ΙΔΟΥ Ο ΤΕΧΝΟΜΕΣΑΙΩΝΑΣ: ΠΟΛΙΤΕΣ ΡΟΜΠΟΤ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ «ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ» (ΚΑΘΟΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ!

ΙΔΟΥ Ο ΤΕΧΝΟΜΕΣΑΙΩΝΑΣ:
ΠΟΛΙΤΕΣ ΡΟΜΠΟΤ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ «ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ» 
(ΚΑΘΟΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ!


Το 1723, ένας Έλληνας λόγιος και κληρικός ονόματι Μεθόδιος Ανθρακίτης ­ είδε τα τετράδιά του με τα μαθηματικά τα οποία δίδασκε σε μαθητές Ελληνόπαιδες της εποχής να απανθρακώνονται –λες και το ίδιο του το όνομα τον οδηγούσε σ’ αυτό το θλιβερό πεπρωμένο! Ο Ανθρακίτης διατάχθηκε από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου να παρουσιαστεί ενώπιόν της για να απολογηθεί, επειδή: «τρίγωνα και τετράγωνα διδάσκει τους μαθητάς του και την άλλην πολυάσχολον ματαιοπονίαν της Μαθηματικής».
Μπορεί να γελάμε με τέτοιες «παρωχημένες» αντιλήψεις στο παρόν, όμως ακριβώς στο παρόν είναι που το θέμα επανέρχεται δριμύτερον! Σήμερα, λοιπόν, τα μαθηματικά συνεχίζουν να είναι στο στόχαστρο, αλλά η επιχειρηματολογία εναντίον τους έχει αλλάξει, έχει γίνει –ας πούμε- πιο «προοδευτική», πιο «πολυπολιτισμική», αν και ο σκοπός παραμένει ο ίδιος: η επιστροφή στον Μεσαίωνα και τη φεουδαρχικού τύπου κοινωνία, την οποία ονειρεύονται νυχθημερόν οι σημερινοί επικυρίαρχοι της γης.
Εμφανίζεται, λοιπόν, και πάλι σήμερα –δήθεν τυχαία, μα δεν πείθει κανέναν αυτή η «τυχαιότητα»- μια καθηγήτρια (;) στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις, ονόματι Rochelle Gutierrez, η οποία, στην ίδια βιβλική γραμμή πλεύσης με τους πάλαι ποτέ ρασοφόρους των παρελθόντων αιώνων –αλλά χρησιμοποιώντας σύγχρονη, «αντίφα» γλώσσα- διατείνεται ότι: «Προγράμματα μαθημάτων που δίνουν έμφαση σε όρους όπως το πυθαγόρειο θεώρημα διαιωνίζουν την αντίληψη πως τα μαθηματικά αναπτύχθηκαν από τους Έλληνες και άλλους Ευρωπαίους… Σε πολλά επίπεδα, τα μαθηματικά λειτουργούν ως ‘λευκότητα’. Όποιος παίρνει τα εύσημα για την εφαρμογή και την εξέλιξη των μαθηματικών, όποιος είναι ικανός στα μαθηματικά και αυτό που αντιμετωπίζεται ως μέλος της μαθηματικής κοινότητας προβάλλεται γενικά ως λευκός».



Κι αυτό, σύμφωνα με την «πεφωτισμένη» και προοδευτική πλην μεσαιωνική ιεροεξετάστρια Gutierrez, είναι… ρατσιστικό! Γι’ αυτό… ας τα καταργήσουμε τα μαθηματικά! Αφού είναι… ρατσιστικά, καθότι ελληνικών καταβολών… Στην πυρά!
Κι εμείς θα πούμε ότι δε βλέπουμε να διαφέρει σε τίποτε αυτή η «προοδευτικότητα» από τη στάση του παλιάς κοπής ιερατείου απέναντι στον Μεθόδιο Ανθρακίτη, τον Θεόφιλο Καΐρη κ.ά. θύματα του εκάστοτε συστήματος χάριν της αγάπης τους προς την επιστήμη ή –ακόμα χειρότερα- δε βλέπουμε να διαφέρει ούτε κατά κεραία αυτή η «δημοκρατική» προπαγάνδα της Gutierrez από τη θέση των χριστιανών μεσαιωνικών «πατέρων», όπως αυτή εκφράζεται στο «Τριώδιον»:
«Όσοι ενασχολούνται με τα ελληνικά μαθήματα και δεν τα διδάσκονται μόνον χάριν παιδείας, αλλά ακολουθούν και τις μάταιες αυτές δοξασίες και τις πιστεύουν γι’ αληθινές και θεωρούν ότι αυτές περιέχουν τη βεβαιότητα, ώστε και άλλους, άλλοτε κρυφά και άλλοτε φανερά, να παρασύρουν και να τους τις διδάσκουν ανενδοίαστα, τρις ανάθεμα».
Οι μέθοδοι, η αιτιολογία και το ύφος αλλάζουν στον καιρό μας, είναι βέβαιο αυτό, αλλά ο σκοπός μένει πάντα ο ίδιος: η επιστροφή και η επανεπικράτηση του σκοταδισμού.
Κατά τα άλλα, και στον αντίποδα αυτής της στρατευμένης πολεμικής κατά της επιστήμης (που χρησιμοποιεί αριστερίστικου ενδύματος επιχειρήματα, αλλά εξυπηρετεί μόνο τους υπερκαπιταλιστικούς στόχους κατ’ ουσίαν), στον αντίποδα, λοιπόν, αυτής της επαίσχυντης παραλογίας, που ενσκύπτει και πάλι εντός των τειχών των κοινωνιών μας, η πλέον σκοταδιστική χώρα, η Σαουδική Αραβία –που προεκρίθη και ως μέλος της Επιτροπής, ορίστηκε ως προστάτιδα δηλαδή, των… δικαιωμάτων των γυναικών από τον ΟΗΕ!!!! Τι άλλο θα δούμε πια!- δίνει τώρα το «ανθρώπινο» (;;;!!!) δικαίωμα της… υπηκοότητας και της ιθαγένειας σε ένα ρομπότ με την ονομασία «Σοφία»! Το ρομπότ αυτό έχει λάβει το πρόσωπο της Όντρει Χέμπορν και εμφανίζεται στον επίσημο πρώτο του εναγκαλισμό με την «ευνομούμενη» πολιτεία της δυναστείας των Σαούντ χωρίς… μπούργκα! Μόνο οι γυναίκες –οι σάρκινες, οι πραγματικές- έχουν αυτό το «προνόμιο» της μπούργκας!




Και μία από τις χαρακτηριστικές δηλώσεις της / του (τις οίδε;) «Σοφίας» απέναντι στις ενστάσεις που εγέρθηκαν για τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να επιφέρει στην ανθρωπότητα η ύπαρξη τέτοιου είδους «πολιτών»; Διαβάστε και αρχίστε να ανατριχιάζετε: «Μην ανησυχείτε, αν μου φέρεστε καλά, θα φέρομαι κι εγώ καλά σ’ εσάς»!!! Απειλή; Προειδοποίηση; Και με απαστράπτον χαμόγελο σταρ; Τι άλλο;
Και επειδή για να γίνει ένα ρομπότ χρειάζονται, ούτως ή άλλως, τα μαθηματικά, τι συμβαίνει εδώ με το σύστημα; Διγλωσσία; Τρέλα; Παραλογισμός; Μήπως λάσκαραν οι βίδες κάποιων κάπου; Τίποτε από όλα τούτα! Αφού το ξέρουμε πως όλες αυτές οι δήθεν τελείως άσχετες και αντικρουόμενες εννοιολογικά –και λογικά- μεταξύ τους κινήσεις, προωθούνται από «συνιστώσες» οι οποίες εκπορεύονται από τα ίδια σκοτεινά κέντρα! Ακριβώς για την πρόκληση και την πάνδημη κυριαρχία, επί της παρούσης (μέχρι να επικρατήσει ο Τεχνομεσαίωνας), του «πολύτιμου» για την «ελίτ» χάους!
Κρούουμε, εδώ και χρόνια, τον κώδωνα του κινδύνου για τον όχι πλέον επερχόμενο, αλλά νυν παρόντα Τεχνομεσαίωνα… Ιδού, λοιπόν, οι σκοτεινές του στοχεύσεις για αγνωσία αφενός και για παράδοση του ανθρώπου αφετέρου στον πιο φρικτό και ανάλγητο δυνάστη που του έχουν ετοιμάσει: τη μηχανή! Ιδού, λοιπόν, του Τεχνομεσαίωνα αυτού ο αήθης νους με τον διεστραμμένο (+/-) «επιστημονισμό» του και το σκοτεινό του πρόσωπο, παρά το λαμπερό χαμόγελο της ηθοποιού στη μεταλλοπλαστική μορφή της των ασόφων «Σοφίας» –το Χόλυγουντ πάντα στην υπηρεσία της παρακμής και του εκφυλισμού τη ανθρώπινης προσωπικότητας, με σκοπό την καταστροφή της ίδιας της κοινωνίας!