ΤΩΡΑ! > ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η «ΜΑΥΡΗ» ΣΕΛΗΝΗ, ΟΙ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ «ΣΚΟΤΕΙΝΟ» ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ…

 Στις 28 Νοεμβρίου, στον ουρανό, η Σελήνη και η άλως της (το φωτεινό αχνό περίγραμμά της, που εμφανίζεται κυρίως τους χειμερινούς μήνες και που προκαλείται από τη διάθλαση και την ανάκλαση του σεληνιακού φωτός πάνω στους παγοκρυστάλλους των νεφών) είχαν αυτήν ακριβώς την εικόνα. Ένας τεράστιος σκοτεινός –σχεδόν μαύρος- δακτύλιος κάλυπτε την κυρίως άλω, αφήνοντας ένα πολύ μικρό μέρος να φέγγει γύρω από τον «ζοφερό» αυτό κύκλο. Και μπορεί η λαϊκή σοφία, όπως ορθώς γράφτηκε σε κάποιες ιστοσελίδες, να εξηγεί –ορθώς επίσης- το φαινόμενο αυτό ως προμήνυμα επερχόμενης κακοκαιρίας εντός 2 ημερών (το είδαμε ότι συμβαίνει), αλλά η συγκεκριμένη «μαύρη» άλως είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο και εξαιρετικά δυσοίωνο προάγγελμα. Σύμφωνα με τον Ιωάννη Λυδό (βλ. φωτό με τα δύο βιβλία μου τα σχετικά με το έργο του «Διοσημείαι»), η μαύρη άλως της σελήνης δείχνει μια μεγάλη έξαρση της επιρροής του Κρόνου, κάτι εξαιρετικά δυσοίωνο, αφού ο Κρόνος πλανητικώς –και όχι μόνο- σχετίζεται με την απειλή για τον πλανήτη και τη ζωή (φανερή όσο ποτέ!), με τη φυλάκιση και τον… εγκλεισμό (τον ζούμε), τις στερήσεις, την κακοτυχία, την αυστηρότητα και κυρίως, με τη σκοτεινή πλευρά του ανθρώπου, αλλά και της κοινωνίας εν γένει! Άλλωστε, ο Κρόνος είναι ο φετινός απόλυτος έως της στιγμής κυρίαρχος, αφού ήδη από τον Ιανουάριο (12 του μηνός), έκανε μια τρομερή «επιστροφή», σε σύνοδο με τον Πλούτωνα (Θεός Πλούτων: Θεός του Άδη), πάνω στον Αιγόκερω. Τα αποτελέσματα τα είδαμε από το πρώτο τρίμηνο κιόλας του 2020! Και δεν ήταν καθόλου, μα καθόλου ευχάριστα!
Ενίσχυση, λοιπόν, αυτού που ήδη ζούμε τόσους μήνες τώρα και δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού, σήμερα, 30 Νοεμβρίου του 2020, έχουμε έκλειψη σελήνης (άλλο ένα δυσμενές σημείο), και συγκεκριμένα: μερική έκλειψη στους Διδύμους. Βέβαια, η έκλειψη αυτή είναι, όπως είπαμε, μερική και η αποψινή Πανσέληνος που έχουμε, θα παρουσιάσει έκλειψη παρασκιάς, καθώς το φεγγάρι μας θα περνά από την παρασκιά της γης. Η μερική αυτή έκλειψη πάνω στους Διδύμους, όμως, σε συνδυασμό με την προχθεσινή  «μαύρη» άλω, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο σημείο, που προμηνύει αρρώστιες (το έχουμε, ίσως δούμε κι άλλες), αλλά και πείνα. Που επέρχεται! Το φαινόμενο εντείνεται, μάλιστα, καθώς και ο Ήλιος θα υποστεί έκλειψη στις 14 Δεκεμβρίου, δηλαδή μέσα στο ίδιο δεκαπενθήμερο. Ο Λυδός αναφέρει πως όταν τα δύο φώτα (Ήλιος – Σελήνη) συμπέσει να υποστούν έκλειψη μέσα στο ίδιο δεκαπενθήμερο, τότε έχουμε σαφή απειλή για μεγάλες κοινωνικές αναταράξεις, αλλά ακόμη και για εκτεταμένο πόλεμο!

Πράγματι, αυτό το τελευταίο ενισχύεται σχεδόν αναπόδραστα και από τη μεγάλη σύζευξη Διός – Κρόνου, ανήμερα του χειμερινού ηλιοστασίου, στη μεγαλύτερη, δηλαδή, νύχτα του χρόνου (που ειδικά φέτος, λόγω της «σύζευξης», θα το ονομάσω: το μέγα σκότος). Δεν πρόκειται, βεβαίως, για σύζευξη –έτσι το βλέπουμε εμείς- αλλά για αντιπαράθεση πρόσωπο με πρόσωπο! Του Διός με τον Κρόνο! Και όχι μόνο σε επίπεδο πλανητών…Το φαινόμενο αυτό, οι αστρονόμοι λένε ότι έχει να συμβεί κάτι αιώνες –άλλοι λένε το 1226 (Πανεπιστήμιο Ράις), άλλοι το… 1600, κι άλλοι άλλα! Καλά, τι τους έχουν τους προσομοιωτές και τις τόσες τεχνολογικές εφαρμογές; Ερώτηση κρίσεως… περί του «αλάθητου» των επιστημόνων… Αλλά, εδώ ο κόσμος καίγεται, άρα, λίγο με ενδιαφέρει επί της παρούσης αυτό. Το σημαντικό είναι ότι ανήμερα του χειμερινού ηλιοστασίου, η «σύζευξη» αυτή έχει να γίνει εδώ και κάτι… χιλιάδες χρόνια –δεν προσδιορίζεται πόσα από τους εν λόγω «επιστήμονες».

Με δυο λόγια, και σε συνδυασμό με τα παραπάνω, το πόρισμα είναι το εξής: Οι εκλείψεις προμηνύουν παντός είδους «θύελλες» -αν και (έκπληξη!) όχι τόσο στην Ευρώπη, ούτε και στην Ελλάδα μας, όσο κι αν τα «ανθρώπινα» προγνωστικά μάς λένε άλλα –αφού οι εκλείψεις αυτές δε θα είναι ορατές από τα μέρη μας, αλλά κυρίως από την Αμερική!- αλλά το ρηξικέλευθο σημάδι (ενισχυόμενο καταιγιστικά και από τα πρωτοαναφερόμενα στο παρόν) είναι η «σύζευξη», δηλαδή: η αντιπαράθεση Διός – Κρόνου.

Δεν ξέρω αν κάποιοι ετοιμάζουν, σηκώνουν μανίκια και τρίβουν τα χέρια τους για την (αντιανθρώπινη) «Μεγάλη επανεκκίνηση» (The Great Reset), αλλά ας κρατήσουν λίγο πιο μικρό καλάθι… Γιατί…

Κυρίες και κύριοι, η Νέα Τιτανομαχία ξεκινά. Και γαία πυρί μιχθήτω!

Ντορέτα Πέππα