή έκφραση των ντεσπεράντος του Φαρ Ουέστ, που μπορεί, συν τω χρόνω, να έβγαλαν τις μπότες και τα σπηρούνια, να γραβατώθηκαν και να απέκτησαν υπερτεχνολογία, αλλά δεν άλλαξε και πολύ η γκρίνγκο ψυχολογία τους κατά τα άλλα! Κάτι τέτοιο συμβαίνει εσχάτως σε όλο τον πλανήτη, με κύριους εντολοδόχους - εκτελεστές της Εσπερίας τους ισλαμοπιθήκους Τζιχάντ (οργανωμένους και μη, αλλά σαφώς κατευθυνόμενους, ευλογίαις του εγχώριου ιμάμη και της CIA!), αλλά -για ξεκάρφωμα- και με κάποιους άλλου είδους κατά τόπους μακελάρηδες (πιθανόν αυτοί να είναι κατεξοχήν "άνθρωποι της Μαντζουρίας", όπως ο μανιακός με το μαχαίρι, που σκότωσε τόσους δυστυχείς και ανήμπορους ανθρώπους στην Ιαπωνία χθες) και βεβαίως, δεν έχει σημασία αν υπάρχει κίνητρο πίσω από την παγκόσμια δολοφονική αυτή παράνοια, απλά θα πρέπει να κυριαρχεί, σε κάθε περίπτωση, εκείνο το... "θα πεθάνεις"! Όποιος και νά 'σαι, ό,τι και νά 'σαι! Κλασική αμερικάνικη στάση και σταθερή πολιτική αντίληψη των γιάνγκηδων: έτσι! Το αίμα για το αίμα, ο φόνος για τον φόνο, το κακό για το κακό, ο τρόμος για τον τρόμο, χωρίς λόγο και χωρίς λογική! Το διαδίδουν και με τα έργα τους εξάλλου, το Χόλιγουντ ακριβώς αυτό προβάλλει: το παράλογο κακό, το οποίο μπορεί (περιστασιακά πάντα, αφού ακολουθεί συχνά και το… 2ο μέρος της ταινίας) να «νικιέται» από τον Αμερικανό ήρωα, αλλά αφού έχουν πεθάνει όοοοολοι οι άλλοι! Ώστε να μείνει μόνος του ο «ήρωας», άντε και η εκλεκτή της καρδιάς του, αφού… «Ου γαρ καλόν είναι τον άνθρωπον μόνον»… κατά το βιβλικόν προσφιλέστατον υπερατλαντικόν πρότυπον…

Εκ παραλλήλου, έχουν βγει και κάτι λάβροι ιεροκήρυκες (εννοείται, εξ Αμερικής) και μιλάνε για το τέλος του κόσμου (πάλι και... πάλι!) στις... 29 του μηνός! Μια ατμόσφαιρα νοσηρή, εκρηκτική, συντελειακή εξόχως, άλλο ένα φετίχ των Αμερικανών η συντέλεια, προς επίτευξη του πολυπόθητου στόχου: να προλάβουν! Να προλάβουν πριν να φύγει η μαριονέτα τους, ο Ομπάμα, πριν να πέσει το κλυδωνιζόμενο ερείπιο της ΕΕ, πριν χάσουν το παιχνίδι στη Μέση Ανατολή και πριν τους πάρει ο διάλος! Αυτούς και τ' αφεντικά τους, τους τραπεζίτες τύπου Σόρος! Γιατί αυτούς περιμένει η συντέλεια πραγματικά και νομοτελειακά! Αυτούς και τα βρώμικα κόλπα τους, από τα γεωπολιτικά μέχρι τα κοινωνικά πειράματα ελέγχου του νου! Όχι, δε γεμίσαμε τρελούς, έτσι από μόνο του δεν έγινε. Όσοι δεν είναι εθελούσιοι παρανοϊκοί χάριν φανατισμού (ή όσοι δε θέλουν να γίνουν), "πείθονται" για το κακό με... άλλους τρόπους. Ο απλούστερος: η πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ και το ίντερνετ. Ο πλέον περίπλοκος: τα παιχνιδάκια της χημικής και κυματικής τεχνολογίας των επιτελαρχών της άλλης πλευράς του Ατλαντικού. Πάντως, φοβούνται... Φοβούνται πολύ πλέον! Παρά τις σιχαμερές τους ΜΗΚΥΟ, που λυσσάνε για ανοιχτά σύνορα, No Borders... Έλληνες, ίσως έχει έρθει η ώρα να πούμε με σθένος: "No Borders", go home!...

«ΜΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ» - ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ – «BUT, I AM HELLENE», NOTIS SFAKIANAKIS



Το συγκλονιστικό τραγούδι - καταγγελία του Νότη Σφακιανάκη, κατά της Δύσης (Ευρώπης – Αμερικής) και κατά της απόλυτης αχαριστίας και κακότητας, που έχει επιδείξει, ακριβώς αυτή η ευεργετηθείσα Δύση, απέναντι στη φωτοδότρα Ελλάδα!
-
A most significant song (a true public complaint) by the Hellene (Greek) singer Notis Sfakianakis against the West (USA – Europe / EU) and against their absolute ingratitude and wickedness, which they had manifested many years now against our country, against the luminary (and not Illuminati) HELLAS, although they have been so benefited!

Δείτε το βίντεο με το τραγούδι σ’ αυτό το λινκ:
See the video with the song here:

Και διαβάστε τους στίχους στα ελληνικά και τα αγγλικά:
Read the lyrics (Greek & English after):

«Μα εγώ είμαι Έλληνας»  - Νότης Σφακιανάκης
Στίχοι: Κώστας Χορλιαφάκης

Μουσική: Κώστας Χορλιαφάκης, Στράτος Κουμπάς 

Χρόνια με χτυπάτε
χρόνια στέκομαι
χρόνια με πουλάτε 
και τ' ανέχομαι.

Χρόνια ο σκοπός σας 
να αφανιστώ
Έλληνας χαμένος, 
πρόγραμμα βατό,

Έλληνας θαμμένος, γη χωρίς Θεό!

Μα εγώ είμαι Έλληνας,
δεν θα πεθάνω
υπήρξα άρχοντας 
στον κόσμο επάνω
.

Είμαι αυτός 
που σού 'χει μάθει
τ' αλφαβητάριο, 
μην κάνεις λάθη
.

Εγώ σε γέννησα 
σ' έχω αναθρέψει
κι ό,τι δικό σου 
μού τό ’χεις κλέψει.

Μα εγώ είμαι Έλληνας 
πάντα αντάρτης.
Άνθρωπος δίκαιος 
και δημοκράτης.

Τώρα ζητιανεύω 
κι η ψυχή σου χαίρεται,
τώρα ξεπουλιέμαι 
μα ποιος Θεός το δέχεται

Τώρα μου ζητάτε 
τα υπάρχω μου,
ως και την ψυχή μου 
πού ’χω πάνω μου,

δεν θα μου τα πάρεις, ούτε από τον τάφο μου!

Μα εγώ είμαι Έλληνας,
δεν θα πεθάνω
υπήρξα άρχοντας 
στον κόσμο επάνω.

Είμαι αυτός 
που σού 'χει μάθει
τ' αλφαβητάριο, 
μην κάνεις λάθη.

Εγώ σε γέννησα 
σ' έχω αναθρέψει
κι ό,τι δικό σου 
μού τό ’χεις κλέψει.

Μα εγώ είμαι Έλληνας, 
πάντα αντάρτης.
Άνθρωπος δίκαιος 
και δημοκράτης

Μα εγώ είμαι Έλληνας 
ευλογημένος
σ' επαναστάσεις 
αναθρεμμένος.

Έχω παλέψει 
έχω νικήσει
θεριά ανήμερα 
έχω λυγίσει

Δεν κάνω πίσω 
θα πολεμήσω
και τους ρουφιάνους 
θα τους διαλύσω.

Αυτούς, Ελλάδα μου, 
που χρόνια τώρα
τον δρόμο σ' άνοιξαν 
στην κατηφόρα...

«But, I am Hellene (Greek)»  - Notis Sfakianakis
Lyrics: Costas Chorliafakis
Μ
usic: Costas Chorliafakis, Stratos Koumbas 

You hit me, so many years now,
I still stand up, so many years now.
You sell me, so many years now
And I bear it.

Your purpose for me, so many years now,
To be extinguished.
The Hellene is lost:
It’s a programme doable.

The Hellene is burried, there is no more God in and for this land!


But, I am Hellene,
I will not die,
I had been an archon (a lord)
Into this world.

I am the one
Who had taught to you
Even the alphabet,
So, you should not make mistakes.

I am the one who had given birth to you
I am who had raised you,
And everything you have,
You had stolen it from me.

But, I am Hellene,
I am always a rebel.
A fair man - a democrat.

Now I am begging around,
And your soul enjoys it,
Now I am bargained away
But which God will accept this?

Now you are demanding
Everything I have,
Even my soul
Which I have on me,

you will not get it even from my grave!

But, I am Hellene,
I will not die,
I had been an archon (a lord)
Into this world.

I am the one
Who had taught to you
Even the alphabet,
So, you should not make mistakes.

I am the one who had given birth to you
I am who had raised you,
And everything you have,
You had stolen it from me.

But, I am Hellene,
I am always a rebel.
A fair man - a democrat.

But, I am Hellene,
I am blessed,
The revolutions had nursed me.

I have struggled,
I have won,
I have beaten
So wild beasts!

I will not back down,
I will fight,
And I will crash
all these snitchers.

All these, oh my Hellas,
Who, so many years now,
had drove you
to this dangerous sloping path.