ΠΕΡΙ ΚΑΠΝΟΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ…




Χθες, ζήτησα τις γνώμες φίλων περί καπνίσματος και ανταποκρίθηκαν αρκετοί και αρκετές, πράγμα που με χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί δείχνει τη διάθεσή μας να εκφραστούμε, και αυτό είναι καλό –παρόλο που όλα παρακολουθούνται, καταγράφονται και δημιουργούν συντεταγμένες κοινωνικής μηχανικής. Έτσι τους παρακολουθούμε κι εμείς όμως αυτούς! Ουδέν κακόν αμιγές καλού!
Όπως καταλαβαίνετε, φίλοι και φίλες, δεν πάτησα «μου αρέσει» σε κανέναν, γιατί θα ήταν παράλογο να… συμφωνώ με όλους, αφ ης στιγμής είχα δηλώσει πως θα καταθέσω και τη δική μου γνώμη, με γνώμονα την αλήθεια και τη λογική –θα το προσπαθήσω, τουλάχιστον! Τη γνώμη μου θα τη διαβάσετε στο μπλογκ μου, επειδή θέλω να τη διαβάσει σίγουρα και το αντίπαλον δέος…
Κατά πρώτον, θα ήθελα να τονίσω ότι για να αρχίσουμε να βλέπουμε την ουσία ενός προβλήματος, οφείλουμε να το δούμε αποστασιοποιημένα και να μην εκφράζουμε απόψεις με πρωσοποκεντρικό κίνητρο.
Περί αληθείας και λογικής, λοιπόν:
Το κάπνισμα είναι επιζήμιο για την υγεία; ΕΙΝΑΙ! Αληθές και σωστόν!
Ερώτημα: Αυτοί, οι εκ Βρυξελλών, που αφρίζουν περί της καπνοαπαγόρευσης, νοιάζονται για την υγεία μας; Ποσώς! (μνημόνια, έλλειψη φαρμάκων, πειραγμένα τρόφιμα, 5G οσονούπω κ.λ.π.). Όσο για το άτμισμα, που το πολυδιαφήμισαν και πολυοικονομήθηκαν από δαύτο, τώρα έχει αρχίσει και «σκοτώνει» τους χρήστες του. Όχι τυχαία, λέω εγώ… Οπότε, ό,τι κι αν πλασάρουν ως μέτρο για να «κοπεί το τσιγάρο», να θυμάστε ότι είναι, το λιγότερο, ύποπτο. Δε δουλεύουν για την επιστήμη, αλλά για την καταστροφή μας! Εστέ βέβαιοι!
Άρα, αφού η υγεία μας είναι καρφί στο μάτι τους επί της ουσίας, κάτι άλλο θέλουν να πετύχουν με την καπνοαπαγόρευση. Για να το διερευνήσουμε λίγο:
Τι δημιουργεί εντός της κοινωνίας αυτή η απαγόρευση; Δημιουργεί έστω και ένα θετικό συναίσθημα –προσέξτε, για συναίσθημα μιλώ! Οι μεν καπνιστές οργίζονται και αισθάνονται παγιδευμένοι –ασχέτως αν εξωτερικά και για να είναι «πολιτικώς ορθοί» (η προπαγάνδα σε πιάνει πάντα κάπου…) μιλούν για τα περί υγείας κλπ- οι δε μη καπνιστές αναπτύσσουν –ακόμη και άθελά τους- μια μνησικακία απέναντι στους καπνιστές. Αμφότερα τα συναισθήματα, οργή και μνησικακία, μόνο υγεία δεν παράγουν εντός μας! Και από τα αρνητικά συναισθήματα και τις απόρροιές τους κάποιοι τρέφονται… Και ωφελούνται και στο φυσικό… εφ’ όσον… «διαίρει και βασίλευε»!
Στην καλύτερη περίπτωση, ακόμη και αν δημιουργηθούν ειδικά διαμερίσματα καπνιστών, οι χώροι καπνιστών και μη καπνιστών δημιουργούν χωριστικότητα εντός της κοινωνίας. Και η ευχή των τυράννων: η αντιπαλότητα και η πόλωση. Ακόμη και εξαιτίας του καπνίσματος! Ακόμη κι απ’ αυτό! Μην το γελάτε! Όταν ο άνθρωπος νιώθει ανελεύθερος, δε σκέφτεται σωστά και επιπλέον, δεν είναι δυναμικός και αγωνιστικός εντός του κοινωνικού στίβου!
Έτερον! Όταν καταγίνεσαι με ένα τέτοιο πρόβλημα, που άπτεται του προσωπικού κυρίως, επιτίθεσαι στον αντίπαλο, αλλά όχι στην εξουσία! Μεγάλο ατού αυτό… για την εξουσία!
΄Αλλον έτερον: να μην καπνίζουμε σε παιδικές χαρές. Και αυτό θα σώσει τα παιδιά… Θα τα μάθει να μην καπνίζουν στο μέλλον! Γιατί δεν τίθεται θέμα άλλο, είναι ανοιχτός χώρος. Καμία αντίρρηση, αλλά… έχει αποδειχθεί πως τα παιδιά, μόλις γίνουν έφηβοι, κάνουν ό,τι ακριβώς απαγορεύεται! Και χειρότερα πράγματα από το τσιγάρο βέβαια! Δημιουργούν, λοιπόν, μ’ αυτή την απαγόρευση εν δυνάμει νέους λαθροκαταναλωτές, που θα εξασφαλίσουν τη συνέχεια για το συγκεκριμένο μάρκετ καπνού! Αλλά κι αν ακόμα θέλουν να το καταργήσουν αυτό το μάρκετ, γιατί, τότε, επί δεκαετίες το προώθησαν (η γυναίκα βαμπ με το τσιγάρο και ο άντρας μάτσο με το άφιλτρο κ.λ.π.) και τώρα τα παίρνουν όλα πίσω, δημιουργώντας ασφυξία σ’ αυτούς που έχουν εθιστεί εξαιτίας της ανωτέρω πολυετούς προπαγάνδας; Στο κρεβάτι του Προκρούστη πάντα ο άνθρωπος; Και ας υποθέσουμε ότι όντως θέλουν να το εξαλείψουν το τσιγάρο… Μήπως άλλα σκέφτονται; Γιατί…   
Τι θα γίνει σε ένα γάμο π.χ., σε ένα γλέντι, όπου υπάρχουν και παιδιά; Θα μείνουν έξω του νυμφώνος οι πλείστοι καλεσμένοι (γιατί είναι πάρα πολλοί οι καπνίζοντες) ή θα διακινδυνεύσουν να διωχθούν ποινικά επειδή σε ένα γάμο –δεν μπορεί!- θα υπάρχουν και παιδιά; Και μεθαύριο; Θα μπαίνουν μες στα σπίτια των καπνιστών και… θα τους παίρνουν τα παιδιά; Παιδομάζωμα; Δημιουργία μιας κοινωνίας ανθρώπινων ρομπότ;
Ένα τελευταίο από τα πολλά άλλα, που δε θα γραφτούν εδώ για πολλούς λόγους: Γιατί καπνοαπαγόρευση σε καφετέριες, μπαρ, κέντρα κλπ, όπου η πλειοψηφία είναι καπνιστές; Μα, ακριβώς επειδή ΕΙΝΑΙ η πλειοψηφία, και η Σχολή της Φρανκφούρτης (νεομαρξιστική κριτική θεωρία) προωθεί αποκλειστικά τα δικαιώματα των ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ (των όποιων μειονοτήτων) και πρέπει να μάθουμε να τα σεβόμαστε και να υποτασσόμαστε σ’ αυτά! Και όπου κυβερνούν οι μειοψηφίες, η Δημοκρατία πεθαίνει!
Βλέπετε ότι η κυβέρνηση άλλαξε, αλλά η ατζέντα της ΝΤΠ παραμένει!
Ντορέτα Πέππα