ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΑΡΟΝ ΜΕΛΛΟΝ

Ως αρχή της διαδικτυακής συνομιλίας μας, θα ήθελα να σας δείξω κάποια πράγματα που είχαν γραφεί πάνω από δέκα χρόνια πριν και τα οποία έβλεπαν ήδη ολοκάθαρα το δικό μας μέλλον. Η ενότητα των άρθρων που ακολουθεί είναι από την εφημερίδα «ΚΕΡΑΥΝΟΣ», της οποίας η κυκλοφορία σταμάτησε το 2001.

 Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΚΕΡΑΥΝΟΣ», το Δεκέμβριο του 200, συμπεριλαμβάνοντας αποσπάσματα από τα βιβλία μου «Προφητείες για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια» (είχε εκδοθεί – 1999) και «Τα αρχαία κείμενα βλέπουν το σήμερα», που τότε ήταν ακόμη υπό έκδοση. Στο κείμενο έχουν τονιστεί πράγματα πολύ οικεία σ’ εμάς σήμερα, άγνωστα σχεδόν τότε. Δείτε πόσα είχαμε ήδη επισημάνει:

MΕΤΕΒΛΗΘΗ ΕΝΤΟΣ ΜΟΥ
ΚΙ Ο ΡΥΘΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…

Αφού το είδαμε κι αυτό: “Δυο καλοκαίρια και δυο πασχαλιές μαζί”!

Τα τρόφιμα μετατρέπονται σε ύπουλους εχθρούς, το κλίμα έχει απορρυθμιστεί, ο πλανήτης μοιάζει να μην ακολουθεί πια τον ήλιο στον κοσμικό χορό του, που όπως μας λέει ο ορφικός ύμνος  χορεύει “τετραβάμοσι ποσί”, με τέσσερα πόδια… εννοώντας φυσικά τις τέσσερις εποχές….
Τι συμβαίνει; Εκπληρώνονται κάποιες προφητείες;
Αν όχι, τότε γιατί είδαμε φέτος “δυο καλοκαίρια και δυο πασχαλιές μαζί”;


Όλες οι Προφητείες του Νοστράδαμου και του Κοσμά του Αιτωλού είναι από το βιβλίο της Ντορέτας Πέππα “Προφητείες για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια”

Οι “τρελές αγελάδες” και το “δράμα” των τροφίμων

Το φαινόμενο των τρελών αγελάδων δεν είναι τωρινό. Ήταν επίκαιρο ήδη από τη δεκαετία του ’80, ενώ κατά καιρούς κι άλλες ασθένειες, που αφορούσαν πότε τα αιγοπρόβατα, πότε τα χοιρινά και πότε τα πετεινά -που δεν είναι πια του.. ουρανού αλλά του βιοτεχνολόγου!- απασχόλησαν το μυαλό μας και έδωσαν τροφή στις φοβίες μας, αφήνοντας νηστικό το στομάχι μας και βάζοντας φρένο στις αδηφάγες ορέξεις του “καλού καταναλωτή”. Ατομικά, βέβαια, ο καθένας μας φοβάται για την υγεία του, αλλά συλλογικά σκεφτόμαστε με “οικονομικά μεγέθη”, δηλαδή οι μεν, οι ενεχόμενοι στο κύκλωμα ή μάλλον το “σύστημα” εμπορίας κρεάτων και ζωοτροφών, επειδή πλήττονται άμεσα, παρακάμπτουν ελαφρά τη καρδία τη δημόσια υγεία, κάνοντας απελπισμένες κινήσεις εντυπωσιασμού και πετώντας τα γαλλικά κρέατα προς εφησυχασμό του πλαδαρού και ανεγκέφαλου καταναλωτικού κοινού, οι δε, οι “πολλοί”, φοβούνται περιστασιακά, αλλά σύντομα ξεχνούν, από τη στιγμή που θα “τους πουν” πως τα πράγματα έχουν ξαναμπεί στο “σωστό δρόμο” και το θέμα έχει πια ξεφουσκώσει…
Με λίγα λόγια, ο σημερινός “πολιτισμένος” και πολυάσχολος άνθρωπος της “Ευρώπης” θεωρεί οποιαδήποτε συνέπεια της δικής του ασυδοσίας, αδηφαγίας και ανευθυνότητας ως κάτι “ενοχλητικό”, που πρέπει πάση θυσία να σταματήσει, για να μπορέσουμε όλοι ανενόχλητοι να συνεχίσουμε την οικονομική μας πορεία… προς τα Κύθηρα! Ακόμα και αυτή η δίκαιη εκδίκηση της φύσης έχει καταντήσει ένα απλό χρόνιο και ενοχλητικό “σύμπτωμα”, που μας ταρακουνάει, βέβαια, κατά καιρούς, αλλά -δόξα τον Γιαχβέ!- υπάρχουν οι απαραίτητοι μηχανισμοί κατευνασμού του… μέχρι την επόμενη κρίση! Εκεί φτάσαμε!
Βλέπετε, η λογική της Νέας Τάξης Πραγμάτων μοιάζει με τις σύγχρονες ασθένειες που η ίδια γεννά: το ανθρώπινο γένος παραμένει φορέας της ασθένειας επί χρόνια και ασθενής με μικροσυμπτώματα επί άλλα τόσα χρόνια. Συνεχίζει όμως να είναι “παραγωγικός” για όσα χρόνια χρειάζεται τελικά… Μόνο που, μιας και μιλάμε για… τελικά, η ασθένεια θα χτυπήσει, και το τέλος θα είναι σίγουρο… Ο Νοστράδαμος, σε μια προφητεία του το αναφέρει χαρακτηριστικά: “Όλα θα πλημμυρίσουν με το χαμό των Χωροφυλάκων (ΗΠΑ, ο διεθνής χωροφύλακας!), οι τοίχοι θα τιναχτούν στον αέρα, η αφθονία όλων των αγαθών νεκρή…” Με λίγα λόγια, η καταναλωτική κοινωνία είναι ιστορικά καταδικασμένη σε αφανισμό! Αλλά αυτό δε θα γίνει αύριο -έτσι πιστεύουμε, τρομάρα μας!- παρότι υπάρχουν χιλιάδες αιτίες που θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να το προκαλέσουν: από φυσικές καταστροφές μέχρι διατροφικές μάστιγες! Εμείς όμως, επί της παρούσης, συνεχίζουμε να τρώμε… κουτόχορτο ελλείψει κιλότου, να αποποιούμαστε περιστασιακά τις τρελές αγελάδες και να σκεφτόμαστε “οικονομικά”, όπως θα το αναλύσει πιο κάτω και στη συνέντευξή του ο γνωστός δρ. Φυσικής Παναγιώτης Παπάς.
Και για να επιμείνουμε σ’ αυτό το σημείο, ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή σε κάποια πρόσφατα σχετικά γεγονότα και σε δημοσιεύματα εφημερίδων. Στην εφημερίδα ESPRESSO -άλλο φρούτο καινούργιο κι αυτή, αγγλικό “εξελιγμένο” ίματζ για τυράκι και αμερικάνικη άφρο ύλη για λαϊκή κατανάλωση!- βλέπουμε έναν υπέρτιτλο: “Ποιος θα κάνει τους ελέγχους;” και αποκάτω: “Κυνηγοί… πελατών οι κρεοπώλες” (φύλλο 23/11). Στη συνέντευξή του στο εν λόγω άρθρο ο κ. Α. Νταλιάνης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν αρκετοί επόπτες για τους απαραίτητους ελέγχους (το ζήτημα των ελέγχων, βέβαια, και τι σκοπό εξυπηρετούν αυτοί θα το δούμε διεξοδικά στη συνέντευξη του Π. Παπά). Ο συνεντευξιαζόμενος κ. Νταλιάνης αναφέρει χαρακτηριστικά: “Τα προβλήματα που θα προκύψουν θα είναι απρόβλεπτα και άμεσα. Δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει και τι θα αντιμετωπίσουμε ύστερα από λίγες μέρες (!). Δε θέλω να προκαλέσω πανικό”. Εκείνος μπορεί να μη θέλει να προκαλέσει… πανικό, αλλά την τορπίλη του την αμολάει. Κι από την άλλη, η αγωνία του αρθρογράφου ποια είναι τελικά; Ότι έχει πέσει η κατανάλωση στην κρεαταγορά, ότι -περιστασιακά και μόνο, να το θυμάστε!- κάποιοι φωνάζουν ότι δεν πρόκειται να ξαναφάνε κρέας και, για την ώρα δεν τρώνε, φυσικά. Στο άρθρο πετάνε κάπου, έτσι στο… χάσιμο, και μια… συγκριτική περί ανωτερότητας των “ξένων”, χωρίς να το τονίζουν φυσικά! Μας λένε, λοιπόν, ότι οι Βουργουνδοί δεν… ιδρώνουν με τις τρελές αγελάδες και δεν εννοούν να απαρνηθούν τη σπεσιαλιτέ τους: το βοδινό μπουργκινιόν! Δηλαδή, από τη μία ισχυρίζονται: “δεν μπορούμε να κάνουμε ελέγχους, οπότε εσείς δε θα ξέρετε τι τρώτε και άει π…!” και από την άλλη, βαθιά ανησυχούντες για την πορεία της “οικονομίας”, μας κοροϊδεύουν ως… χέστες, συγκρίνοντάς μας μάλιστα με τους Βουργουνδούς!
Αυτή είναι η “λογική” των ΜΜΕ και της επίσημης πολιτικής.
Αλλά, βλέπετε, όλα τα ΜΜΕ ακολουθούν τις επιταγές ακριβώς αυτής της “κοινής πολιτικής”, που προς χάριν της Παγκοσμιοποίησης είναι ικανή να θυσιάσει ολόκληρους πληθυσμούς εάν πάψουν να είναι καταναλωτικοί, άρα “συμφέροντες”! Έτσι, οι υπουργοί Γεωργίας της Ε.Ε. εκδηλώνουν τις “ανησυχίες” τους, αλλά και κόβουν και δεν κόβουν “για ένα διάστημα μόνο” τα κρεατάλευρα -ξέρετε πολύ καλά ότι εκεί είναι το πρόβλημα, κύριοι, γιατί όταν παραβιάζεις τη φύση, θα υποστείς και τις συνέπειες. Τα βοοειδή δεν είναι σαρκοβόρα να τρώνε εντόσθια και κόκαλα πολτοποιημένα!- οι υπουργοί, λοιπόν, αποκλείουν και δεν αποκλείουν το γαλλικό κρέας, παίρνουν και δεν παίρνουν μέτρα! Γιατί; Μα όταν οι ποσότητες κίνησης των εν λόγω ζωοτροφών έφτασαν μόνο στη χώρα μας πέρσι τους 17.649 τόνους (όπως διαβάζουμε σε σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 26/11) και όταν είναι δεδομένο ότι όλα αυτά τα ύποπτα “άλευρα” -άκου άλευρα οι λεχρίτες, λες και μιλάμε για αγνό δημητριακό καρπό!- κάνουν τα ζώα να κατεβάζουν περισσότερο γάλα (μέχρι και 9 τόνους γάλα το κάθε ζώο, ω Θεοί!), ποιος νοιάζεται για τη ζημιά που προκαλούν;
Βέβαια, σου λένε, αφού έχουμε 15 με 20 χρόνια ώσπου να εκδηλωθεί η ασθένεια στον άνθρωπο, έχουμε καιρό να βρούμε το φάρμακο… Αν δεν το έχουν ήδη βρει. Ο Αναπληρωτής καθηγητής του ΑΠΘ Θ. Σκλαβιάνης ισχυρίστηκε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι είναι πολύ κοντά στη λύση του προβλήματος. Κι αν έχουν βρει τη λύση, λοιπόν, τι μας πρήζουν; Αμ δε… Είναι και το άλλο εκείνο ζήτημα, το των ελέγχων, που θα εξεταστεί διεξοδικά πιο κάτω… Υπομονή!
Πάντως, εμείς, που προσωπικά πιστεύουμε στις προφητείες -φευ, δεν υπάρχουν πια δικοί μας χρησμοί για να είμαστε και πιο σίγουροι!- γνωρίζουμε ότι μία από τις επερχόμενες απειλές για την ανθρωπότητα, και μάλιστα για την Ελλάδα (!), είναι η πείνα, μάλιστα η πείνα! Σ’ ένα τετράστιχο του Νοστράδαμου το φάσμα της πείνας ορθώνεται απειλητικό:
“Μες στις Κυκλαδες, την Πέρινθο και τη Λάρισσα,
Μες στη Σπάρτη και όλη την Πελοπόννησο,
Τόσο μεγάλος λιμός, αρρώστια εξαιτίας ψεύτικης συμμαχίας
Εννέα μήνες θα κρατήσει σε όλη τη Χερσόνησο”.
Εννέα ολόκληρους μήνες μας λέει, λοιπόν, ο Νοστράδαμος ότι θα κρατήσει η πείνα σ’ ολόκληρη την Ελλάδα! Και η αιτία; Η ψεύτικη συμμαχία! Το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε., η Παγκοσμιοποίηση! Είναι σύμμαχοί μας αυτοί οι άνθρωποι; Απαντήστε μονάχοι σας… Αφού πρώτα ρίξετε μια ματιά στην Τουρκιά… Αλλά η πείνα, όπως αναφέρεται και σε ένα άλλο τετράστιχο “θα επανέλθει πολλές φορές κι ύστερα θα γίνει παγκόσμια”! Και η αιτία της δε θα είναι μόνο η καταστροφή της διατροφικής ισορροπίας, αλλά και οι φυσικές ενδεχομένως καταστροφές:
“Εξαιτίας της ηλιακής θερμότητας στη θάλασσα,
Στην Εύβοια τα ψάρια θα μισοψηθούν,
Οι κάτοικοι θα θέλουν να τα κόψουν και να τα γευτούν,
Όταν στη Ρόδο και τη Γενεύη θα έχουν έλλειψη και από το μπισκότο ακόμα.”
Τα “επίσημα” σενάρια περί κλίματος μιλούν για μετατροπή της Μεσογειακής σε σχεδόν διακεκαυμένη ζώνη -εκτός και αν εδώ ο Νοστράδαμος εννοεί τα αποτελέσματα κάποιου πολέμου, όλα παίζουν! (σημερινή σημείωση: βλ. HAARP, που θα δείτε ότι το είχα επισημάνει πιο κάτω στο ίδιο άρθρο!!!) Και το κλίμα αλλάζει. Δραματικά… Τι νομίζετε; Ότι ο παράγοντας κλίμα δεν μπορεί να προκαλέσει μια παγκόσμια πείνα; Και δίψα και δίψα!…

“Δυο καλοκαίρια και δυο πασχαλιές μαζί”, μήπως κρύβουν την καταστροφή;

Δεν τρελάθηκαν μόνο οι αγελάδες, όπως χαρακτηριστικά πολλοί είπαν, αλλά και το κλίμα! Και η ίδια η γη, συμπληρώνουμε εμείς. Ενάμιση χρόνο τώρα, βλέπουμε σεισμούς, ένταση των ηφαιστειακών εκρήξεων, ακραία κλιματολογικά φαινόμενα… Νομίζετε ότι όλα αυτά είναι τυχαία; Όχι, αγαπητοί μου, δεν είναι καθόλου μα καθόλου τυχαία! Θα συνεχίσουμε στη γραμμή των προφητειών, γιατί παρουσιάζουν πραγματικά τεράστιο ενδιαφέρον! Και θα ξεκινήσουμε με μια πραγματικά εκπληκτική προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού -ο άνθρωπος, εκκλησιαστικός ή όχι, είχε το χάρισμα, ας μη γελιόμαστε!- που το δεύτερο σκέλος της επαληθεύτηκε τόσο ανατριχιαστικά, ώστε δε μας επιτρέπεται να αμφιβάλλουμε στο ελάχιστο! Μας λέει, λοιπόν, η εν λόγω προφητεία: “Θα ‘ρθή όταν έρθουν δυο καλοκαίρια και δυο πασχαλιές μαζί.” Δεν ξέρουμε τι είναι εκείνο το φοβερό που ήδη περιμένουμε “να ‘ρθή” -και μάλιστα “ξαφνικά”, όπως μας διευκρινίζει σε άλλα σημεία ο Αιτωλός- αλλά το σημάδι μάς έχει δοθεί! Τα δυο καλοκαίρια τα είδαμε φέτος, αφού το καλοκαίρι τράβηξε μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου κι ακόμα δεν μπορούμε να μιλάμε στη χώρα μας για πραγματικό “χειμώνα”, ίσως μόνο για κάποια βίαια ξεσπάσματα του καιρού. Εκείνο που δεν μπορούσε, όμως, ουδείς να καταλάβει στην προφητεία ήταν τι εννοούσε ο Κοσμάς ο Αιτωλός “με τις δύο πασχαλιές”. Όλων ο νους πήγαινε στο εβρέικο Πάσχα -παρόλο που ο Αιτωλός είχε μίσος με τους Εβραίους και δεν έλεγε ποτέ Πάσχα, αλλά Λαμπρή… Το μυαλό πάντως πήγαινε αναγκαστικά στο Πάσχα… Αλλά δεν ήταν αυτό. Ήταν ό,τι ακριβώς έλεγε η λέξη: πασχαλιές, τα λουλούδια, τα γνωστά μοβ λουλούδια που ανθίζουν μετά την εαρινή ισημερία! Έτσι, εντελώς ξαφνικά, οι πασχαλιές “τρελάθηκαν”, νόμιζαν ότι έχει ξαναμπεί η άνοιξη και… άνθισαν για δεύτερη φορά φέτος! Και όχι μόνο οι πασχαλιές… αλλά και οι αχλαδιές και οι κερασιές και άλλα οπωροφόρα δέντρα! (σημερινή σημείωση: Από τότε το φαινόμενο της επανάληψης της ανθοφορίας εντός του ιδίου έτους έχει επαναληφθεί αρκετές φορές. Αυτό κάτι λέει…) Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι αυτό; Ξέρετε τι σημαίνει να αλλάξει το βιολογικό ρολόι της χλωρίδας, ύστερα από κάτι… χιλιάδες χρόνια σταθερής πορείας; Γνωρίζετε ότι πιθανόν πολλά απ’ αυτά τα φυτά δε θα αντέξουν σε μια τρίτη ανθοφορία ανά… εξάμηνο, με αποτέλεσμα να μείνουμε του χρόνου, ενδεχομένως, χωρίς παραγωγή; Και να πω και κάτι εδώ. Ειδικά οι πασχαλιές είναι πολύ ευαίσθητα φυτά. Δεν αντέχουν σε αλλεπάλληλες ανθοφορίες! Πώς έγινε, λοιπόν, και άνθισαν δυο φορές σ’ ένα χρόνο; Ναι, είναι ένα σημάδι. Μια τρομερή διοσημεία! Τι θα φέρει άραγε; Ουδείς γνωρίζει… Είμαστε σε κατάσταση αναμονής!
Πάντως, το κλίμα και οι παραδοξότητές του θα επηρεάσουν τα πάντα. Αυτό ήταν και το θέμα διεθνούς συνάντησης που έγινε στο Γαλλικό Ινστιτούτο με θέμα: Παγκόσμια λεηλασία: η βιοποικιλότητα υπό απειλή”. Διαβάζουμε στο Δελτίο Τύπου το σχετικό με τη συνάντηση, στην οποία πήραν μέρος Έλληνες και ξένοι ερευνητές: “Η βιοποικιλότητα είναι η ποικιλία των όντων που ζουν γύρω μας, από τα δέντρα και τα ζώα μέχρι τα μικρόβια και τους ιούς, ως και τη θαλάσσια πανίδα που εξαφανίζεται. Ένας νέος μαζικός αφανισμός των ειδών εν ζωή είναι προ των πυλών. Δεν θα επέλθει μέσω ενός φυσικού φαινομένου, όπως οι κατακλυσμοί περασμένων αιώνων, αλλά θα είναι αποτέλεσμα της δράσης ενός συγκεκριμένου είδους: του ανθρώπου, του Homo Sapiens. Tα μισά από τα φυτά και τα ζώα απειλούνται με εξαφάνιση πριν το τέλος αυτού του αιώνα”. Δε θα συμφωνήσουμε, βέβαια, ότι ο μόνος υπεύθυνος για την επερχόμενη λαίλαπα θα είναι ο άνθρωπος -παρόλο που με κάτι φαεινές “επινοήσεις” τύπου HAARP έχει κάνει μεγάλη ζημιά και όχι μόνο στο κλίμα!- αλλά αυτά θα τα δούμε πιο κάτω… Ο άνθρωπος μπορεί να είναι, βέβαια, ο κύριος υπεύθυνος πρακτικά, αλλά και νοητικά, μ’ όλες αυτές τις βδελυρές “σκεπτομορφές” που εκπέμπει… Παρ’ όλ’ αυτά, ας μην είμαστε τόσο ανθρωποκεντρικοί. Ξέρετε, ξεχνάμε κάτι. Και η θεία Φύση έχει τις άμυνές της και τις χρησιμοποιεί… Γι’ αυτό…
Από τη μία οι υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν την παραγωγή και από την άλλη οι πλημμύρες παρασύρουν τους σπόρους των δημητριακών και η σοδειά πάει χαμένη. Η οργή της Δήμητρας, η οργή της Γαίας… Και σ’ αυτό και μόνο το σημείο δε θα συμφωνήσω με τον Π. Παπά ο οποίος, στην πολύ σημαντική  συνέντευξή του πιο κάτω, μας λέει ότι όλα εδράζονται στην “οικονομία” της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Μπορεί ο άνθρωπος να έχει βάλει το χεράκι του για να καταστρέψει το σπίτι του, αλλά ας μη γελιόμαστε, ο μεγάλος βρυχηθμός έρχεται από την ίδια τη φύση. Και το -μακρινό ακόμη- άκουσμά του αντιλαλεί ήδη τρομερό! Για μας υπάρχει λόγος ανησυχίας, και μάλιστα σημαντικότατος! Το πρόβλημα των τρελών αγελάδων, μπροστά στην αυξανόμενη οργή της Μάνας και Θεάς Γαίας, φαντάζει σαν μία και μόνη ασθενική και ανάξια λόγου δυσοίωνη νότα, απέναντι σε ένα ολόκληρο κονσέρτο παραφροσύνης! Λέει ο Νοστράδαμος στο “Γράμμα στο γιο μου Καίσαρα”:
“Ξέρε πως οι άνθρωποι των γραμμάτων θα φτάσουν σε μια τόσο μεγάλη ύβρι, ώστε, σε σχέση με το πώς εγώ βρήκα τον κόσμο πριν την οικουμενική αναταραχή που θα φέρει τόσες καταστροφές και τέτοιες πλημμύρες, δε θα μείνει ούτε ένα κομμάτι γης που να μην έχει καλυφθεί από το νερό. Και αυτό θα κρατήσει τόσον πολύν καιρό, ώσπου όλα να χαθούν εκτός από τους τόπους και την Ιστορία. Αλλά πριν και μετά από αυτές τις πλημμύρες, σε πολλούς τόπους οι βροχές θα είναι τόσο σπάνιες και θα πέσει από τον ουρανό φωτιά και πέτρες φλεγόμενες σε τόσο μεγάλη ποσότητα, που τίποτα δεν θα ξεφεύγει από τη μεγάλη πυρκαγιά. Γιατί πριν ο πλανήτης Άρης βγάλει τον αιώνα, θα κυριαρχήσει στο τέλος της τελευταίας περιόδου του. Κι άλλοι θα συγκεντρωθούν στον Υδροχόο…” Ναι, για την εποχή μας μιλάει, την Εποχή του Υδροχόου… Κι απ’ ό,τι βλέπετε, οι προβλέψεις για τις κλιματολογικές αναταράξεις έχουν αρχίσει και υλοποιούνται στο έπακρον… Όσο για την πρόβλεψη περί πτώσης αστεροειδούς, θα επανέλθουμε εντός ολίγου, σε ειδικό κεφάλαιο, και θα δούμε κάποια πράγματα που παρουσιάζουν πράγματι πολύ ενδιαφέρον, αν και όχι αισιοδοξία…

To φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι παρόν
και οι γεωλογικές αναταράξεις γεγονός!

Στον “Αδέσμευτο Τύπο” (26/11), στη συνέντευξη του πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου διαβάζουμε: “Το φαινόμενο του θερμοκηπίου, που πλέον είναι αποδεκτό από τον κάθε επιστήμονα και είναι προϊόν του ανθρώπου, αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη μας, καθώς συνδέεται και με τη γεωργική παραγωγή σε παγκόσμια κλίμακα”. Δύο από τους σημαντικότερους λόγους για το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι και η καταστροφή του όζοντος. Ας εστιαστούμε για λίγο στο δεύτερο. Ως γνωστόν, το όζον είναι μία μη αναπνεύσιμη μορφή οξυγόνου, αλλά η παρουσία του στα υψηλά στρώματα της ατμόσφαιρας εμποδίζει τη φονική υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου να φτάσει στην επιφάνεια της γης. Η καταστροφή του όζοντος είναι γεγονός ότι είναι υπεύθυνη για την άνοδο της μέσης θερμοκρασίας της γης κι αυτό που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια είναι ότι η αύξηση αυτή -παρότι από πολλούς επιστήμονες δε θεωρείται επικίνδυνη- επηρεάζει την κυκλοφορία των ανέμων και τις κλιματολογικές συνθήκες γενικότερα.
Τι κάνουν οι “ειδήμονες” για να μη φτάσει η κατάσταση του πλανήτη στο απροχώρητο; Τίποτα! Περιμένουν τις εξελίξεις χωρίς ουσιαστικά να αντιδρούν. Ήδη από το 1961 ο τότε υπουργός οικισμού της Γαλλίας είχε πει σε τηλεοπτική εκπομπή: “Χτίζουμε για 40 - 50 χρόνια, γιατί δεν ξέρουμε τι θα είναι η ζωή μετά”. Δηλαδή, ήδη είχαν ορίσει ότι ο κόσμος μας θα είχε ημερομηνία λήξης και αυτό το έκαναν συνειδητά! Ενδεικτική είναι η προφητεία του Νοστράδαμου:
“Ο κόσμος πλησιάζει στην τελευταία του περίοδο,
Ο Κρόνος που είχε ήδη αργήσει θα επιστρέψει.
Η αυτοκρατορία των μεταφραστών μαζί, και εναντίον των εθνών των Αδελφών…”
Η αυτοκρατορία των “μεταφραστών”, η Ε.Ε. δηλαδή (!), που όταν ακούει περί εθνισμού και αδελφών ομοαίματων ανηκόντων σε ένα έθνος, βγάζει καντύλες (!), θα πατήσει τη σκανδάλη για την επάνοδο του Κρόνου, δηλαδή την επανάληψη της σύγκρουσης Θεών και Τιτάνων! Το πόσο μεθοδευμένη είναι αυτή η πορεία της Ε.Ε., που αποτελεί και έναν από τους κύριους εκφραστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων, το είδαμε στη Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα, που έγινε στη Χάγη στα τέλη Νοεμβρίου με τη συμμετοχή των υπουργών Περιβάλλοντος αρκετών χωρών εντός και εκτός Ευρώπης. Και θα πρέπει να πούμε ότι δεν αρκεί ένα… γιαούρτι όπως αυτό που πέταξαν οι ακτιβιστές στον εκπρόσωπο των ΗΠΑ Φρανκ Λόι για να αλλάξουν τα πράγματα. Χρειάζονται δυναμικές κινήσεις. Η εποχή των ανώδυνων γιαουρτωμάτων έχει περάσει. Αυτό να το θυμάστε και να επαγρυπνείτε… Τι έγινε στο συνέδριο; Οι μεν κατηγόρησαν τους δε ότι δε συμμορφώνονται με τις διεθνείς αποφάσεις και δεν περιορίζουν τις εκπομπές των ρύπων, που είναι εν πολλοίς υπεύθυνες για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Οι ΗΠΑ κατηγορήθηκαν ιδιαίτερα από τη Γαλλία και αντέταξαν το επιχείρημα ότι εκπέμπουν περισσότερους ρύπους, βρωμίζουν και καταβρωμίζουν τον κόσμο όλο, επειδή έχουν… μεγαλύτερη παραγωγή! Οπότε, βουλώστε το! Και οι άλλοι το βούλωσαν… Ποια ήταν η πρόταση των Αμερικάνων για την προστασία του… περιβάλλοντος; Να φυτευτούν ειδικοί σπόροι, ικανοί να απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα! Μετάλλαξη στη μετάλλαξη! Και αυτό το αποκάλεσαν “προστασία” του περιβάλλοντος! Στην πραγματικότητα, ξέρετε πόσο σημαντικό είναι αυτό το πρόβλημα που αυτοί κάθονται και το “συζητάνε” χρόνια και ζαμάνια και απόφαση δεν παίρνουν γιατί δεν τους συμφέρει; Υπολογίζεται ότι μέσα στην επόμενη 20ετία το διοξείδιο του άνθρακα θα αυξηθεί κατά 60%! Και πώς θα κυκλοφορούμε… αν υπάρχουμε; Με ειδικές στολές… ψύξης και αναπνευστήρα; Μάλλον! Ωραίο μέλλον! Αφού το επιτρέπουμε, ας το υποστούμε! Ντροπή μας!
Αλλά καλά, αυτό πες ότι τουλάχιστον προσωρινά το λύνουμε με αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο. Τι θα γίνει όμως με τα άλλα προμηνύματα που μας δίνει η γη και που δεν έχουν πολλές δυνατότητες μέτρων προφύλαξης; Τι θα γίνει με τους αυξανόμενους σεισμούς και τις γεωλογικές αναταράξεις, που δεν είναι άσχετα φαινόμενα αλλά έχουν άμεση σύνδεση και με την αλόγιστη δράση, και με την αλαζονία του ανθρώπου, που ξεσηκώνει την οργή της φύσης;
Πάνω στο θέμα αυτό, τον τελευταίο ενάμιση σχεδόν χρόνο είχαμε άλλη μια επαλήθευση κάποιας προφητείας του Νοστράδαμου:
“Ο Άρης και ο Ερμής και το χρήμα όλα μαζί,
Προς τα νότια υπερβολική ξηρασία.
Στα βάθη της Ασίας θα πουν ότι η γη τρέμει,
Η Κόρινθος κι η Έφεσσος τότε σε αμηχανία.”
Όταν πράγματι έγινε ο πόλεμος της Γιουγκοσλαβίας, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε. (Ερμής - εμπόριο) και το χρήμα (η τρομακτική έμφαση στο Χρηματιστήριο που δόθηκε ειδικά μέσα στο 1999) ένωσαν τις δυνάμεις τους οριστικά. Και τότε η γη άρχισε να τρέμει παγκοσμίως! Και δε σταμάτησε μέχρι την ώρα τούτη που μιλάμε, αφού ακόμα και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ήρθε μόλις η είδηση για άλλον έναν τρομερό σεισμό 7,4 ρίχτερ στο Τουρκμενιστάν! Και δεν ξέρουμε τι άλλο θα έρθει μέχρι τη στιγμή που θα διαβάζετε το παρόν άρθρο… Το εκπληκτικό στο παραπάνω τετράστιχο, πέρα  από την πρόβλεψη για αλλαγή του κλίματος στη Νότια Ευρώπη -όπου τα σενάρια μιλάνε για μετατροπή του κλίματος σε υποτροπικό και για την απειλή της επερχόμενης “ερήμου”- είναι η έμφαση που δίνεται στην Κόρινθο και την Έφεσσο, δηλαδή στην Ελλάδα και την Τουρκία όσον αφορά το θέμα των σεισμών. Μάλιστα, φίλοι Συνέλληνες, δε νομίζω ότι τελειώσαμε μ’ αυτό… Αυτό που ζήσαμε μπορεί να ήταν μόνο η αρχή… 
Το ζήτημα της αύξησης της γεωλογικής δραστηριότητας είχε ήδη επισημανθεί από τη δεκαετία του ’70. Ο Ρομπέρ Σαρού, στο βιβλίο του: “Η άγνωστη προϊστορία των ανθρώπων” μάς λέει: “Σ’ όλον τον κόσμο έχει παρατηρηθεί μια σημαντική αύξηση στον αριθμό και τη δύναμη των σεισμικών δονήσεων, καθώς και στη σοβαρότητα των ηφαιστειακών δεδομένων”. Φανταστείτε, από τότε τα λέγανε, τότε που εμείς ούτε που καταλαβαίναμε ακόμα τίποτα καλά καλά! Τι να πει κανείς τώρα; Περιέργως, τώρα όλοι σιγούν… Αν και η αύξηση των φαινομένων είχε ήδη προβλεφθεί από καιρό. Στο ίδιο βιβλίο διαβάζουμε: “Αυτή η δραστηριότητα σ’ όλες τις ηπείρους επιβεβαιώνει τη θεωρία που υποστηρίζουν πολλά παρατηρητήρια και ομάδες έρευνας για την τωρινή επιτάχυνση των φαινομένων που θα οδηγήσουν τον πλανήτη μας σε μια άλλη εποχή”.
Κι αυτή η “άλλη εποχή” ήρθε… Και τι βαφτίσαμε και “Νέα” -μήπως για να την εξευμενίσουμε; Αλλά με τόσες ανοιχτές πληγές γύρω γύρω, δε θα το αποφύγουμε, κάποια θα μας χτυπήσει. Και μέσα στ’ άλλα προβλήματα, τα ορατά, που από μόνα τους προαναγγέλλουν ένα δυσοίωνο μέλλον, έρχεται να προστεθεί και άλλο ένα, πολύ πιθανό σενάριο, αφού υπάρχει, ούτως ή άλλως, προηγούμενο στην ιστορία της γης. Ποιο; Η πιθανή πτώση αστεροειδούς ή η εφιαλτική περίπτωση σύγκρουσής μας με διερχόμενο κομήτη!

Οι χρησμοί του Ησιόδου και “το άστρο με την ουρά”

“Κι ο πόντος ο απέραντος φρικτά βογγούσε, και σπάραζε η γη δυνατά και στέναζε ο άπλετος ο ουρανός καθώς σειόταν, και συθέμελα συνταραζόταν ο μέγας Όλυμπος απ’ των αθανάτων τις ριπές, κι έφτανε ο χαλασμός ο τρομερός μέχρι τον Τάρταρο το ζοφερό…”.
Εικόνες Παγκόσμιου Κατακλυσμού, εικόνες εφιαλτικές και απίστευτες, που όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ανταποκρίνονται σε γεγονότα που ήδη έχει ζήσει η γη στο παρελθόν και η γενική άποψη είναι ότι κατά καιρούς ο πλανήτης μας περνάει περιόδους γεωλογικών ανακατατάξεων, οι οποίες έχουν διάφορες αιτίες κάθε φορά. Όλες οι αρχαίες παραδόσεις μιλούν για διαφορετικά γένη ανθρώπων, που εμφανίστηκαν και ύστερα εξαφανίστηκαν μέσα σε μεγάλες καταστροφές που έκλειναν κάθε φορά τον “κύκλο”. Ο Ησίοδος, στο “Έργα και Ημέραι” αναφέρεται στην εξαφάνιση ήδη τεσσάρων γενών πριν από το δικό μας, που είναι το σιδηρούν γένος και μας διαβεβαιώνει ότι και αυτό θα καταστραφεί! Ας δούμε τι λέει το κείμενο: “Κι ύστερα ένα πέμπτο γένος ανθρώπων έφερε ο Ζευς που όλα τα βλέπει, που κι αυτό γεννήθηκε πάνω στη γη την τροφοδότρα (για όσους λένε ότι δεν είμαστε γηγενείς και αυτόχθονες. Ας διαβάσουν Ησίοδο…) Κάλλιο εγώ να μην τύχαινε να ανήκω στους ανθρώπους του πέμπτου γένους (τόσο τρομερό το θεωρούσε!), και κάλλιο να είχα πρωτύτερα πεθάνει ή έπειτα να γεννηθώ (κι αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει και έκτο γένος). Γιατί τώρα ζει το σιδηρούν το γένος^ κι ούτε ποτέ σταματούν να φθείρουν τους ανθρώπους ο κάματος και τα βάσανα, ούτε τη μέρα, μα ούτε και τη νύχτα, και έγνοιες βαριές θα δώσουν οι Θεοί στους ανθρώπους. Αλλά μες στα τόσα κακά, θα αναμιχθούν και κάποια καλά. Κι ο Ζευς θα αφανίσει κι αυτό το γένος των περαστικών ανθρώπων, όταν αρχίσουν να γεννιούνται με γκρίζους κροτάφους (κλωνοποίηση; Παραγωγή κλώνων από ενηλίκους, που έχουν ήδη ασπρίσει τα μαλλιά τους; Πιθανόν… Αλλά και γενετική εν γένει, όπως θα δούμε αμέσως παρακάτω, όπου ο Ησίοδος υπαινίσσεται την εμφύτευση ξένου σπέρματος στη γυναίκα, όταν ο σύζυγος είναι στείρος. Γι’ αυτό, δεν αναφέρεται στη μητέρα, αλλά στον πατέρα!). Κι ούτε ο πατέρας θα είναι όμοιος με τα παιδιά, μα ούτε και τα παιδιά θα του μοιάζουν εκεινού. Κι ούτε φίλος θα είναι ο ξένος σ’ αυτόν που τον φιλοξενεί (βλ. Αλβανοί), μα ούτε κι αγαπητός ο φίλος στο φίλο κι ο αδελφός στον αδελφό, όπως πρωτύτερα. Κι ακόμα, σαν οι γονείς γερνούν, δε θα τους τιμούν (ο ρατσισμός κατά των ηλικιωμένων -ακόμα και των νέων άνω των 35 πλειστάκις!- που χαρακτηρίζει τον “πολιτισμένο” κόσμο μας)^ και μόνο θα τους κατηγορούν και λόγια βαριά θε να τους λένε, χωρίς οι ανόητοι να λογιάζουν των Θεών την τιμωρία^ κι ούτε θ’ ανταποδίδουν στους γερασμένους γονείς όσα εκείνοι ξόδεψαν για να τους αναθρέψουν και θα χειροδικούν. Κι ο ένας του άλλου την πόλη θα ρημάζει. Κι ούτε θα δίδεται χάρι καμιά σ’ όποιον τον όρκο του τιμά, μα ούτε και στον δίκαιο, ούτε και στον αγαθό^ και περισσότερο θα επαινείται ο κακούργος κι όποιος ύβρι θα διαπράττει^ και με τα ίδια τους τα χέρια θα παίρνουν το δίκιο και ντροπή δε θά ‘χουν. Κι ο κακός θα βλάπτει τον φωτισμένο καλύτερό του και με λόγια δόλια θα τον συκοφαντεί, κι όρκο θα παίρνει μάλιστα γι’ αυτά. Κι όλους τους άθλιους ανθρώπους ο φθόνος ο φαρμακερός και κακεντρεχής και στυγερός θα τους συντροφεύει. Και τότε προς τον Όλυμπο από τη γη την ευρύδρομη, η Αιδώς και η Νέμεσις θ’ ανεβούν, τα όμορφα πρόσωπά τους καλύπτοντας με τα λευκά τα πέπλα, στων αθανάτων τα γένη σιμά να βρεθούν και να εγκαταλείψουν τους ανθρώπους. Και οι πόνοι οι δεινοί θ’ απομείνουν μοναχά στους θνητούς ανθρώπους. Και το κακό δε θά ‘χει γιατρειά.”
Με ποιον τρόπο θα τελειώσει το γένος αυτό το σιδηρούν, ο Ησίοδος δε μας το λέει, τα “σημάδια” όμως που μας δίνει για την εποχή κατά την οποία το τέλος του θα πλησιάζει μάς είναι ιδιαίτερα οικεία… Ξέρετε κάτι; Υπάρχουν νόμοι ανταποδοτικοί που κινούνται αυτόματα από την ύβρι των ανθρώπων κι είναι καιρός πια ο άνθρωπος αυτό να το κατανοήσει και να πάψει να κάνει διαχωρισμό ανάμεσα στις λεγόμενες “σοβαρές” απασχολήσεις κοινής αποδοχής (π.χ. χρηματιστήριο) και τις “αιρετικές” ενασχολήσεις (π.χ. ΚΕΡΑΥΝΟΣ), που καταπιάνονται με “προειδοποιήσεις”, τις οποίες έχει μάθει να αντιμετωπίζει με ελαφρότητα και περιπαικτική διάθεση ή, στην καλύτερη περίπτωση, να γοητεύεται απ’ αυτές χωρίς να κινείται μέσα του κανένας μηχανισμός επαγρύπνησης και προσπάθειας αποτροπής των επερχομένων…
Αναφέραμε παραπάνω ένα από τα πιθανά σενάρια καταστροφής. Την περίπτωση της πτώσης αστεροειδούς στον πλανήτη μας. Πού βασιζόμενοι το λέμε αυτό και γιατί επιμένουμε; Υπάρχει μήπως καμιά προφητεία που ανησυχεί εμάς τους αιθεροβάμμονες και διασκεδάζει τους “λογικούς”; Έχουμε να σας πούμε, λοιπόν, ότι και προφητεία σχετική υπάρχει, αλλά και από την εποχή κατά την οποία γράφτηκε μέχρι σήμερα δεν είχαμε κανένα τέτοιο συμβάν. Πέρα όμως απ’ αυτό, που για τους πλείστους όσους ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας, θα σας πούμε ότι κάποια ανησυχία έχει εκδηλωθεί και στους επιστημονικούς κόλπους με αφορμή αυτή τη θεωρία περί πτώσης. Ας δούμε πρώτα, όμως, τη σχετική προφητεία, που είναι κι αυτή του Νοστράδαμου:
“Θα εμφανιστεί από τη μεριά του Σεπτεντριόν
Όχι μακριά από τον Καρκίνο, το άστρο με την ουρά.
Η Σουζ, η Σιέννα, η Βοιωτία, η Ερέτρια…”
Από τα νότια, λοιπόν, θα κινηθεί προς τα πάνω η τροχιά του κομήτη, από τον Τροπικό του Καρκίνου. Ο κομήτης (το άστρο με την ουρά) θα εμφανιστεί στην περιοχή του ουρανού όπου βρίσκεται ο αστερισμός Σεπτεντριόν, κοντά στη Μικρή Άρκτο δηλαδή, και θα επηρεάσει κυρίως την Ελλάδα (Βοιωτία, Ερέτρια), την Ιταλία (Σιέννα) και την Αίγυπτο (Σουζ-Σουέζ)! Κι αν ο Νοστράδαμος μιλάει για κομήτη, οι επιστήμονες, επί του παρόντος, φοβούνται μάλλον τους αστεροειδείς. Στο 2ο τεύχος του ΚΕΡΑΥΝΟΥ είχαμε αναφέρει την περίπτωση αφενός του ουρανίου σώματος που πλησιάζει το ηλιακό μας σύστημα και θα είναι κοντά μας γύρω στο 2012 και αφετέρου την ύπαρξη του τεράστιου αστεροειδούς που φέρει το ωραίο όνομα “Έρως” και ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον ήλιο και οι κινήσεις του δεν είναι και πολύ εφησυχαστικές…
Τώρα, αν αυτό που θα πέσει ή θα περάσει και θα επηρεάσει θα είναι κομήτης, αστεροειδής ή ό,τι άλλο, λίγο ενδιαφέρει… Ούτως ή άλλως, αρκεί να διέλθει η γη μέσα από ένα μεγάλο νέφος αστρικής σκόνης ή μετεωριτών για να υπερθερμανθεί η ατμόσφαιρά της, με αποτέλεσμα τρομερούς κατακλυσμούς και άλλα ακραία φαινόμενα. Ακόμα και η ουρά ενός κομήτη, δηλαδή, θα μπορούσε να επιφέρει τόσο μεγάλες καταστροφές, ώστε να έχουμε αλλοιώσεις μέχρι και στην τροχιά της γης ή και αναστροφή των πόλων του πλανήτη ακόμη!
Είπαμε, οι κίνδυνοι που μας απειλούν είναι πολλοί. Αλλά ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η ασέβειά μας προς τα πάντα. Καιρός ν’ αλλάξουμε γραμμή πλεύσης και να πάψουμε να σκεφτόμαστε με “εβραϊκά δεδομένα”. Ναι! Γιατί έτσι είναι δομημένη η κοινωνία μας, πάνω στα εβραϊκά στάνταρ, κι αυτή η αρρωστημένη αντίληψη έχει περάσει -φευ!- ως σύγχρονη και “σοβαρή” μες στην ψυχή μας! Ένα σας λέω μόνο ακόμα, μην τους αφήσετε να σας σκοτώσουν. Γιατί αυτό σκοπεύουν να κάνουν!

  
Ακολουθεί η συνέντευξη που μας είχε τότε παραχωρήσει ο δρ. Παναγιώτης Παπάς, η οποία είχε δημοσιευτεί σε δύο συνεχόμενα τεύχη, στα τέλη του 2000:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΣ:
ΠΕΡΙ ΚΛΙΜΑΤΟΣ, ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Η συνέντευξη του γνωστού δρος φυσικού & μαθηματικού  Παναγιώτη Παπά στον ΚΕΡΑΥΝΟ

Πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση που αυτή τη στιγμή επικρατεί στον πλανήτη όσον αφορά στη γεωλογική δραστηριότητα; Παρατηρείται απόκλιση στον άξονα της γης; Αλλάζει το κλίμα πραγματικά και αν ναι, πού οφείλεται αυτό; Τι κρύβεται πίσω από τα “διατροφικά” σκάνδαλα; Ποιο παιχνίδι παίζουν τα ΜΜΕ σε σχέση με την καταστροφολογία;
Σ’ αυτά και σε πολλά άλλα ερωτήματα μάς απαντά  ο γνωστός φυσικός και μαθηματικός Παναγιώτης Παπάς.

Ερ.: Ποια είναι η αιτία για την αλόγιστη καταστροφή του κλίματος και τα δεινά που υφιστάμεθα;
Απ.: Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται η λογική της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Και δε θα πρέπει να της αποδοθούν θεϊκές δυνάμεις ή υπερφυσικές, γιατί είναι γελοίο να πιστεύουμε κάτι τέτοιο. Το σύστημα την εξυπηρετεί, αφού είναι, ούτως ή άλλως, δημιούργημα των σχεδιαστών της. Φερ’ ειπείν, έχουν δοθεί 1.000 Νόμπελ, τα 200 είναι εβραϊκά και μόνο τα 2 ελληνικά -και αυτά όχι στον τομέα της Επιστήμης, αλλά της Λογοτεχνίας. Αυτά τα νούμερα, λοιπόν, εάν τα παίρναμε με βάση τους κοινωνικούς “κανόνες”, θα έπρεπε ή να παραδεχθούμε μια ανωτερότητα αυτής της φυλής ή να πούμε ότι η Επιτροπή των Νόμπελ είναι διαβλητή. Το δεύτερο συμβαίνει. Η Επιτροπή των Νόμπελ είναι κατευθυνόμενη και αποκρύπτει επιστημονικές αλήθειες. Διαμορφώνει ακόμη την επιστημονική γνώση στον πλανήτη και τη διαμορφώνει έτσι ώστε να αποπροσανατολίζει και να δημιουργεί σύγχυση. Η Επιτροπή, βέβαια, καθοδηγείται πάντα απ’ τους ίδιους, τους γνωστούς, αυτούς που έχουν το άφθονο χρήμα… Το άφθονο χρήμα είναι ο πραγματικός “Σατανάς”, αποτελεί το κλειδί για να είσαι ο απόλυτος άρχων του πλανήτη. Και νομίζω ότι τελικά αυτό δεν το έχει καταλάβει ο μέσος άνθρωπος, διαφορετικά θα έκανε κάτι και δε θα ασχολούνταν μόνο με την “επιβίωση”.
Ερ.: Η καταστροφή του πλανήτη είναι, δηλαδή, ηθελημένη;
Απ.: Να εξηγήσω ορισμένα πράγματα. Γι’ αυτό προτείνω να πάμε πρώτα σε κάποιες οικονομικές εκτιμήσεις. Με την αυθαίρετη νομισματοκοπή που γίνεται από τις Τράπεζες και από τα κράτη, αυξάνεται ο πληθωρισμός. Οπότε, οι κρατούντες ζητούν αύξηση παραγωγής. Και μάλιστα πιέζουν! Και πιέζουν τόσο, όσο χρειάζεται για να καλύπτεται πάντοτε ο πληθωρισμός του δολαρίου. Το οποίο δολάριο οφείλουν να το διατηρούν ακμαίο ώστε να πληρώνουν πράκτορες, μυστικές υπηρεσίες κ.λ.π., να επενδύουν, δηλαδή, σε “χώρους” που δεν προσφέρουν. Δεν παράγουν προϊόντα. Γι’ αυτό πιέζουν τους υπόλοιπους για συνεχή αύξηση του ακαθαρίστου προϊόντος διεθνώς. Να, λοιπόν, πού θα βρούμε την απάντηση για την καταστροφή του πλανήτη. Αυτή είναι η θέση μου. Δείτε πόση υποκρισία! Έτσι, για χάρη της αύξησης παραγωγής, θα μπαίνουν, για παράδειγμα, φωτιές στην Ελλάδα, στην Καλιφόρνια, στη Γαλλία, στον Αμαζόνιο, θα καίγονται τα δάση, αλλά παρόλο που θα μιλάνε για την προστασία του περιβάλλοντος, δε θα γίνεται αναδάσωση. Τα καμμένα θα τα εκμεταλλεύονται σαν οικόπεδα. Και ξέρετε γιατί; Γιατί ακριβώς, στο τέλος του χρόνου, το οικόπεδο αποτελεί ακαθάριστο προϊόν, είναι ένα από τα προϊόντα που προστίθενται στην παραγωγή. Μάλιστα, αν έχει αξία π.χ. 30.000.000, είναι σαν να έχουμε στο τέλος του έτους μία πρόσθεση προϊόντος αξίας 30.000.000, πράγμα που συμβάλλει στον αποπληθωρισμό.
Ερ.: Δηλαδή αυτές οι πυρκαγιές που είχαμε πέρσι το καλοκαίρι ήταν ηθελημένες… “επισήμως”;
Απ.: Δεν ξέρω αν ήταν ηθελημένες, αλλά ξέρω ότι ενθαρρύνεται ο εμπρησμός, φαίνεται ότι υπάρχει ανοχή απέναντι στον εμπρησμό. Φαίνεται… αυτό! Κάνουν ότι δήθεν λαμβάνουν μέτρα, αλλά στην πραγματικότητα χαίρονται. Τώρα, γιατί τα “καμμένα” δεν επιτρέπεται συχνά να πουληθούν σαν οικόπεδα και κρίνονται δήθεν αναδασωτέα ενώ συχνά η αναδάσωση καθυστερεί ανεπίτρεπτα; Γιατί δε θέλουν να ευνοηθεί ο υπάρχων ιδιοκτήτης, όταν αυτός υπάρχει. Έτσι, κάποια στιγμή που εμείς εδώ στην Ελλάδα, για παράδειγμα, θα είμαστε γονατισμένοι οικονομικά, θα βρουν τον τρόπο να ωφεληθούν κάποιοι… Τα φυλάνε σαν “διαμάντια”. Το ίδιο συμβαίνει και παντού. Βλέπουμε να καίγονται τα δάση του Αμαζονίου και να δείτε που κάποια στιγμή θα γίνουν οικόπεδα.
Ερ.: Αυτή είναι, βέβαια,  μία των αιτιών της καταστροφής του πλανήτη…
Απ.: Ε, αυτή είναι η Νέα Τάξη Πραγμάτων. Είναι ένας μηχανισμός που στηρίζεται στη λεγόμενη “αναπτυξιακή πολιτική”.
Ερ.: Και αν δεν έχουν… πλανήτη σε λίγο, τι θα την κάνουν τότε την “αναπτυξιακή πολιτική”;
Απ.: Δεν τους ενδιαφέρει. Η οικονομία που υπάρχει σήμερα διεθνώς είναι βασισμένη στην ανάπτυξη. Εάν έχουμε κάποια στιγμή στασιμότητα της ανάπτυξης, θα καταρρεύσει η Νέα Τάξη Πραγμάτων. Προκειμένου, λοιπόν, να μην καταρρεύσει, η Αμερική, οι Εβραίοι, το δολάριο, οι κουμανταδόροι, η λέσχη των 300, όλοι αυτοί δεν έχουν άλλη επιλογή. Και το περιβάλλον δεν πάει να καταστραφεί! Βέβαια, μπορεί να προβλέπουν ήδη πότε ακριβώς θα καταρρεύσουν. Υπάρχει μια σοβαρή οικολογική κρίση και ήδη έχει αρχίσει να διαφαίνεται ολοφάνερα το πρόβλημα και οι επιπτώσεις του στην αναπτυξιακή πολιτική.
 Ερ.: Ας έρθουμε τώρα λίγο στο ζήτημα των τρελών αγελάδων… Τι πιστεύετε πως συμβαίνει;
Απ.: Στο ζήτημα των τρελών αγελάδων υπάρχει λίγη αλήθεια και πολύ ψέμα. Έκαναν τεράστια προβολή του θέματος, έναν υπερθεματισμό. Και προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία. Γιατί; Τα ΜΜΕ δεν έχουν αυτάρκη οικονομία, δεν έχουν τόσα έσοδα ώστε να καλύπτουν τα έξοδά τους και βασίζονται στα μυστικά κονδύλια. Αυτοί που πληρώνουν τα μυστικά κονδύλια, είτε υπό μορφή διαφημίσεων είτε με εν ψυχρώ δωροδοκία, τους επιβάλλουν να ακολουθούν τις γραμμές ορισμένων ειδησεογραφικών πρακτορείων. Πρόσφατα, λοιπόν, τα πρακτορεία αυτά “έβγαλαν” τρελές αγελάδες. Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος; Υπάρχει μια στόχευση να ξεκινήσουν έλεγχοι κατά το πρότυπο του Food control administration, δηλαδή να ελέγχεται η διατροφή του ανθρώπου. Για παράδειγμα, στην Αμερική κάνουν επανειλημμένους ελέγχους για να περιοριστούν τα βότανα, να περιοριστούν οι βιταμίνες, άρα να συντομευτεί το όριο ζωής. Προκειμένου, δηλαδή, να σταματήσει η οικονομική ανάπτυξη, προτιμούν να βγάζουν από τη μέση τους πιο ηλικιωμένους, το μη παραγωγικό κομμάτι, το οποίο δεν προσφέρει στην αύξηση της παραγωγής, ούτε καν στην παραγωγή! Γι’ αυτό σας λέω ότι δε δικαιολογείται η τόση ανησυχία για τις τρελές αγελάδες…
Ερ.: Έχουμε πραγματικά τόσα θύματα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας στην Ευρώπη, 85 περίπου άτομα,  απ’ όσο λέγεται;
Απ.: Είναι υπερθεματισμός. Σίγουρα! Απ’ την άλλη μεριά, τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν, ήταν χλιαρά. Αυτό δεν είναι όμως περίεργο. Γιατί αν αποσύρουν διαπαντός τις ζωοτροφές, τα κρεατάλευρα επί παραδείγματι, θα μειώσουν το ετήσιο ακαθάριστο εισόδημα. Οικονομικοί λόγοι επιβάλλουν, λοιπόν, να μην εφαρμοστούν κάποια μέτρα, γι’ αυτό και οι υπουργοί Γεωργίας της Ε.Ε. που συνεδρίασαν, έλαβαν κάποια μέτρα χλιαρά. Το πρόβλημα δεν προέρχεται από τους ζωοπαραγωγούς, αλλά από τους ίδιους τους τραπεζίτες. Βέβαια, το γεγονός ότι ο κόσμος δεν αγοράζει βοδινό, είναι μια ζημιά γι’ αυτούς… παροδική. Εκεί χάνουνε… Τώρα. Βλέπετε, έχουν δύο στόχους. Πρώτος στόχος: να μην περιοριστεί το ακαθάριστο εισόδημα και η αύξηση της παραγωγής -εν προκειμένω να μη θανατωθούν, ει δυνατόν, αυτές οι αγελάδες- και δεύτερος στόχος να περαστεί η γραμμή της αποδοχής του ελέγχου της διατροφής. Ήδη ακούμε στις συνεντεύξεις: γιατί δε γίνεται ένας έλεγχος! Και θα περάσουν έτσι νομοθεσίες ελέγχου των τροφών.
Ερ.: Δηλαδή αυτό που έλεγαν ότι ήθελαν να απαγορευτεί το κοκορέτσι, το κεφαλάκι κ.λ.π. βρήκαν μια θαυμάσια ευκαιρία τώρα ώστε να το αποδεχτεί ο Έλληνας;
Απ.: Βεβαίως, γιατί τώρα, με την αποδοχή του κοινωνικού συνόλου, ενθαρρύνονται οι έλεγχοι. Όπως για παράδειγμα, οι ληστείες γίνονται με την ανοχή των Τραπεζών -και αυτό το βλέπουμε από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ πέρασε νόμο να αποσύρουν οι Τράπεζες τους ένοπλους φρουρούς. Έτσι, έχουμε ένα κύμα ληστειών, το οποίο χρηματοδότησαν οι ίδιες οι Τράπεζες…
Ερ.: Γιατί;
Απ.: Γιατί εσείς, για παράδειγμα, δεν πάτε να κάνετε αναλήψεις σε μεγάλα ποσά. Τα χρήματα τα καταθέτετε ηλεκτρονικά. Και με τη δικαιολογία ότι μπορεί να γίνει ληστεία, το κάθε υποκατάστημα δεν έχει μέσα στα ταμεία του μεγάλα ποσά. Μιλάνε ότι έχουν δις, αλλά τα έχουν… αέρα. Με τις ληστείες, η Τράπεζα καλύπτει τον… αέρα της.
Ερ.: Για να επανέλθουμε στο θέμα των τροφίμων, μήπως αυτοί οι έλεγχοι δε σκοπεύουν μόνο να μας ελέγξουν βιολογικά, αλλά και νοητικά; Δηλαδή, να αρχίσουμε να αποδεχόμαστε τον αυστηρό έλεγχο σε όλα ως δεδομένο και απαραίτητο στοιχείο της ζωής μας;
Απ.: Βεβαίως. Αφού ξεκίνησε τώρα το παιχνίδι του ελέγχου, θα περνούν τον έναν έλεγχο μετά τον άλλον. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι ένας ολοκληρωτισμός με πολλαπλούς ελέγχους. Όλα εδράζονται στην πολιτική της ανάπτυξης. Αλλά την ανάπτυξη δεν τη θέλουν για την ψυχή της… μάνας τους, όπως λέμε, αλλά για να μπορεί να αποπληθωρίζεται το νέο χρήμα που εκδίδεται. Εάν η Νέα Τάξη Πραγμάτων θέλει να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς να καταφεύγει πάντα και μόνο στην αύξηση της παραγωγής, θα πρέπει να “κόψει κεφάλια”. Να συντομεύσει το όριο ζωής. Γι’ αυτό και ξεκινά τον έλεγχο τροφών, ποτών και φαρμάκων. Γι’ αυτό και αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης. Γι’ αυτό καταργείται και ο Ελληνικός Στρατός. Κι έχουν δύο οφέλη απ’ αυτό. Πρώτον θα βάλουν στην παραγωγή το δυναμικό που απασχολεί ο στρατός και δεύτερον θα αποδυναμώσουν στρατιωτικά τη χώρα. Εφόσον καταφέρνουν και εναλλάσσουν προσωπικό σε διάφορες θέσεις, ας μένουν οι άλλοι άνεργοι -αρκεί βέβαια πάντα να αυξάνεται η παραγωγή. Οι υποστηρικτές της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι ευχαριστημένοι εφόσον η παραγωγή αυξάνεται, άσχετα εάν ο κόσμος υποφέρει. Η ανεργία δεν τους πειράζει. Μην ακούτε τι λένε…
Ερ.: Τι συμβαίνει με τις μεταλλαγμένες τροφές και τα οπωροκηπευτικά προϊόντα βιοτεχνολογίας;
Απ.: Μ’ αυτές τις τροφές έχουμε αύξηση προϊόντος. Γιατί οι μεταλλαγμένοι σπόροι προσφέρουν περισσότερους καρπούς, περισσότερα κιλά, περισσότερες πρωτεϊνες. Βέβαια, η δημόσια υγεία είναι σε δεύτερη μοίρα. Προστατεύουν ένα κομμάτι μόνο της δημόσιας υγείας, αυτό στο οποίο στηρίζεται η παραγωγή. Ό,τι συνδέεται με αύξηση παραγωγής, προστατεύεται. Δε χτυπάνε νεολαία, δε θέλουν να βγάλουν ανάπηρους ή άρρωστους κάτω των 65. Στα 65, ει δυνατόν, θα πρέπει οι άνθρωποι να τελειώνουν απότομα!
Ερ.: Φέτος είχαμε “δύο” καλοκαίρια. Τι συμβαίνει ακριβώς;
Απ.: Αυτό θα γίνεται συνεχώς. Σ’ όλο τον κόσμο θα παρατηρείται μία αύξηση της θερμοκρασίας. Όμως, δεν είναι τόσο απλό το θέμα…
Ερ.: Υπάρχει πραγματική ανησυχία για το κλίμα της γης; Θα μετατραπούμε σε έρημο εδώ στην Ελλάδα.
Απ.: Λάβετε υπόψη σας τις προβλέψεις των γεωλόγων για τα πετρέλαια στη δεκαετία του ’70. Έπεσαν θλιβερά έξω! Είναι κουτό να δώσεις δυο φορές εμπιστοσύνη σε “επακριβείς” επιστημονικές προβλέψεις. Δεν μπορείς αυτή τη στιγμή να προβλέψεις αν αυξάνεται η θερμοκρασία του πλανήτη. Απλώς τραγικοποιούν πάντα τα πράγματα τα ΜΜΕ. Για να προβλέψεις σωστά, χρειάζονται χρόνια παρατηρήσεων. Άλλωστε, οι φετινές υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου οφείλονταν στους νότιους ανέμους. Είχαμε θερμά βαρομετρικά από την Αφρική, γι’ αυτό είχαμε αυτό το δεύτερο καλοκαίρι. Και είχε τρεις μήνες να φυσήξει βοριάς! Αυτό δε σημαίνει ότι αυξήθηκε γενικά η θερμοκρασία.
Ερ.: Δηλαδή, δεν αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο του θερμοκηπίου;
Απ.: Υπάρχει βέβαια ένα πρόβλημα πάνω σ’ αυτό, το οποίο δημιουργείται κυρίως εξαιτίας του διοξειδίου του άνθρακα από τους ρύπους των αυτοκινήτων, αλλά οι αυξήσεις του ποσοστού του στην ατμόσφαιρα δεν έχουν γίνει τόσο δραματικές, τα δύο τελευταία χρόνια τουλάχιστον, ώστε να δικαιολογείται αυτός ο θόρυβος. Δεν υπήρξε κανένα καινούργιο στοιχείο. Τα ΜΜΕ καθοδηγούνται από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και τους χρηματοδότες τους. Απλά λαμβάνουν την εντολή: “Κάντε θόρυβο γύρω απ’ αυτό το θέμα!”
Ερ.: Παρ’ όλ’ αυτά, έχουμε κάποια ιδιαίτερα ακραία φαινόμενα. Καταστροφές μεγάλες, πλημμύρες σ’ όλη τη γη, βλέπουμε πάγους αιώνιους να λυώνουν… τι λέτε για όλ’ αυτά;
Απ.: Στατιστικά έχουμε παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια ότι φαινόμενα τέτοια εμφανίζονται πάντα γύρω από το χρονικό διάστημα αλλαγής της ώρας. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Πάντως, η δραστηριότητα του πλανήτη είναι η κύρια υπεύθυνη για την αλλαγή στο κλίμα, άσχετα με το τι κάνει ο άνθρωπος. Ο πλανήτης αυξάνει σε μάζα και κατά συνέπεια θα αυξάνονται και τα κλιματολογικά φαινόμενα.
Ερ.: Όταν λέτε ότι ο πλανήτης αυξάνει σε μάζα;…
Απ.: Ήταν μικρότερη η μάζα της γης και τώρα παρατηρείται μία σημαντική αύξηση. Οπότε συνακόλουθα αυξάνει και η δραστηριότητα των ηφαιστείων, των σεισμών κ.λ.π.  Βέβαια, η μάζα της γης δεν αυξάνεται με ταχύ ρυθμό… Αυτή την αύξηση την καταλαβαίνουμε, για παράδειγμα, από το γεγονός ότι όλες οι αρχαίες πόλεις βρίσκονται θαμμένες η μία πάνω στην άλλη, κατά στρώματα.
Ερ.: Αυτή η αύξηση της μάζας της γης υπάρχει περίπτωση να διαταράξει τον άξονά της κάποια στιγμή, λόγω μετατόπισης του κέντρου βάρους; Κινδυνεύουμε από μία ενδεχόμενη αναστροφή των πόλων;
Απ.: Όχι, το ένα δε σχετίζεται με το άλλο. Όλα τα ουράνια σώματα συνεχώς αυξάνονται και τελικά εκρήγνυνται σε σούπερ-νόβα.
Ερ.: Όταν αυξάνεται η θερμότητα στην ατμόσφαιρα, τι συμβαίνει;
Απ.: Θα πρέπει να φύγει υπό μορφή βροχών, καταστροφών κ.λ.π. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε και μια έντονη δραστηριότητα του ηλίου. Και ο ήλιος είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στο κλίμα. Για παράδειγμα, την εποχή των παγετώνων ποιος την προκάλεσε; Δεν υπήρχαν τότε ούτε αυτοκίνητα, ούτε καυσαέρια για να έχουμε το φαινόμενο του θερμοκηπίου, για να οδηγηθούμε στη συνέχεια σε παγετώνες και να λυώσουν τελικά και οι πάγοι… Επομένως, βλέπουμε ότι η γη ακολουθεί μια περιοδική αύξηση και πτώση της θερμοκρασίας της, ανεξάρτητα από το τι κάνουν οι άνθρωποι.
Ερ.: Eίναι αλήθεια ότι μπαίνουμε σε μια περίεργη εποχή;
Απ.: Λένε ότι έχουμε μία πτώση του μαγνητικού πεδίου και μπορεί να έχουμε αναστροφή των πόλων, των μαγνητικών πόλων… Εγώ υποστηρίζω μια συγκεκριμένη θεωρία σχετική μ’ αυτό. Ο χώρος του διαστήματος διαιρείται σε τετράγωνα, που είναι όπως τα τετράγωνα του σκακιού, άλλα μαύρα κι άλλα άσπρα. Ένα ουράνιο σώμα, όπως είναι και η γη, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ταξιδεύει σε ένα άσπρο τετράγωνο, μετά μπαίνει σ’ ένα μαύρο κ.ο.κ. Ο γαλαξίας όλος -και το ηλιακό μας σύστημα κατά συνέπεια- κινείται γύρω από το γαλαξιακό κενό. Κάποια στιγμή, λοιπόν, μπαίνουμε σ’ ένα άλλο καρέ και τότε έχουμε αναστροφή των μαγνητικών πόλων. Με την αλλαγή αυτή, έχουμε και πολλά άλλα φαινόμενα, τα οποία δε γνωρίζουμε. Ενδέχεται, για παράδειγμα, το φαινόμενο του Κατακλυσμού να έγινε σε μια τέτοια περίοδο αλλαγής “τετραγώνου”. Νομίζω ότι τώρα είμαστε στα όρια να περάσουμε στο επόμενο καρέ... Τέτοιοι παράγοντες παίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο στο κλίμα απ’ όσο η όποια δράση του ανθρώπου.
Ερ.: Δηλαδή, υπάρχει ένα πρόβλημα στον πλανήτη αυτή τη στιγμή… Και με την ευκαιρία, έχει ακουστεί ότι έχουμε μία απόκλιση στον άξονα της γης, είναι αλήθεια;
Απ.: Υπάρχει μία απόκλιση κατά 5%, είναι αλήθεια, αλλά αυτό μπορεί να μας επηρεάσει μέχρι και σε χρονική περίοδο +-10.000 χρόνια. Όσο για το τι μπορεί να συμβεί αν συνεχίσει η απόκλιση… η σημερινή επιστήμη είναι εντελώς ανίκανη να προβλέψει κάτι τέτοιο. Όλα όσα ακούτε είναι “πολιτικός λόγος”. Μη δίνετε καμία βάση σε “πλανητικές” επιστημονικές προβλέψεις. Σας αναφέρω πάλι το παράδειγμα. Δημιούργησαν ολόκληρο σάλο στη δεκαετία του ’70 ότι θα τέλειωναν τα πετρέλαια. Έγινε; Γιατί τους δίνετε εμπιστοσύνη;
Ερ.: Mπορεί αυτή η απόκλιση της τάξης του 5% να σχετίζεται με φαινόμενα όπως οι σεισμοί; Έχουμε δει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, περίπου, μία τεράστια έξαρση της σεισμικής δραστηριότητας σ’ όλο τον πλανήτη…
Απ.: Εδώ, στο ζήτημα των σεισμών, παίχτηκε ένα άλλο πολιτικό παιχνίδι. Το γεγονός ότι έσπευσαν -και ακόμα σπεύδουν- να καθησυχάσουν τον κόσμο μάς δείχνει ότι φοβούνται μήπως διαταραχθεί η παραγωγή. Γενικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι όντως έχουμε μία αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας του πλανήτη, η οποία βαίνει διαρκώς αυξανόμενη. Κι αυτό έχει σχέση με τα ζητήματα που προαναφέραμε. Δεν το ξέρουμε απόλυτα, αλλά είναι λογικό να επηρεάζεται η γη από τις αλλαγές. Αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί είναι ότι δεν υπάρχει πολιτική αντισεισμικής προστασίας. Μπορεί να μην είχαμε -ευτυχώς- πολλά θύματα, αλλά η Ελλάδα είναι μια χώρα με παγκόσμια πρωτιά στους σεισμούς. Και το επαναλαμβάνω, ευτυχώς δεν είχαμε πολλά θύματα! Κάντε τις συγκρίσεις με άλλες σεισμόπληκτες χώρες και θα δείτε! Βέβαια, το γεγονός αυτό έχει την εξήγησή του. Γι’ αυτό θα πω ορισμένα πράγματα για να καθησυχάσω τους αναγνώστες. Η Αθήνα είναι απόλυτα ασφαλής! Τα πολλά κτίρια απορροφούν τις δονήσεις, από τις πολλές οικοδομές έχει βαρύνει πολύ το έδαφος, με αποτέλεσμα να “σπάει” το σεισμικό κύμα. Ποτέ δε θα χτυπηθεί το κέντρο των Αθηνών. Το κύμα θα σπάει περιφερειακά.
Ερ.: Μιας και θίξατε το ζήτημα της Πολιτικής… υπάρχει, πέρα από την αύξηση παραγωγής και τα οικονομικά συμφέροντα, κάποιος άλλος ενδεχομένως λόγος, μεταφυσικός, εσωτερικός, για τον οποίο συνεχίζεται η συγκεκριμένη πολιτική; Οι “διδαχές” του Εβραϊσμού, και δη του Σιωνισμού, πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν στη διαμόρφωση αυτής της πολιτικής;
Απ.: Αυτό μπορεί να οφείλεται ακόμη και στην επίδραση εξωγήινων παραγόντων. Γιατί, κατ’ επέκταση, η πολιτική αυτή δεν είναι παρά ένας τρόπος εκμετάλλευσης πληθυσμών.
Ερ.: Δηλαδή… πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρχουν… εξωγήινοι πίσω από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων;
Απ.: Είπα, δεν ξέρω, αλλά μπορεί, είναι πιθανόν, δεν είναι; Αν κάποιος εξωγήινος εισβολέας ήθελε απλά να εκμεταλλευτεί έναν πληθυσμό, θα χρησιμοποιούσε την ηγεσία του πληθυσμού αυτού. Και κανείς δε θα μάθαινε τίποτα… Ζούμε σε περίεργη εποχή. Όλα είναι πιθανά… Αλλά δε θα ήθελα να επεκταθούμε πάνω σ’ αυτό…
Ερ.: Πώς βλέπετε να εξελίσσονται τα πολιτικά πράγματα στον πλανήτη; Θα υπάρχει κάποια παγκόσμια κεντρική εξουσία, κάποιος πραγματικός παγκόσμιος πλανητάρχης;
Απ.: Εκεί αποβλέπουν. Ο οποίος πλανητάρχης μάλιστα μπορεί να εμφανιστεί και σαν “αντίχριστος”, να εμφανιστεί σαν “μεσσίας”, να εμφανιστεί ακόμα και σαν “εκπρόσωπος εξωγήινων”, ό,τι θέλετε μπορεί να μας πουν στο μέλλον... Υπάρχουν πολλά σενάρια, που τα ζυγίζουνε τώρα. Ποιο θα κάτσει καλύτερα. Βέβαια, μέχρι στιγμής δεν μπορούν να καταλήξουν κάπου που να τους εξυπηρετεί απόλυτα. Βλέπετε, δεν τους πήγαν και όπως ήθελαν τα πράγματα... Υπήρξε εκείνο το μεγάλο φιάσκο με το μιλένιουμ, για παράδειγμα. Με όλη αυτή την καταστροφολογία που διέδωσαν, έλπιζαν ότι με την αλλαγή της χιλιετίας θα έπειθαν τον κόσμο να δεχτεί μεγαλύτερες αλλαγές. Ωστόσο, δεν τους έκατσε. Παράλληλα, συνεχίζουν να προβάλλουν και να υπερασπίζονται την ομοφυλοφιλία, το χωρίς αισθηματικό δεσμό σεξ, τη διάλυση της οικογένειας, κι αυτά κυρίως μέσω της τηλεόρασης… Και προχωρούν σιγά σιγά σε αλλαγές, ώστε να καταφέρουν να ελέγχουν τα πάντα κάποια στιγμή, ακόμα και τις παραμικρές πτυχές της προσωπικής ζωής. Ξέρετε κάτι, για να επανέλθω λίγο στο θέμα των τρελών αγελάδων. Μπορεί και να είναι όλο… στημένο. Μπορεί να μόλυναν κάποιες αγελάδες, να τις ταϊσανε “με το κουταλάκι”, για να τις εμφανίσουν στη Γαλλία ή την Ισπανία και να περάσουν έτσι ένα νέο κώδικα περί τροφίμων. Φοβερό! Σήμερα έχεις το δικαίωμα να αναπνέεις και να τρως ελεύθερα, αλλά αύριο δε θα το έχεις αυτό το δικαίωμα. Δείτε κάτι. Από τη μια, ανησυχία για τη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια, κι απ’ την άλλη, δεν ήθελαν πραγματικά να πάρουν κανένα μέτρο. Παράλληλα, βρίσκουν τώρα τη ευκαιρία να περάσουν και κάποιες περιοριστικές νομοθεσίες. Γι’ αυτό και εξωθούν τον κόσμο στην ανησυχία…
Ερ.: Αυτό τό ‘χουμε παρατηρήσει. Εδώ και δύο χρόνια περίπου στα Δελτία Ειδήσεων βρίσκουν συνέχεια κι από κάποια αιτιολογία για να δημιουργήσουν μια αγωνία και μια ανησυχία στον κόσμο. Ακόμα και όταν βγαίνουν “καθησυχαστικοί”, μόνο καθησυχαστικό δεν είναι το “ύφος” τους…
Απ.: Γι’ αυτό σας λέω ότι όλο αυτό συμβαίνει ακριβώς για να μας συνηθίσουν να δεχόμαστε τους ελέγχους που ετοιμάζουν.
Ερ.: Όσον αφορά την επιστήμη, υπάρχει κανένα συγκεκριμένο σχέδιο ώστε να δρομολογούνται επιστημονικές έρευνες -οι οποίες συνεπάγονται και συγκεκριμένες ανακαλύψεις- κατά της ίδιας της υπόστασης του ανθρώπου;
Απ.: Αφού σας είπα πως το επιδιωκόμενο είναι ο “παραγωγικός” άνθρωπος και η συντόμευση της ζωής αυτού που δεν προσφέρει πλέον στην παραγωγή… Βλέπετε, δεν έχουμε ακόμα φτάσει να έχουμε τόσο εξελιγμένα ρομπότ. Οπότε, άνθρωποι και μηχανές καλούνται να αυξήσουν την παραγωγή. Και συγκεκριμένα, άνθρωποι που να μην καταλαβαίνουν και πολλά πολλά και να έχουν μια αυστηρή εξειδίκευση, κάτι σαν ρομπότ δηλαδή… Γι’ αυτό, επιδιώκεται μετά μανίας η υποβάθμιση της Παιδείας. Γι’ αυτό και αυτή η αντίδραση εναντίον των Ελληνικών Γραμμάτων, επειδή ακριβώς ανοίγουν το μυαλό. Ο στόχος τους είναι: Υποβάθμιση, υποβάθμιση, υποβάθμιση! Και εξειδίκευση! Αυτά τα δυο σε συνδυασμό. Και, σύντομα, παντού έλεγχοι!

/./

Ερ.: Τι συμβαίνει με τις Τράπεζες σήμερα;
Απ.: Άλλαξαν οι νομοθεσίες και ο μόνος περιορισμός που τίθεται πλέον για τις ιδιωτικές Τράπεζες είναι να καλύπτουν τις ταμειακές τους ανάγκες. Δηλαδή, η Τράπεζα να μπορεί να ανταπεξέρχεται σε μικρά συνήθως ποσά ανάληψης. Αν όμως όλοι οι καταθέτες πήγαιναν να ζητήσουν τα χρήματά τους, τότε οι Τράπεζες δε θα ήταν σε θέση να τα αποδώσουν. Άρα, τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν! Το άσχημο είναι ότι περνούν όλο και περισσότερες νομοθεσίες διεθνώς προς μεγαλύτερη “διευκόλυνση” των Τραπεζών. Αυτό επιτάσσει, άλλωστε, η Νέα Τάξη Πραγμάτων. Τώρα, αν θέλουμε να βρούμε ποιοι κρύβονται πίσω από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, θα πρέπει να δούμε ποιοι κρύβονται πίσω από τις Τράπεζες. Σε ένα μεγάλο ποσοστό είναι οι Εβραίοι. Aλλά υπάρχουν και άλλοι. Βέβαια, παραδοσιακά, ιστορικά, τραπεζίτες είναι οι Εβραίοι. Τραπεζίτες, αργυραμοιβοί, Γραμματείς και Φαρισαίοι! Όπως καταλαβαίνετε, παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στα διεθνή πράγματα. Αλλά δε θα πρέπει να τους αποδοθούν “θεϊκές” ικανότητες ή “υπερφυσικές” δυνάμεις. Απλά κατέχουν το αισθητήριο του χρήματος περισσότερο απ’ όσο άλλοι. Και το χρήμα σήμερα κυβερνά. Αυτό είναι όλο.
Ερ.: Τι συμβαίνει με το νόμισμα;
Απ.: Η αυθαίρετη νομισματοκοπή αυξάνει την κυκλοφορία του δολαρίου. Και αυτό το βλέπουμε σήμερα με το κόλπο που παίζεται με το νόμισμα. Όταν αυτό γίνεται σε εθνική βάση, από την εκλεγμένη κυβέρνηση ενός κράτους, τότε το χρήμα αυτό κόβεται για κοινοφελείς σκοπούς. Έχετε ακούσει την έκφραση: “Κόψε ένα κονδύλι για να φτιάξουμε π.χ. ένα δρόμο”; Αυτή η φράση είναι κυριολεκτική. Δηλαδή, να κοπεί νόμισμα γι’ αυτό το σκοπό. Όχι να εισπραχθεί χρήμα μέσω της εφορίας ή να κερδηθεί από προσφερόμενες υπηρεσίες, αλλά να κοπεί χρήμα, να μοιραστεί στους εργολάβους και τους μηχανικούς προς κατασκευή κοινοφελών έργων. Μπορεί βέβαια αυτό το κονδύλι που “κόβεται” να είναι εις βάρος των πολιτών, αλλά παραδίδεται ένα κοινοφελές έργο. Κατά κάποιον τρόπο, η πρακτική αυτή είναι θεμιτή, επειδή εξυπηρετεί εθνικά. Η άλλη όμως περίπτωση της αυθαίρετης νομισματοκοπής, όπου κόβεται χρήμα κατά κύριο λόγο ηλεκτρονικά είναι κραυγαλέα κλοπή. Γιατί προσφέρουν αυτό το “χρήμα” για να πάρουν υπηρεσίες ή προϊόντα. Προσέξτε μία βασική αρχή. Όταν κόβεις χρήμα, η κυκλοφορία του αυξάνει. Και ο πολίτης δε χάνει από τα χέρια του το χρήμα που περιέρχεται στην κατοχή του, δηλαδή δεν μπορεί να έχεις καταθέσει στην Τράπεζα 10.000.000 και να σου πουν ότι τα έχασες. Αυτό δε γίνεται. Επομένως, από τα χέρια των πολιτών δε χάνεται χρήμα. Όσο όμως περισσότερο νόμισμα κόβεται αυθαιρέτως, τόσο περισσότερο πληθωρίζεται και χάνει την αξία του! Στην περίπτωση αυτή οι νομισματοκόπτες απαιτούν τη συνεχή και ανελέητη αύξηση παραγωγής, για τη οποία μιλήσαμε στην προηγούμενη συνέντευξή μας (βλ. Προηγούμενο τεύχος ΚΕΡΑΥΝΟΥ). Στα πλαίσια αυτής της οικονομικής πολιτικής δημιουργήθηκαν αρχικά τα ΚΑΤΕΕ, τα σημερινά ΤΕΙ. Δηλαδή, να μη βγαίνουν μηχανικοί σε πέντε χρόνια, να βγαίνουν σε τρία, να είναι περισσότερο “εργάτες”, να μην έχουν και τεράστιες απαιτήσεις… Η κίνηση αυτή, που είναι και φαίνεται περίεργη, είχε υπαγορευτεί στο ελληνικό κράτος από τη Διεθνή Τράπεζα! Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δεν επιδοτήθηκε το Πολυτεχνείο. Το κράτησαν στάσιμο. Ούτε και αύξησαν τον αριθμό των εισακτέων. Όλη αυτή η υποβάθμιση ουσιαστικά έγινε για να αυξήσει η Ελλάδα την παραγωγή της με φθηνότερες υπηρεσίες, για να συνεισφέρει περισσότερα η Ελλάδα στο συνολικό παγκόσμιο προϊόν. Το βλέπουμε τώρα και με την Κίνα, όχι στον ίδιο τομέα βέβαια. Ασχέτως του Κομμουνιστικού καθεστώτος της, την επιδοτούν συνέχεια. Γι‘ αυτό έχουμε γεμίσει από φθηνά κινέζικα προϊόντα, από κομπιούτερ μέχρι ρούχα! Με χίλιους δυο τέτοιους τρόπους και τεχνάσματα, αυξάνεται η κυκλοφορία των προϊόντων διεθνώς κι έτσι καλύπτεται ο πληθωρισμός του δολαρίου. Εδώ βρίσκεται και η απάντηση για τη διεθνή υποκρισία. Γιατί η Νέα Τάξη Πραγμάτων στηρίζεται αποκλειστικά στην αναπτυξιακή πολιτική. Η Οικονομία όλη, όπως είναι δομημένη σήμερα, στηρίζεται αποκλειστικά σ’ αυτή την άλογη ανάπτυξη. Εάν αυτή σταματήσει, θα καταρρεύσει η Νέα Τάξη Πραγμάτων και βέβαια θα συμπαρασυρθούν και τα διεθνή νομίσματα. Και βέβαια εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι κυρίως το δολάριο. Τώρα, μπορεί κανείς να προβλέψει πότε θα καταρρεύσουν… Τη στιγμή που υπάρχει ήδη μια σοβαρή οικολογική κρίση -η οποία θα βαίνει εντεινόμενη- δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα και στην αναπτυξιακή πολιτική. (σημερινή σημείωση: βλ. Συνδιάσκεψη για το κλίμα – Κοπεγχάγη)
Ερ.: Για να επανέλθουμε λίγο στις Τράπεζες…
Απ.: Η Τράπεζα δεν κρατάει μεγάλα ποσά με τη δικαιολογία ότι μπορεί να τη ληστέψουν. Δισεκατομμύρια κεφάλαια, λοιπόν, αλλά αέρας! Η Τράπεζα βρίσκει πολλούς τρόπους και καλύπτει τον αέρα της.
Ερ.: Δώστε μας ένα ακόμα παράδειγμα “πλασματικού” χρήματος των Τραπεζών.
Απ.: Αν κάνεις μια εικονική κατάθεση. Αν συνεννοηθείς, για παράδειγμα με την Εθνική Τράπεζα… Πώς γίνεται αυτό; Επίσημα. Πας στον ταμία, είσαι καταθέτης, λες: “Πληρώνω ένα δισεκατομμύριο” και δε δίνεις τίποτα! Αυτό δηλώνεται μέσω των υπολογιστών. Αρχίζεις μια διαδικασία. Τα μεταφέρεις και τα ξαναμεταφέρεις από Τράπεζα σε Τράπεζα, χωρίς ποτέ να έχεις καταθέσει το αντίστοιχο κεφάλαιο το οποίο σου έχει κατακυρωθεί. Βέβαια, όπως καταλαβαίνετε, για να το κάνεις αυτό, θα πρέπει ή να έχεις συνεννοηθεί με τα αφεντικά ή να είναι δική σου η Τράπεζα… Αυτά τα χρήματα μπορείς να τα εμφανίσεις σε οποιαδήποτε Τράπεζα ανά πάσα στιγμή. Με το ηλεκτρονικό υπάρχον τραπεζικό σύστημα, εάν καταφέρεις να μπεις λαθραία σε ένα σημείο, αποκτάς κεφάλαιο από το πουθενά. Κι αυτό καθόλου δεν την ενοχλεί στην πραγματικότητα την Τράπεζα, επειδή είναι ένας από τους τρόπους της αυθαίρετης νομισματοκοπής! Έχουν κι άλλους πολλούς τρόπους για να παρουσιάζουν οι Τράπεζες πλασματικό χρήμα. Κάνουν, για παράδειγμα, το εξής κόλπο. Όταν προκηρύσσει ένα διαγωνισμό το Δημόσιο, ας πούμε ότι ζητά 500 εκατομμύρια εγγυητική επιστολή. Κανένας εργολάβος δεν καταθέτει στην Τράπεζα αυτό το ποσόν. Ο νόμος λέει ότι η εγγυητική επιστολή εκδίδεται με ισόποσο κατάθεση. Τι κάνουν οι Τράπεζες και οι πελάτες επί του προκειμένου; Συνεννοούνται και γίνεται μία εικονική κατάθεση. Υπογράφονται όλα τα χαρτιά, όλα γίνονται νομιμότυπα, μόνο που δε γίνεται ποτέ καμιά πληρωμή! Η κατάθεση θεωρείται νόμιμη κι ας μην έγινε ποτέ! Ο εισαγγελέας δεν μπορεί να εντοπίσει κανένα αδίκημα! Φυσικά, αυτό, όπως καταλαβαίνετε, γίνεται όταν υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στον πελάτη και την Τράπεζα. Βέβαια, οι εργολάβοι, για παράδειγμα, δεν καταλαβαίνουν γιατί τους το κάνει αυτό η Τράπεζα. Τι λέτε; Τους έχει αγαπήσει ξαφνικά; Όχι, βέβαια. Απλά η Τράπεζα εκμεταλλεύεται αυτά τα “λεφτά” σαν να υπάρχουν όντως μέσα στα ταμεία της! Είναι σαν να της τα έχουν… χαρίσει αυτά τα λεφτά! Για όσο χρόνο βέβαια διαρκεί η κατάθεση… Αλλά όταν έχεις κάτι χιλιάδες τέτοιες καταθέσεις… καταλαβαίνετε τι γίνεται! Τεράστια κεφάλαια, τα οποία δεν είχε και τα “απέκτησε”!
Ερ.: Κάποια επιμέρους επί των ελληνικών προβλημάτων…
Απ.: Δε σας έχει κάνει εντύπωση ότι κλείνουν όλους τους δρόμους; Χαλάνε τα πεζοδρόμια και δημιουργούν πεζόδρομους, ενθαρρύνοντας συνεχώς τους δημάρχους προς αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχουν πολλές μικρολεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουμε, οι οποίες δε γίνονται απευθείας από την κυβέρνηση, αλλά ενθαρρύνονται. Όπως είναι ακόμα η ασύδοτη και ανεξέλεγκτη σηματοδότηση των δρόμων. Εδώ, για παράδειγμα, ο Δήμος Δάφνης προσπαθεί να κλείσει όλους τους δρόμους. Κι όχι μόνο ο Δήμος Δάφνης. Παντού το κάνουν αυτό. Το Ψυχικό πρώτο και καλύτερο… Έτσι, οι πολίτες δεν μπορούν να περνούν από κάποια σημεία, με αποτέλεσμα να συμφορούνται οι κεντρικοί δρόμοι. Αυτό είναι φασισμός. Όταν δε σου επιτρέπεται η ελεύθερη μετακίνηση εντός της πόλης σου σε τέτοιο βαθμό, μιλάμε για φασισμό. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί “κλείνουν” τόσα σημεία; Υπάρχει ένας ιδιαίτερος, πολιτικός λόγος βέβαια. Η Αθήνα είναι μια πόλη που τη φοβούνται. Είναι μια πόλη ανυπότακτη, γι’ αυτό προσπαθούν τα τελευταία χρόνια -σε αντίθεση με το παρελθόν- να επιτύχουν τη λεγόμενη “αποκέντρωση”. Η αποκέντρωση βοηθάει σ’ αυτό: δεν μπορεί η πόλη να δώσει μεγάλες διαδηλώσεις ή επαναστάσεις. Ποτέ η επαρχία δε θα κάνει μια πραγματική επανάσταση. Επαναστάσεις μεγάλες έχουν γίνει μόνο στις μεγαλουπόλεις: Αθήνα, Παρίσι, Πεκίνο…
Ερ.: Πιστεύετε ότι μπορεί τώρα να γίνει επανάσταση;
Απ.: Πώς; Όταν σφίξουν τα λουριά κι άλλο, δε θα ξεσηκωθεί ο κόσμος; Το προβλέπουν. Γι’ αυτό προσπαθούν παντοίω τρόπω να περάσουν διάφορους “αντιτρομοκρατικούς” νόμους. Και δεν είναι μόνο οι νόμοι αυτού του χαρακτήρα που στοχεύουν στην πρόληψη της αντίδρασης του κόσμου. Για παράδειγμα, προσπαθούν όσο μπορούν να αυξήσουν τις ώρες εργασίας, χωρίς πλέον να υποχρεούνται να καταβάλλουν υπερωρίες και διάφορα άλλα. Όπως να μη δίδονται δώρα ή μπόνους στους υπαλλήλους. Τα βλέπουμε και με τους καινούργιους νόμους περί του ασφαλιστικού και του εργασιακού που περνάνε τώρα… Κι έτσι, με τους κουτσουρεμένους μισθούς, αναγκάζεται κάποιος να δουλεύει σήμερα σε δυο και τρεις δουλειές, άρα δεν έχει δυνατότητα ούτε καν να σκεφτεί, πόσο μάλλον να αντιδράσει… Επιπλέον, αυτοί εξασφαλίζουν την περίφημη αύξηση παραγωγής τους, περιορίζοντας τα έξοδά τους. Δε σου λένε καθαρά “δούλευε ως σκλάβος”, απλά πετυχαίνουν αυτό το αποτέλεσμα με την κατανομή του χρήματος. Ξέρετε πώς βγαίνουν τα κόμματα αυτή τη στιγμή; Κάνουν μια διάσπαση. Για παράδειγμα, πώς είχε χάσει πριν χρόνια τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία; Έδωσαν τότε 600 εκατομμύρια στον Σαμαρά, ο οποίος δήλωσε ότι τα πήρε από τον πεθερό του -αν είναι ποτέ δυνατόν να πιστέψουμε ότι θα ρισκάριζε ο Σαμαράς 600 προσωπικά του εκατομμύρια. Απλά βρέθηκε κάποιος ανώνυμος και τον χρηματοδότησε. Έφυγε ένα μέρος -αυτό που έφυγε- από τη Νέα Δημοκρατία και εξασφάλισε τότε τους ψήφους που ήθελε το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί μία καθαρή πολιτική υπέρ της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Το ίδιο βέβαια θα έκανε λίγο πολύ και η Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία όμως έχει 70 στελέχη, με επικεφαλής τον Πολύδωρα, που ψήφισαν εναντίον της Νέας Τάξης Πραγμάτων, εφόσον καταδίκασαν τη Συμφωνία Σένγκεν. Ενώ από το ΠΑΣΟΚ άντε να μην ψήφισε ο Παπαθεμελής, η Ανουσάκη, ο Μαγκάκης και κανένα δυο άλλοι… Αλλά δεν ήταν 70 άτομα! Αν ήταν τότε κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, ίσως και να μην ψηφιζόταν η Συνθήκη του Σένγκεν. Γιατί τότε -όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο- θα εναντιωνόταν το ΠΑΣΟΚ και θα την καταψήφιζε. Συν τους 70 της Νέας Δημοκρατίας, δε θα περνούσε… Η Συνθήκη του Σένγκεν είναι μια τρομερή απειλή. Όπως και όλα τα μέτρα αστυνόμευσης που ετοιμάζονται διεθνώς. Αυτή τη στιγμή έχουμε το δικαίωμα να αναπνέουμε ελεύθερα. Αύριο δε θα το έχουμε. Είναι φοβερό…
Ερ.: Πώς αντιμετωπίζει τα έθνη η Νέα Τάξη Πραγμάτων;
Απ.: Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ξεκινά ένα χτύπημα εναντίον όλων των εθνικοτήτων και ιδιαίτερα της ελληνικής. Θέλουν να ξεριζώσουν οποιαδήποτε ξεχωριστή ομάδα εντός της ανθρωπότητας, είτε αυτή είναι εθνική, είτε θρησκευτική. Και φυσικά θέλουν να καταστρέψουν χώρες με ομοιογενείς πληθυσμούς. Γι’ αυτό προβάλλεται τόσο από τα Μέσα η καταδίκη του “ρατσισμού”. Όπως βάλλεται και η χρηστότητα της κοινωνίας. Στην Αμερική έχουν περάσει νόμοι προστασίας των ομοφυλοφίλων. Στα πλαίσια βέβαια της “καταδίκης” και του περίφημου “κοινωνικού” ρατσισμού… Αν ένας καθηγητής στην Αμερική πει στα παιδιά ότι η ομοφυλοφιλία είναι ανωμαλία, τότε θεωρείται ρατσιστής και απολύεται! Φυσικά και η ομοφυλοφιλία είναι ανωμαλία! Αλλά το να επιβάλλει μία χώρα νομοθετικά αυτή τη διαστρέβλωση της αλήθειας, καταλαβαίνετε πού μας οδηγεί. Αλλοιώθηκε ξαφνικά το ιδεώδες της δημοκρατίας και της ελευθερίας με τη σεξουαλική ανεξαρτησία, βλέπε ασυδοσία… Προτίμηση, σου λένε! Ο ηθικός κώδικας άλλαξε κοινωνικά -και όχι στην ψυχή όλων των ανθρώπων ευτυχώς- επειδή αυτό εξυπηρετεί την πολιτική της Νέας Εποχής. Αλλά υπάρχει κι άλλος ένας λόγος. Στον αγγλοσαξονικό κόσμο δεν υπάρχει η έννοια της “ανδρείας”. “Ανδρεία” εκ του “ανδρός”. Η λέξη ανδρεία σχετίζεται με το ανδρικό φύλο. Γι’ αυτό και λέμε τους γενναίους άντρες ανδρειωμένους. Την ανδρεία θέλουν, λοιπόν, να τη σβήσουν από το λεξιλόγιό μας. Εξάλλου, δεν αποδίδεται στην αγγλική. Δεν υπάρχει αντίστοιχό της. Πρόκειται για ένα ελληνικό ιδεώδες και χαρακτηριστικό του ανδρός αποκλειστικά. Όχι μόνο θέλουν, λοιπόν, να εξαφανίσουν αυτή την αρετή -γι’ αυτό και δε διαθέτουν αντίστοιχη λέξη- αλλά και τους ίδιους τους άντρες τελικά! Όπως θέλουν να εξαφανίσουν και όποια άλλη αρετή… Γι’ αυτό ο Έλληνας θα πρέπει να διδαχθεί, να έχει επίγνωση των αρετών του. Ο Έλληνας είναι κατ’ αρχήν πνευματικός άνθρωπος. Δε νοείται Έλληνας χωρίς ενημέρωση ή επίγνωση τόσο της ταυτότητάς του, όσο και των όσων συμβαίνουν. Δεν πρέπει κυρίως να πιστεύουμε αυτά που μας διαδίδουν μαζικά από τα Μέσα. Οι Εβραίοι επί γενεές γενεών διδάσκουν τα παιδιά τους να μην πιστεύουν τα όσα κυκλοφορούν μαζικά. Οι Εβραίοι δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη στα ΜΜΕ. Την πληροφόρησή τους την παίρνουν από τη Συναγωγή. Aλλά εμείς, δυστυχώς, δεν έχουμε κάτι “κεντρικό και εγγυημένο”, ώστε να λαμβάνουμε τη δέουσα ενημέρωση. Και οι ηγέτες μάς λείπουν… Δεν υπάρχει Ελληνική Παιδεία. Είναι αλλοιωμένη. Οι νόμοι ακολουθούν τις υποδείξεις της “νέας” Οικονομίας. Η νέα αυτή Οικονομία δεν είναι τίποτα άλλο από την προσπάθεια μιας συγκεκριμένης κάστας ανθρώπων να διατηρήσει και να εξελίξει προς όφελός της το υπάρχον σύστημα. Και για να το πετύχει αυτό, έχει τεράστια έξοδα.
Ερ.: Οι Νεοεποχίτες θέλουν τον πόλεμο;
Απ.: Θα πρέπει να τονίσουμε ότι έχουμε μείωση παραγωγής με τους πολέμους. Γι’ αυτό θέλουν μικρούς και βραχύχρονους πολέμους. Ένας μεγάλος πόλεμος θα συνέβαλε ώστε να χαθεί η κυριαρχία του δολαρίου. Ας μην ξεχνάμε ότι η κυριαρχία της αγγλικής λίρας χάθηκε με το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Βέβαια, επιλέγουν τη λύση κάποιων μικρών πολέμων κατά καιρούς, ώστε να επιτύχουν κάποιους στόχους, όπως το να καταναλώσουν όπλα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτή η αιτία, δηλαδή η κατανάλωση όπλων. Αναγκάστηκαν και χτύπησαν τη Γιουγκοσλαβία γιατί ο Μιλόσεβιτς είχε εξελιχθεί σε τραπεζίτη. Έκανε μονεταριστική πολιτική και έδινε 25% τόκο στο δολάριο. Έκανε ό,τι δηλαδή κάνουν και τα ίδια τα αφεντικά και τους χάλαγε την… πιάτσα. Γι’ αυτό και του έκαναν εμπάργκο. Για έναν παρόμοιο λόγο έκαναν οικονομικό αποκλεισμό και στον Σαντάμ. Παρ’ όλο όμως τον αποκλεισμό, ο Μιλόσεβιτς αγόραζε πετρέλαια στη Θεσσαλονίκη σε τετραπλάσιες τιμές, πληρώνοντας στο εξωτερικό…
Ερ.: Υπάρχει δρομολόγηση της επιστήμης προς την εφαρμογή επιστημονικών ανακαλύψεων εναντίον του ανθρώπου;…
Απ.: Το επιδιωκόμενο είναι ο παραγωγικός άνθρωπος, που δε θα έχει όμως μακροβιότητα, που δε θα σκέφτεται ιδιαίτερα και δε θα αντιλαμβάνεται πολλά. Και εντός της Παγκοσμιοποίησης, ο καθένας θα πρέπει επιπλέον να έχει μια εξειδίκευση συγκεκριμένη. Να μην είναι πολυπράγμων. Να είναι ένα ρομπότ! Επομένως, υποβάθμιση της Παιδείας και συντόμευση του χρόνου εκπαίδευσης. Υποβάθμιση - εξειδίκευση, το δίπολο της νέας γενιάς των σύγχρονων δούλων!

Το άρθρο αυτό, με αυτόν τον τίτλο και μάλιστα στο εξώφυλλο είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα “ΚΕΡΑΥΝΟΣ” το Σεπτέμβριο του 2000.

ΤΟ 4ο ΡΑΪΧ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΗΠΑ - ΙΣΡΑΗΛ


ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ
Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ “ΘΗΡΙΟ” ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ...


Τι εστί Συνθήκη Σένγκεν; Τι κρύβεται πίσω απ’ αυτό το “μυστηριώδες” και αινιγματικό όνομα που τρύπωσε στην κοινωνική μας ζωή απρόσκλητο, αλλά προκλητικό; Είναι άραγε τόσο ανώδυνο ώστε να περιορίζεται στο θέμα των ταυτοτήτων και στην αναγραφή ή όχι του θρησκεύματος; Όχι, είναι κάτι πολύ πιο βαθύ, πολύ πιο ύπουλο και πολύ πιο επικίνδυνο. Ο “ΚΕΡΑΥΝΟΣ” έκανε μια εμπεριστατωμένη έρευνα σχετικά με το ζήτημα των ταυτοτήτων και τη Συνθήκη του Σένγκεν και παρουσιάζει εδώ το πρόβλημα στη σωστή του διάσταση, που αποκαλύπτει το “θηρίο” της επερχόμενης βίας και της καταστολής, το πραγματικό “κοινωνικό” πρόσωπο της Παγκόσμιας Δικτατορίας, γνωστής κυρίως ως Νέα Τάξη Πραγμάτων...

Η Δημοκρατία και το φακέλωμα είναι αντιστρόφως ανάλογα. Όσο αυξάνεται το φακέλωμα, τόσο μειώνεται η Δημοκρατία.
Η Συμφωνία του Σένγκεν είναι δημιούργημα των αντιδραστικών κύκλων της Ε.Ε. και των εκφραστών τους, έγινε με σκοπό τη θωράκιση των καθεστώτων τους, τον άμεσο έλεγχο των προσώπων και την προάσπιση των συμφερόντων των “γνωστών” ισχυρών της γης, την αποκόμιση ακόμα μεγαλύτερων κερδών για τα λόμπι των αθλίων, την υποταγή και την καταδυνάστευση των λαών, με λίγα λόγια, για τη δόξα του Γιαχβέ... Δεν είχαν παρά να εκπληρώσουν τις βδελυρές βιβλικές προφητείες που τους βόλευαν. Και αυτό ακριβώς έκαναν...

“Διότι εκ Σιών θέλει εξέλθει νόμος και λόγος Κυρίου εξ Ιερουσαλήμ. Και θέλει κρίνει ανάμεσον των εθνών και θέλει ελέγξει πολλούς λαούς”
(Ησαϊας, κεφ. β’, 3-4)

“Σηκώθητι και αλώνιζε, θυγάτηρ Σιών^ διότι θέλω κάμει το κέρας σου σιδηρούν και τας οπλάς σου θέλω κάμει χαλκάς^ και θέλεις κατασυντρίψει λαούς πολλούς. Και θέλω αφιερώσει τα διαρπάγματα αυτών εις τον Κύριον και την περιουσίαν αυτών εις τον Κύριον πάσης της γης.”
(Μιχαίας, κεφ. δ’, 13)

Γενικώς αλλά όχι αορίστως...

Η Συμφωνία Σένγκεν προωθείται σε μια εποχή όπου οι τοπικές στρατιωτικές συγκρούσεις, αλλά και η φτώχια και η κοινωνική περιθωριοποίηση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού, ακόμα και στις λεγόμενες “αναπτυγμένες” χώρες, εντείνονται. Η συσσώρευση του πλούτου σε όλο και πιο λίγα χέρια, δεν μπορεί παρά να προκαλέσει απρόσμενες αντιδράσεις. Και αυτό πάνε να προλάβουν οι εξουσιαστές του κόσμου, τα παιδιά του “Αββαδών” με το αμερικάνικο επώνυμο και την ευρωπαϊκή ταυτότητα. Γι’ αυτό “γεννήθηκε” το θηρίο. Και το όνομα αυτού: Σένγκεν η... ρουφιανοπρεπής!
Ένα “σύστημα” που θα παρακολουθεί, θα καταγράφει τους πάντες και τα πάντα και που θα παρέχει από ειδικές ταυτότητες μέχρι... καταδίκες για μη διαπραχθέντα αδικήματα.
Εμείς εδώ, ως Έλληνες πάντα και δικαίως και δημοκρατικά αντιδρούντες, έχουμε ένα επιπλέον πρόβλημα σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους. Έχουμε παρελθόν στη... φακελοποίηση! Και θαρρείτε πως έχουν καταστραφεί οι παλιοί φάκελοι; Αμ, δε! Ένα τόσο πολύτιμο υλικό είναι θησαυρός ανεκτίμητος! Μαζί, λοιπόν, με τους γνωστούς και τους άγνωστους, τους παλιούς και τους νέους φακέλους, τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί ήδη, αφορούν έναν τόσο μεγάλο αριθμό ατόμων, που ξεπερνούν κατά πολύ τον πληθυσμό της Ελλάδας! Σε ποια χέρια θα πέσουν, άραγε, αυτοί οι φάκελοι;

Τινά βασικά περί της “λειτουργίας” της Συμφωνίας

Η “κεντρική” Εκτελεστική Επιτροπή για την εφαρμογή της Συμφωνίας Σένγκεν έχει προβεί στην σύσταση κατά τόπους επιτροπών, ώστε να ελέγχεται η όλη διαδικασία για την οποία θα μιλήσουμε εκτενώς στη συνέχεια. Στη χώρα μας λειτουργεί μια επιτροπή ήδη από το Σεπτέμβρη του 1998.
Μερικά μόνο από τα θέματα που ελέγχονται μέσω του “συστήματος” Σένγκεν: επιτήρηση των χερσαίων και θαλασσίων εξωτερικών συνόρων (δηλαδή των συνόρων της Ε.Ε., τα εθνικά σύνορα ξεχάστε τα!), καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και διαμονής (στην Ελλάδα φαίνεται πως δεν πολυϊσχύει ακόμα αυτό, γιατί οι λαθρομετανάστες είναι τα “χαϊδεμένα” παιδιά της Κυβέρνησης! Ε, πώς θα μας αφελληνίσουν;), αστυνομική συνεργασία, δικαστική συνδρομή σε ποινικές υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης καταζητούμενου, υποθέσεις ναρκωτικών ή άλλων παράνομων δραστηριοτήτων (καλά ακούγονται αυτά, αλλά όπως θα δούμε, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά), καθεστώς κυκλοφορίας στα αεροδρόμια κ.ά.
Και εκτός των όσων χαριτωμένων εξετάζουμε, να που μας προέκυψε και σαν το αυγό του... Κολόμβου, η “Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα”! Στα πλαίσια της Σένγκεν κι αυτό το φρούτο. Αλλά τι είναι ακριβώς η “Αρχή”; Ποιος έχει καταλάβει πραγματικά; Διαβάζουμε από το βιβλίο “Συμφωνία Σένγκεν” του Κώστα Τουμασάτου:
“Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που προβλέπεται από τη Σύμβαση Εφαρμογής Σένγκεν και που ορίζεται σαν απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή της στο Νόμο 2472/1997, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο ‘Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα’, εμφανίζεται ως ανεξάρτητη δημόσια αρχή, μη υποκείμενη σε διοικητικό έλεγχο και τα μέλη της, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, απολαύουν προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας. Ουδέν το αναληθέστερον. Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής οφείλουν τη θέση τους στο κυβερνητικό χρίσμα. Και το κυβερνητικό χρίσμα καθοδηγείται από πολιτικές σκοπιμότητες... (Η Αρχή) εμφανίζεται ακόμη με την αποκλειστική αποστολή της δήθεν προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Και αυτό ουδέν το αναληθέστερον. Εάν όντως υπήρχε η πολιτική βούληση παροχής προστασίας, επιβαλλόταν κατά πρώτον λόγο η παντελής, σύμφωνα με το Σύνταγμα, απαγόρευση και όχι η νομιμοποίηση της καταγραφής αυτών των στοιχείων, η οποία στο τέλος θα αποβεί σε βάρος του ατόμου.”
Και τι ακριβώς θα μας υποχρεώσει να κάνουμε η Σένγκεν, ποια ζωή ετοιμάζουν για μας τους καταφρονεμένους από τις... πολιτικές αποφάσεις και τα ΜΜΕ, πάντα με τη σιωπηρή ή φωναχτή... συγκατάθεση και τις ευλογίες της “Αρχής”;... Στο ίδιο βιβλίο διαβάζουμε παρακάτω:
“Σε εκτέλεση της Σύμβασης Σένγκεν και του Ν. 2472/1997 (ο νόμος που κατοχυρώνει τη “συνωμοσία” στη χώρα μας), η Αρχή, η οποία, όπως έχει τονιστεί, εκτός των άλλων αρμοδιοτήτων, έχει και την αρμοδιότητα της καταγραφής όλων των φυσικών και νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου που διαθέτουν προσωπικά στοιχεία τρίτων (!!!), έχει προβεί στην έκδοση εγκυκλίου διαταγής με την οποία καλούνται αυτά, μέσα σε τακτή προσθεσμία, να κοινοποιήσουν σ’ αυτήν τα αρχεία που διατηρούν με προσωπικά δεδομένα και παράλληλα να γνωστοποιήσουν στους συνεργάτες ή τους πελάτες τους πώς θα διατηρούν αυτά, τα οποία όμως είναι υποχρεωμένοι να αποδώσουν όταν αυτά ζητηθούν από οποιαδήποτε ΔΟΥ ή άλλη δημόσια υπηρεσία. Αντιλαμβάνεται πλέον ο καθένας πως η Αρχή, που παρουσιάζεται ως ανεξάρητος Οργανισμός, μπορεί να έχει κάθε είδους πληροφορία που αφορά τους κατοίκους της χώρας. Για να συγκεντρώσει μάλιστα αυτές τις πληροφορίες, ενεργοποιεί αναγκαστικά τους ίδιους τους πολίτες και αν αυτοί αρνηθούν να παίξουν το ρόλο του υποχρεωτικού καταδότη, απειλούνται με ποινή φυλάκισης έως 3 χρόνια και χρηματική ποινή έως 5.000.000 δρχ. (!!!)”.
Με δυο λόγια, ακόμα κι αν δε θέλεις να γίνεις ρουφιάνος, ουδείς νοιάζεται! Και ο Ελληνικός Λαός, τι κάνει ο Ελληνικός Λαός; Για την ώρα... κυνηγάει τις φούστες των παπάδων, που επίτηδες -κατά την ταπεινή μας γνώμη- αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από το πραγματικό πρόβλημα, δείχνοντας το δέντρο (αναγραφή ή όχι του θρησκεύματος) και τηρώντας σιγήν ιχθύος περί του δάσους (τον εφιάλτη της εξουσίας του μεγάλου αδελφού που είναι πια προ των πυλών)! Ευτυχώς όμως υπάρχουν και κάποιοι που ακόμα φυλάγουν Θερμοπύλες... Δε θα τους έχετε ακουστά, παρόλο που πολλοί απ’ αυτούς είναι διάσημοι και επώνυμοι. Όχι σ’ αυτή την περίπτωση όμως... Επειδή έχουν συστήσει μια Επιτροπή, την Επιτροπή Αγώνα κατά της Συμφωνίας Σένγκεν. Και μαζεύουν κι αυτοί υπογραφές. Πολύ πιο σημαντικές. Μόνο που κανείς δεν το γνωρίζει... Φίλες και φίλοι Συνέλληνες, ο “ΚΕΡΑΥΝΟΣ” σας παρουσιάζει την Επιτροπή Αγώνα κατά της Συμφωνίας Σένγκεν!

Απόσπασμα από τη
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ της Επιτροπής Αγώνα κατά της Συμφωνίας Σένγκεν

“Με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, των ναρκωτικών και γενικά του κοινού και του οργανωμένου εγκλήματος και των υποτιθέμενων κινδύνων από την ‘ελεύθερη’ κυκλοφορία των πολιτών, ορισμένες δυτικοευρωπαϊκές κυβερνήσεις προχώρησαν στη σύνταξη και εφαρμογή της Συμφωνίας Σένγκεν. Η Συμφωνία αυτή προβλέπει τη δημιουργία μιας τεράστιας τράπεζας πληροφοριών με μερικές χιλιάδες τερματικά, στην οποία θα συγκεντρώνονται δεδομένα για τα πάντα, πρόσωπα και πράγματα. Ο πραγματικός στόχος είναι ο περιορισμός ή και η εξάλειψη των αντιδράσεων για την ασκούμενη Πολιτική.
Στα πλαίσια αυτά η Σένγκεν έρχεται επίσης να κάνει τον πιο αυστηρό και άμεσο έλεγχο προσώπων στην επικράτεια των χωρών Σένγκεν, τα οποία προέρχονται από τρίτες χώρες, με σκοπό τον περιορισμό της μετανάστευσης και του πολιτικού ασύλου.
Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, θέλοντας να περιορίσει τις αντιδράσεις των ευρωπαϊκών λαών για την απόπειρα περιορισμού των ατομικών, κοινωνικών, πολιτικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών, εξέδωσε την Οδηγία 95/46 και η οποία ακριβώς στη χώρα μας υλοποιείται με το Ν. 2472/1997. Οι δήθεν λόγοι εθνικής ασφάλειας, άσκησης σωφρονιστικής πολιτικής, διακρίβωσης εγκλημάτων, δημοσιογραφικών σκοπών (!!!) κ.ά., που επικαλούνται οι υποστηρικτές αυτής της επιλογής, δεν προσφέρουν καμιά εγγύηση στους πολίτες. Αντίθετα, ως συνήθως, λειτουργούν ως πρόσχημα για την καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου”.

Οι πληροφορίες, λοιπόν, για τον καθένα μας θα μπορούν να διαβιβάζονται ελεύθερα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και σε τρίτες χώρες, εάν φυσικά αυτές πληρούν ορισμένες “προϋποθέσεις” ασφαλείας προσωπικών δεδομένων, όπως θα είναι βέβαια οι ΗΠΑ και το Ισραήλ... Και ποιος θα δίνει το πράσινο φως για την “παράδοση” των πληροφοριών στα ξένα χέρια των κατ’ ουσίαν ηγεμόνων μας; Μα φυσικά η... Αρχή, ναι, αυτή που προστατεύει τα “προσωπικά δεδομένα” -όχι τα δικά μας απ’ ό,τι αντιλαμβάνεστε, αλλά κάποιων άλλων...
Το κράτος (σάμπως θα υπάρχει κι αυτό;) ή ο όποιος άλλος εξουσιαστής ή κι ένας απλός... ρουφιάνος θα μπορεί να ενοχοποιεί πολίτες για τους οποίους απλά ίσως και να υπάρχουν υπόνοιες ότι ενδέχεται στο... μέλλον να παρανομήσουν ή να αντιδράσουν στο υπάρχον σύστημα! Έχει αρχίσει ήδη η “διακριτική” παρακολούθηση της συνδικαλιστικής και κοινωνικής δραστηριότητας, απ’ όσο μας δήλωσε στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Νίκος Τσιούνης, μέλος της Επιτροπής.         
Δηλαδή, εσείς, φίλοι Συνέλληνες, που σήμερα εκφράζεστε μέσω συλλόγων ή άλλων φορέων, αύριο μπορεί να φοράτε φίμωτρο ή... αλυσίδες, το ίδιο κάνει. Ο δέσμιος δεν έχει σημασία σε ποιο σημείο φέρει τα δεσμά...
Με τη Σένγκεν... αλητεία ανατρέπεται η βασική αρχή του κράτους δικαίου, δηλαδή το τεκμήριο αθωότητας των πολιτών και καθιερώνεται το τεκμήριο ενοχής των πολιτών, εφόσον οι πάντες θεωρούνται... ύποπτοι! Στη χώρα μας, βέβαια -και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας!- το κακό αυτό έχει ξεκινήσει από χρόνια, από τη στιγμή που η εφορία επί χρόνια εφάρμοσε τα αντικειμενικά κριτήρια, θεωρώντας τους πάντες εκ προοιμίου... κλέφτες! Και δε βρέθηκε ένας που να μηνύσει το κράτος επί συκοφαντία. Ντροπή μας! Βλέπετε, ότι η μια σιωπηλή αποδοχή φέρνει και έτερη υποχώρηση. Άντε να βρούμε σε λίγο χώρο να κουνήσουμε τα πόδια μας... Ξυπνάτε, μωρέ!
Αλλά το χειρότερο δεν ήρθε ακόμα... Γιατί στο καθόλου μακρινό μέλλον... προβλέπεται η “διακριτική” παρακολούθηση των πάντων προς δημιουργία καταλόγου... υπόπτων, ακόμη και από αστυνομικές δυνάμεις άλλων χωρών Σένγκεν, ενώ επιτρέπεται ακόμα οι “ξένες” δυναμεις να καταδιώκουν και να συλλαμβάνουν Έλληνες πολίτες! Και αυτό θα εφαρμόζεται χωρίς δικαστικό έλεγχο νομιμότητας των ενεργειών των αστυνομικών και χωρίς εγγυήσεις των δικαστικών αρχών! Από πού να φυλαχτείς πια;
Έτσι καταργούνται ουσιαστικά τόσο τα δημοκρατικά δικαιώματα του πολίτη, όσο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ενώ καταργείται και ο κρατικός έλεγχος εισόδου και εξόδου, ο οποίος αντικαθίσταται από την κοινοτική απροκάλυπτη πλέον “επέμβαση” στα εσωτερικά της χώρας μας. Μπέστε, σκύλοι, αλέστε...
Όπως καταλαβαίνετε, στον “αγγελικό” κόσμο ο οποίος ετοιμάζεται δεν υπάρχουν “μυστικά”, αφού καταργείται ακόμα και το απόρρητο του ιδιωτικού βίου! Κι οι άλλοι σφάζονται για την αναγραφή... την αγία! Οποία βλακεία!

Η “ταυτότητα” της Επιτροπής

Όπως μας είπε ο Νίκος Τσιούνης: “Τη Διακήρυξη έχουν υπογράψει άτομα από όλους τους πολιτικούς χώρους, βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων της Βουλής, καθώς και προσωπικότητες γνωστές για τους αγώνες τους σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας, προσωπικότητες των γραμμάτων, των τεχνών, μια πλειάδα ανθρώπων που αντιπροσωπεύει γενικά όλο το κοινωνικό φάσμα”. Αναφέρουμε ενδεικτικά: Ελένη Ανουσάκη, Γιάννης Δραγασάκης, Στρατής Κόρακας, Φώτης Κουβέλης, Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης, Γιάννης Μπανιάς...  Και όλοι αυτοί και πλείστοι όσοι ακόμα αγνοήθηκαν επιδεικτικά από τα ΜΜΕ ως προς το συγκεκριμένο θέμα! Άμα θέλει να θάψει το φτυάρι...
Η Επιτροπή έχει συγκεντρώσει αρκετές χιλιάδες υπογραφών για να μην κυρωθεί η Σένγκεν, εδώ και ένα χρόνο περίπου με ενάμιση. Δραστηριότητα επέδειξε και πριν την ψήφιση του νόμου 2472/1997, την πρώτη, δηλαδή, επίσημη απόπειρα νομιμοποίησης του ηλεκτρονικού φακελώματος.
Αλλά ας έρθουμε στο δια ταύτα...
Ποιοι θα έχουν, άραγε, το δικαίωμα να μας φακελώνουν -αν δεν το κάνουν, που το κάνουν ήδη;
* Οι αρχές ασφάλειας της χώρας
* Οι αρμόδιες δημόσιες αρχές
* Νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου
* Ιδιωτικές επιχειρήσεις
* Οργανισμοί διάφοροι
* Φυσικά πρόσωπα, χωρίς να αποκλείονται και ξένοι
* Ο μπακάλης της γειτονιάς μας... όχι, λάθος, γιατί αυτός δε θα υπάρχει τότε, αφού παντού θα έχουν ανοίξει σούπερ-μάρκετ της Carrefour... Πάντως, όποιος ξένος ή ντόπιος καταδότης έχει τα “μέσα” θα μπορεί να παρακολουθεί τον οποιονδήποτε. Μάτι δωρεάν, παιδιά! Προλάβετε!
Και ένα ωραιότατο παράδειγμα μιας από τις απίστευτες μεθόδους συλλογής δεδομένων του οποιουδήποτε, ακόμα και αν φυλάει τον... του όσο δεν παίρνει;
Περί ιδιωτικών γραφείων “ευρέσεως εργασίας” ο λόγος, λοιπόν. Πας εσύ, ως χάπατο και μάλιστα άνεργο και αγχωμένο, δίνεις τα στοιχεία σου και περιμένεις να σε... προσλάβουν. Αμ, δε! Απλά σε φακέλωσαν! Με τις υγείες σου!
Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις το “φακέλωμα” θα γίνεται, βέβαια, με τη συγκατάθεσή μας. Αν δε βρίσκεις δουλειά, τι θα κάνεις; Ή αν σε έχουν πείσει πως αυτό είναι για το γενικό συμφέρον και πως θα κατασταλεί έτσι η βία και το έγκλημα, πως αλλιώς θα “συμβάλλεις”;
Επίσης, θα μπορούν να μας φακελώνουν για λόγους υγείας -ποιος δε θα δίνει τα στοιχεία του όταν... πονάει ή φοβάται μήπως κάτι πάει στραβά κατά τη θεραπεία; Επιπλέον, μπορεί να μας πείθουν να δίνουμε τα “δεδομένα” μας για επιστημονικούς ή ερευνητικούς σκοπούς. Αλλά θα μπορούν να μας φακελώνουν και για... δημοσιογραφικούς σκοπούς! Και κυρίως, στην περίπτωση αυτή θα φακελώνονται τα “δημόσια πρόσωπα”. Τώρα ο κάθε καναλάρχης ή μεγαλοεκδότης μπορεί να χαρακτηρίσει οποιονδήποτε ως... δημόσιο πρόσωπο και να τον φακελώσει. Έτσι, επειδή τον έστειλε στο διάολο όταν βγήκε από το στενάκι παραβιάζοντας το φανάρι... Γι’ αυτό μην ξαναπείτε Εισαγγελάτο τον... Εισαγγελάτο. Τη δουλειά του κάνει ο άνθρωπος! Και με την άδεια της Αστυνομίας...
Και δεν είναι οι ΜΜΕ οι μόνοι ενδιαφερόμενοι να μάθουν τι χρώμα εσώρουχα φοράμε!
Σημειώνουμε ότι ο πρώτος φορέας που ήδη ζήτησε από τη χώρα μας άδεια για τα ευαίσθητα δεδομένα είναι το Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν (SIS). Ποιος άλλος;
Η Σένγκεν, σε συνδυασμό και με το Ν.2472/1997, θα είναι, δηλαδή, μια μαύρη πανΕΟΚική λίστα, που θα μπορεί ακόμα και να πληροφορεί έναν εργοδότη π.χ. για το αν ο υποψήφιος προς εργασίαν έχει αντιδραστικές απόψεις ή αν έπαθε πνευμονία μικρός και... στα εξήντα του θα παρουσιάσει πνευμονικό πρόβλημα! Οπότε, λίγοι οι ευρίσκοντες εις το μέλλον εργασία, παρά τις “ρυθμίσεις” -για τα μάτια του κόσμου- περί “απασχόλησης”, που δεν είναι πλέον εργασία, αλλά... χόμπι! Έτσι το θέλουν οι κρατούντες δικτάτορες. Πάνω στο ασφαλιστικό και το εργασιακό, όμως, θα επανέλθουμε δριμύτεροι στο επόμενο τεύχος.

Συνέντευξη του Νίκου Τσιούνη, μέλους της Επιτροπής Αγώνα κατά της Συνθήκης Σένγκεν

Πώς έχει υποδεχθεί -ή αν έχει υποδεχθεί- ο Τύπος την προσπάθεια που κάνετε ως επιτροπή κατά της εφαρμογής της Συνθήκης του Σένγκεν;

Οποιαδήποτε ενέργεια που δε συμφωνεί με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων τυγχάνει και της ανάλογης αντιμετώπισης από τα ΜΜΕ. Είναι γνωστό ποιοι στη χώρα μας ελέγχουν τα ΜΜΕ. Με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια αποσιώπησης της δράσης μας. Αν και στην Επιτροπή συμμετείχαν εξαρχής προσωπικότητες απ’ όλα τα πολιτικά κόμματα, δεν υπήρξε το ανάλογο ενδιαφέρον. Μάλιστα ορισμένα ΜΜΕ, θέλοντας να φανούν αρεστά στους κυβερνώντες, μας ταύτισαν λίγο πολύ με ορισμένους διαμαρτυρόμενους κληρικούς, καλόγερους κ.λ.π.

Έχετε σχέση μ’ αυτούς;

Η άποψη η δική μας είναι διαφορετική. Εμείς είμαστε κατά του φακελώματος, είτε χειρόγραφου είτε μηχανογραφημένου, της συγκέντρωσης, καταγραφής και επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα οποιασδήποτε μορφής. Δεν είμαστε ούτε εκκλησιαστική, ούτε παραθρησκευτική οργάνωση.
Και όταν λέμε Σένγκεν, δεν εννοούμε τη Συμφωνία μόνο αυτή καθεαυτή, αλλά και όλο το νομοθετικό πλέγμα που είναι απαραίτητο για την εφαρμογή της. Νόμοι, προεδρικά διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις κ.λ.π.

Ποια πιστεύετε ότι είναι η αιτία που δημιουργείται αυτό το “καθεστώς” Σένγκεν, γιατί περί καθεστώτος πρόκειται, έτσι δεν είναι;

Μιλάμε για ένα νέο μηχανισμό καταστολής των αντιδράσεων στην ασκούμενη πολιτική. Όπως είναι γνωστό, η Νέα Τάξη Πραγμάτων προβλέπει στρίμωγμα και ξεζούμισμα των λαών. Μην ξεχνάτε ότι ποτέ κανένα μονοπώλιο δεν έκανε πίσω, δεν έκανε έστω και μια παραχώρηση που θα έβλαπτε την τσέπη του χωρίς να πιεστεί και να αναγκαστεί να το κάνει χάρη στους αγώνες των εργαζομένων. Η απληστία είναι γνωστό φαινόμενο...

Τι μπορεί να ενδιαφέρει τους κρατούντες π.χ. η ερωτική ζωή ενός ανθρώπου;

Να σας πω, καμιά φορά η ερωτική ζωή κάποιου έχει πολύ μεγάλη σημασία... Π.χ., έστω ο Χ μεγαλοκαναλάρχης ή μεγαλοεκδότης θέλει να πάρει ένα έργο. Περνάει από μια επιτροπή, από έναν υπουργό κ.λ.π. (και παρότι δεν επιτρέπεται να κάνουν δημόσια έργα οι ιδιοκτήτες Τύπου, όλοι ξέρουμε τι γίνεται. Και να μη λέμε ότι μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό, έξω γίνονται πολύ χειρότερα. Εκεί είναι πιο χοντρά τα πράγματα. Στη Γερμανία, για παράδειγμα...) Εάν ο καναλάρχης γνωρίζει ότι κάποιος αντιδρά στα σχέδιά του και έχει στα χέρια του κάποια “ενοχοποιητικά” στοιχεία, ξέρετε πόσο μπορούν να τον βοηθήσουν; Και να πούμε και κάτι ακόμα... Σήμερα, εκεί που έχει φτάσει η τεχνολογία, δεν είναι απαραίτητο να έχεις κάνει κάτι για να είσαι φακελωμένος. Μπορούν πολύ εύκολα να “σε φτιάξουν”. Δείτε στον Τύπο κάθε λίγο και λιγάκι τι παρουσιάζεται. Υπάρχει το μοντάζ και η τεχνολογία των υπολογιστών, που μπορεί κανείς να κάνει πάρα πολλά πράγματα τα οποία δεν είναι ελέγξιμα. Και πες ότι σε κάποιον βάζουν μια... ρετσινιά. Κι εκείνος προσφεύγει στα δικαστήρια και δικαιώνεται. Τι θα έχει μείνει στην κοινή γνώμη; Η πρώτη εντύπωση... Η ρετσινιά!

Γιατί διατυμπανίζουν όμως ότι “προστατεύουν” τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα;

Κατ’ αρχήν όλη η ιστορία θέλει και τη γαρνιτούρα της. Δεν μπορούν να βγουν έτσι ωμά και να πουν: “Ξέρετε κάτι, εγώ τώρα συγκεντρώνω τα στοιχεία για τη συνδικαλιστική δραστηριότητα των Ελλήνων”. Δεν μπορούν να βγουν και να το πουν αυτό ωμά. Γι’ αυτό φτιάξανε αυτή την “Αρχή” δήθεν προστασίας, η οποία λειτουργεί για την εφαρμογή του νόμου 2472, δηλαδή για το καλύτερο φακέλωμα στην ουσία. Ένας νόμος, που με δυο κουβέντες σημαίνει: Προστασία της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων, δηλαδή το πώς θα γίνεται καλύτερα το φακέλωμα. Ας πούμε και δυο πράγματα για την “Αρχή”. Κατ’ αρχάς... όλο αυτό το διάστημα που υπάρχει, δεν έκανε και τίποτα σημαντικό. Εκτός από τα να περιδιαβαίνουν κάποια από τα μέλη της στα παράθυρα των καναλιών και να μας λένε τι ωραίοι που είναι που μας προστατεύουν, τι άλλο έγινε; Κι έχουμε σοβαρότατα κρούσματα παραβίασης “ευαίσθητων” δεδομένων στη χώρα μας τα τελευταία δύο χρόνια που υπάρχει η “Αρχή”, αλλά δεν τόλμησε να βγάλει ούτε μια ανακοίνωση. Θα σας πω συγκεκριμένα. Συνελήφθη αστυνομικός εν ενεργεία να βιντεοσκοπεί διαδήλωση εργαζομένων. Του πήραν την κάμερα και την παρέδωσαν. Και βγήκε αξιωματικός επώνυμα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και δήλωσε: “Τι διαμαρτύρεστε, βρε παιδιά; Εδώ υπάρχει εντολή από το 1994 να βιντεοσκοπούνται όλες οι λαϊκές κινητοποιήσεις. Όποιος διαμαρτύρεται, δηλαδή, και βγαίνει στο δρόμο, θα πρέπει να βιντεοσκοπείται. Τι διαμαρτύρεστε, εμείς δε φταίμε. ” Η “Αρχή” δεν έκανε καμία πραγματική επέμβαση. Μ’ εκείνο που ασχολούνται όλοι είναι με το αν ή όχι θα αναγράφεται το θρήσκευμα...

Ποιες καινούργιες “δυνάμεις” αστυνόμευσης μπαίνουν στο παιχνίδι;

Έχουμε δημιουργία καινούργιων δυνάμεων καταστολής. Έχουμε την Ευροπόλ και την Ευρωαστυνομία -μην τα μπερδεύετε, άλλο το ένα, άλλο το άλλο, ας έχουν τον ίδιο τίτλο. Είναι διαφορετικοί μηχανισμοί. Και υπάρχουν και στη χώρα μας.

Ποια η θέση της χώρας μας σ’ όλα αυτά;

Η χώρα μας συμμετέχει ενεργά. Και συμμετέχει και με προτάσεις! Δεν είναι αλήθεια, δηλαδή, ότι μας πιέζουν και κάνουμε κάποια πράγματα παρά τη θέλησή μας. Η Κυβέρνηση -το λέμε μετά λύπης- συμμετέχει ενεργά στην επεξεργασία αυτής της Πολιτικής που είναι σε βάρος των λαών της Ε.Ε. και όχι μόνο.

Γιατί το κάνει αυτό η κυβέρνηση του κ. Σημίτη;

Το κάνει γιατί αυτά είναι τα πιστεύω της. Το τι προσδοκά φάνηκε καθαρά με τα γεγονότα, με τον πόλεμο, αλλά και με τα τωρινά στη Γιουγκοσλαβία. Η Κυβέρνηση στον πόλεμο προσπάθησε να συμμετέχει όσο μπορούσε περισσότερο. Μην ξεχνάτε όμως ότι το 98% του ελληνικού λαού ήταν κατά -σύμφωνα με δικά τους δεδομένα, όπως τα έβγαλαν. Επόμενα και οι κινήσεις της Κυβέρνησης, αυτές που φαίνονταν απέξω, ήταν μετρημένες. Είχαμε δηλαδή από τη μία μεριά τον κ. Τσοχατζόπουλο να βγαίνει και να λέει “Ο μακελάρης Μιλόσεβιτς”, και από την άλλη είχαμε κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχουν σε λαϊκές κινητοποιήσεις συμπαράστασης προς τη Γιουγκοσλαβία. Καταλαβαίνετε τώρα, σε δυο βάρκες...

Ας μιλήσουμε λίγο για το αμαρτωλό παρελθόν της Σένγκεν...

Στη σύνταξη της Συμφωνίας Σένγκεν δεν κλήθηκε καν η Ελλάδα. Η Σύμβαση Σένγκεν υπογράφτηκε το 1985 από πέντε χώρες τότε. Πρωτεργάτης ήταν η Γερμανία. Αυτοί κάνουν και το κουμάντο. Να το πούμε και ξεκάθαρα. Και μάλιστα έχουν το πάνω χέρι. (Τυχαία ο αδελφός του Σημίτη είναι ο... Δαφέρμος της Γερμανίας; Αν δεν το ξέρατε, τώρα το μάθατε). Οι πρώτες χώρες Σένγκεν ήταν: Γερμανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο και Ολλανδία. Από το 1989 άρχισαν να μπαίνουν κι άλλες χώρες και σήμερα είναι μια ας πούμε γενικότερη Συμφωνία, όμως κάποιες χώρες δε συμμετέχουν στη Σένγκεν. Δε συμμετέχει η Βρεττανία και η Ιρλανδία, για δικούς τους πολιτικούς λόγους, δηλαδή με λίγα λόγια δε θέλουν να δίνουν τα στοιχεία τους στους Γερμανούς. Όχι ότι στη Βρετανία δεν υπάρχει φακέλωμα, εκεί το φακέλωμα είναι χειρότερο απ’ οπουδήποτε αλλού. Υπάρχουν αντιθέσεις. Δεν αποδέχονται να κάνουν σ’ αυτή την ιστορία κουμάντο οι Γερμανοί. Επίσης οι Δανοί έχουν ειδικό καθεστώς. Δηλαδή, δεν είναι πλήρως ενσωματωμένοι όπως είναι οι άλλες χώρες. Να δούμε τώρα, βέβαια, μετά το τελευταίο δημοψήφισμα για την ΟΝΕ, αν θα υπάρξουν επιπτώσεις για τη Δανία...

Υπάρχουν αντιδράσεις κατά της Σένγκεν στις άλλες χώρες;

Υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις, αλλά είναι μεμονωμένες και για μεμονωμένα ζητήματα. Είχαμε σοβαρές αντιδράσεις στη Γαλλία, όταν η Κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει ένα νόμο που να τους υποχρεώνει όταν φιλοξενούσαν κάποιον αλλοδαπό να το δηλώνουν στην Αστυνομία. Έγινε ένα τεράστιο κίνημα, που δεν το περίμενε κανένας για ένα τέτοιο μεμονωμένο γεγονός. Λίγο πολύ, αυτό προβλέπεται μέσα στη Συμφωνία Σένγκεν. Όμως όταν θέλησαν να το εξειδικεύσουν και να το επιβάλλουν, υπήρξε ένα τεράστιο κίνημα που τους ανάγκασε να πάρουν πίσω το νόμο και να μην τον ψηφίσουν. Έχουμε αντιδράσεις κατά διαστήματα, αλλά όχι αρκετά μεγάλες και ανάλογες με το πρόβλημα.

Γιατί δεν παίρνουν ό,τι στοιχεία θέλουν μέσω δορυφόρων ή άλλων μεθόδων που διαθέτουν;

Γιατί στο Εσελόν ή στο Ίντερνετ ο καθένας έχει πρόσβαση. Ενώ εδώ, με τη Σένγκεν, τα στοιχεία θα τα έχουν μόνο ορισμένοι. Π.χ. ψηφίστηκε ο νόμος 2639/98 ο οποίος προβλέπει, εκτός των άλλων και την ίδρυση ιδιωτικών ΟΑΕΔ, δηλαδή ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας. Αν θυμάμαι καλά τα λένε “Γραφεία Συμβούλων Εργοδοτών”. Και μάλιστα κάποιοι απ’ αυτούς τώρα τελευταία έχουν ξεκινήσει και μια διαφημιστική καμπάνια. Αυτοί ακριβώς θα συγκεντρώνουν στοιχεία, θα κάνουν μαύρες λίστες, που ισχύουν σε κάποιους κλάδους -π.χ. στους ναυτεργάτες η “λίστα” ισχύει εδώ και κάποια χρόνια. Αν δηλαδή ζητάς τα δικαιώματά σου και δε συμβιβάζεσαι, δύσκολα θα βρίσκεις δουλειά.

Πού θα οδηγήσει αυτή η πολιτική Σένγκεν;

Είναι σίγουροι ότι η Πολιτική τους θα έχει αντιδράσεις και μάλιστα σοβαρές και έχουν βαλθεί να τις ελέγξουν από τα πριν και αν δεν μπορέσουν να τις ελέγξουν, τουλάχιστον να τις περιορίσουν. Δεν πάνε απλά όμως να ελέγξουν το συνδικαλιστικό κίνημα, φοβούνται τη γενικότερη εξέγερση, η οποία μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες. Αυτό είναι που φοβούνται. Γι’ αυτό δημιουργούν συνέχεια δυνάμεις καταστολής, όπως η ΤREVI, η οποία υποτίθεται ότι έχει γίνει για την πάταξη της τρομοκρατίας. Αλλά ποια τρομοκρατία; Αυτή που λένε αυτοί!
Αλλά κι ο κάθε πολίτης που θα έχει πλάτες και διασυνδέσεις, θα μπορεί να φακελώσει όποιον θέλει. Ο νόμος λέει ότι όταν σας πιάσω να με φακελώνετε, θα πρέπει να σας ελέγξω μέσα σε 15 μέρες, από τη στιγμή που ξέρουμε ότι κι ένα μικρό παιδάκι μπορεί μέσα σε δευτερόλεπτα να αλλάξει στοιχεία στο κομπιούτερ!

Ας έρθουμε στα περί εξέγερσης. Σήμερα τα κόμματα που κυριαρχούν στην Ευρώπη έχουν γίνει λίγο πολύ ίδια. Τους αρέσει η Παγκοσμιοποίηση και η Νέα Τάξη Πραγμάτων. Ποιους φοβούνται, λοιπόν;

Τους λαούς. Έχουμε πολλά παραδείγματα που οι Κυβερνήσεις ή και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ακολουθούν άλλα και ο λαός το βλέπει διαφορετικά και αντιδρά ανάλογα.

Ενδιαφέρονται όμως οι λαοί ή είναι χαμένοι στην καθημερινότητα και στα οικονομικά τους προβλήματα;

Υπάρχει μια χαλαρότητα. Η επίθεση είναι πολύμορφη, πάρα πολλοί προσπαθούν όσο μπορούν να γλιτώσουν τις... κατραπακιές.

Μήπως καταντήσουμε να γίνουμε ρουφιάνοι για να τα έχουμε καλά με τους κυβερνώντες;

Δε θα το έλεγα. Τουλάχιστον για τον ελληνικό λαό όχι. Βέβαια, πάντα είχαμε ρουφιάνους, πάντα είχαμε χαφιέδες, πάντα είχαμε παλιανθρώπους, αλλά αυτό ισχύει σε όλες τις χώρες.
ΧΡΗΜΑ:
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΠΑΤΗ
ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
στο δυσοίωνο αστερισμό των ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Ποιος τον κόσμο κυβερνά; Μα, το άυλο και πλαστικό, το… “πλαστό”, δηλαδή, χρήμα. Φυσικά!
Όλοι λίγο-πολύ το γνωρίζουν, αλλά δεν ξέρουν ούτε το πώς, ούτε το τι σημαίνει ουσιαστικά αυτή η “χρηματοκυβέρνηση”. Ας ξεκινήσουμε από σήμερα, λοιπόν, μια μικρή περιήγηση στα σκοτεινά βάθη της “φωλιάς” του πανίσχυρου και αόρατου τέρατος… (Παρένθεση: η “φωλιά” του τέρατος είναι ευρύτερα γνωστή ως Τραπεζικό Σύστημα).
Το χρήμα σήμερα μεταβιβάζεται με τρομακτική ταχύτητα χωρίς να μετακινείται πραγματικά, μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών. Έτσι, η δραστηριότητα εκάστης Τράπεζας δεν μπορεί να ελεγχθεί -ούτε καν από άλλες Τράπεζες!- και μπορούν πολύ άνετα να “δημιουργηθούν” κάποια κεφάλαια, με απλή, αυτόματη καταχώρησή τους στους υπολογιστές. Με το πάτημα ενός κουμπιού, δηλαδή! Κι εσείς αγωνιάτε πότε θα έρθει το τέλος του μηνός να πληρωθείτε… Ω, τάλαινες…
Για να δημιουργήσεις κεφάλαιο από το πουθενά είναι καλύτερο να επιλέξεις κάποια “συγκεκριμένα” νομίσματα: κατά πρώτον το δολάριο, κατά δεύτερον το μάρκο και τα υπόλοιπα… έπονται. Η αυθαίρετη νομισματοκοπή, όμως, δια αυθαιρέτων εγγραφών των συγκεκριμένων νομισμάτων ευρείας “κατανάλωσης” τα οδηγεί αναπόφευκτα στον πληθωρισμό. Ο κίνδυνος αυτός είναι μεγαλύτερος στο ανεξέλεγκτο δολάριο, αφού αυτό από… καταβολής του μέχρι και σήμερα “εκδίδεται” ασυστόλως με τον ίδιο τρόπο και η κυβέρνηση των ΗΠΑ απλά το… δανείζεται από τους εκδότες του -αλήθεια, ποιοι είναι αυτοί στην παραγματικότητα; Μυστήριο!- με αποτέλεσμα να εξαρτάται αποκλειστικά από αυτούς και η ίδια και ο λαός της και ο πλανήτης -φευ! Τι είναι όμως πρακτικά ο πληθωρισμός;
Η αύξηση του χρήματος επιτυγχάνεται με μια απλούστατη διαδικασία που λέγεται νομισματοκοπή. Όταν όμως αυτή η νομισματοκοπή δεν αντισταθμίζεται με ανάλογη αύξηση της ετήσιας παραγωγής, τότε η αυθαίρετη εφαρμογή της οδηγεί στον πληθωρισμό. Με δυο λόγια, κόβουν χρήμα με τη σέσουλα, χωρίς αυτό να έχει κανένα αντίκρισμα. Απάτη και μάλιστα μείζονος κλίμακας! Και ποιος σας είπε, μωρέ, ότι κάποιος που έχει τα μέσα και τα υλικά να κόψει νόμισμα, δεν το κάνει, από τη στιγμή μάλιστα που κανείς δεν τον ελέγχει; Ποιος έχει το μέλι και δε γλύφει το… μπράτσο; Μάλιστα! Μέχρι μπράτσο το έχουν χώσει το παλιόχερό τους στο… μέλι -και όχι μόνο!
Ας σοβαρευτούμε όμως λίγο. Αν και προσωπικά πιστεύω ότι μειδιώντας, ο άνθρωπος μαθαίνει και συνειδητοποιεί πιο γρήγορα τι ακριβώς γίνεται γενικώς…
Η βάση κάθε αρχής, κάθε κρατικής εξουσίας -άσχετα αν τώρα με την ΟΝΕ θέλουν να μας καταργήσουν το νόμισμα, δηλαδή την ανεξαρτησία μας, αφού κράτος χωρίς δικό του νόμισμα δεν υφίσταται!- η βάση στην οποία στηρίζεται, λοιπόν, η όποια εξουσία ώστε να έχει βιωσιμότητα είναι η Νομισματοκοπή ή Χρηματοέκδοση. H Xρηματοέκδοση είναι μία τεχνική της εξουσίας, ένα παμπάλαιο μυστικό, που παρά το ότι το έκρυβαν καλά επί αιώνες, είναι πλέον πάγκοινο. Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα κείμενα περί Οικονομίας των Αρχαίων συγγραφέων έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς, όπως και το… χρήμα από τις τσέπες μας! Ένα σχετικό άρθρο είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό ΑΕΡΟΠΟΣ, τεύχος 15.
Τι σημαίνει όμως πρακτικά “Χρηματοέκδοση”; Απλούστατα, μπορείς να είσαι χρεωκοπημένος, αλλά μπορείς ανενόχλητος να… κυβερνάς! Ένα φωτεινό παράδειγμα; Οι ΗΠΑ! Είναι γνωστό -όπως το αναφέρει και ο Κ. Βεργόπουλος στο βιβλίο του “Παγκοσμιοποίηση: η μεγάλη χίμαιρα”- ότι οι ΗΠΑ έχουν εξωτερικό χρέος πενήντα φορές περισσότερο (!) απ’ όσο έχουν όλες οι άλλες χώρες μαζί! Και είναι γνωστή αυτή η αδυναμία του γίγαντα με τα πήλινα πόδια… Το ερώτημα που δεν παίρνει απάντηση είναι σε ποιον χρωστούν οι ΗΠΑ τόσα χρήματα; Αναφέρουμε μόνο ενδεικτικά εδώ ότι η Αμερική απομύζησε την οικονομία της Ασίας και κατέστρεψε την Ιαπωνία και άλλες ασιατικές δυνάμεις. Και ξέρετε τι λέει ο Βεργόπουλος για το ευρώ; Ότι δημιουργείται με απώτερο σκοπό να… δανείσει τις ΗΠΑ, δηλαδή το χρήμα που έχει συσσωρευτεί στις ευρωπαϊκές Tράπεζες (και κυρίως στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αγγλία) να δώσει χείρα βοηθείας, να λειτουργήσει ως σωσσίβιο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το παράδειγμα της Ιαπωνίας όχι μόνο δε συνέτισε τους Ευρωπαίους, αλλά φαίνεται πως τους άνοιξε την όρεξη του… ολέθρου! Καλά τσακίδια, λοιπόν! Αυτά προς γνώσιν και συμμόρφωσιν των ηλιθίων που ακούνε ΟΝΕ και τα κάνουν απάνω τους από την αγαλλίαση! Όταν θα γίνει πράξη η ΟΝΕ, τότε να δείτε ακράτεια! Στην κυριολεξία! Αφού το χρήμα θα ρέει… ακράτητο προς την Εσπερία και ουδείς θα μπορεί να του βάλει χαλινό…
Αλλά ας επιστρέψουμε στο θέμα της Χρηματοέκδοσης. Όποιος διατηρεί τον απόλυτο έλεγχό της, ασκεί αυτονόητα και την απόλυτη εξουσία. Και γίνεται πιο αποτελεσματική αυτή η εξουσία, όσο πιο “αφηρημένο” γίνεται το ίδιο το χρήμα (και οι χρήστες του, συνακόλουθα)! Γι’ αυτό, συν τω χρόνω, περάσαμε από τα νομίσματα στα χαρτονομίσματα και από κει στα χρεώγραφα, τις συναλλαγματικές, τις επιταγές, τις λογιστικές εγγραφές, τις ηλεκτρονικές εγγραφές, την ηλεκτρονική αναπαράσταση και διαβίβαση κεφαλαίων χωρίς πραγματική μετακίνηση, τα ομόλογα, τις μετοχές, το… άυλο χρήμα με λίγα λόγια, το οποίο πλέον επιβάλλεται υποχρεωτικά και δια ροπάλου! Και όλα αυτά τείνουν να αποκτήσουν μεταβιβαζόμενα την… ταχύτητα του φωτός! Και τις δύναται να ίδει το φως ενόσω αυτό τρέχει; Κοινώς, όσο βαίνομεν προς την Παγκοσμιοποίηση, άμα δείτε πουθενά χρήμα, να μου γράψετε!
Ένας άλλος λόγος που η Χρηματοέκδοση δεν μπορεί πλέον να ελεγχθεί τεχνολογικά και μαθηματικά από τρίτους είναι ο απίστευτα τεράστιος αριθμός των απαιτούμενων ελέγχων. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, ζούμε σε έναν κόσμο Οικονομικής Λογικής, στον οποίο όμως η ίδια η Οικονομία δεν ελέγχεται! Τρελό; Παράλογο; Και όμως είναι η αλήθεια. Και ξέρετε τι παθαίνουν οι κόσμοι που βασίζονται στο χάος…
Σημειώστε κι αυτό: οι μεταβιβάσεις μέσω ηλεκτρονικών πράξεων δεν “ταυτοποιούνται” βάσει πραγματικών στοιχείων αντικειμενικά, δεν αποτελούν, δηλαδή, αποδείξεις για καμία αρχή, νομική, κρατική ή άλλη! Βασίζονται απλά στην εμπιστοσύνη του αποδέκτη προς τον εντέλλοντα, προς τον ιδιοκτήτη του ηλεκτρονικού συστήματος, προς το χρηματοεκδότη! Και φανταστείτε τώρα σε μια κοινωνία όπου δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη ούτε στον… εαυτό σου, να εμπιστεύεσαι όλο σου τον βίο και το βιο σε κάποιον απίθανο, που ούτε καν γνωρίζεις την ύπαρξή του! (Υπάρχει, άραγε;) Και να παίρνεις και να δίνεις χρήματα με “πλαστικό” τρόπο, χωρίς καν την υπογραφή σου! Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι! Όπως διδάσκουν και οι Εβραίοι, εφαρμόζοντας τη “θεία” ρήση κατά ηλεκτρονικό γράμμα μέσω των… Τραπεζών τους!
Και με την Παγκοσμιοποίηση, η Χρηματοέκδοση πλέον καλπάζει ανεξέλεγκτη, χωρίς καμία υπηρεσία δίωξης οικονομικού εγκλήματος να μπορεί να την ελέγξει -μόνο εσάς ελέγχει και καταδυναστεύει, να το θυμάστε αυτό!- η Νομισματοκοπή σήμερα δεν έχει σύνορα, δεν ταυτίζεται με κανένα κράτος, ανήκει αποκλειστικά στους πολύπειρους εμπνευστές της, που δουλεύουν αιώνες το σύστημα και μας… δουλεύουν ομαδικώς! Έτσι, οι Χρηματοεκδότες μπορεί στην ουσία να είναι άφραγκοι, αλλά διαθέτουν απεριόριστο χρήμα και μπορούν να εκπληρώνουν τον όποιο σκοπό τους χωρίς να φείδονται χρημάτων. Και ας σας παραμυθιάζουν εσάς περί οικονομικής κρίσης! Αφού αυτοί το κόβουν το χρήμα -κατά τα κέφια τους- αυτοί και το μαζεύουν πίσω!
Πώς τα καταφέρνουν όμως και κινούνται σε ρυθμούς… αβύσσου οι κύριοι αυτοί; Η μυστικότητα, η σύγχυση πάνω στα οικονομικά ζητήματα, οι τεχνητές κρίσεις, η παραπληροφόρηση ή αντίθετα η υπερπληροφόρηση που προκαλεί πνευματικό “μπλακ-άουτ”, από τη μία, δηλαδή, η απόκρυψη των πραγματικών στοιχείων και από την άλλη η υπερβολική πολυφωνία, τύπου χαύρας… Εβραίων, προκαλούν την πολυπόθητη για τους ισχυρούς συσκότιση των αδυνάτων! Η χρηματοεκδοτική αρχή κρύβεται πίσω από το πέπλο της… εβραιοποιημένης Ίσιδας και γεννά -όχι το θείο Ώρο- αλλά τερατουργήματα! Τελευταίο μέσον ψυχικής διαταραχής και μέγιστον όλων; Το ΙΝΤΕRΝΕΤ, που εκτός της σύγχυσης και παραπληροφόρησης, λειτουργεί ιδιαίτερα αποτελεσματικά και στην παρακολούθηση των πάντων.
Έτεροι τρόποι ελέγχου της κοινωνίας και άμεσης χειραγώγησής της, ώστε να μην ψυχανεμίζεται τι συμβαίνει περί το οικονομικόν: οι διαφημίσεις και οι χορηγίες. Έτσι, όλα τα ΜΜΕ, τα πανεπιστήμια, οι πυρήνες της Τέχνης δέχονται χρηματοδοτήσεις -φανερές και κρυφές- και ενθαρρύνονται στη δημιουργία πολυάριθμων μέσων ενημέρωσης, από τα οποία κανένα δεν μπορεί -ούτε του επιτρέπεται- να έχει οικονομική αυτάρκεια. Όσοι δεν μπαίνουν στο χορό, φυτοζωούν ή κλείνουν! Τώρα καταλαβαίνετε γιατί ο Λαμπράκης τα αγοράζει όλα -ακόμα και τα περίπτερα και… την Παιδεία- και εσείς δεν μπορείτε να βρείτε τον ΚΕΡΑΥΝΟ πουθενά!
Έτσι, λοιπόν, επιτελείται ο έλεγχος της Οικονομίας και της “ελεύθερης” αγοράς, έτσι δημιουργούνται τα μονοπώλια -τα οποία στηρίζονται επισταμένως μέσω χορηγιών, μυστικών κονδυλίων και άλλων “αγαθών” της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Μαγαρίσαμε και τη λέξη “αγαθόν” μ’ αυτούς που μπλέξαμε…
Μία άλλη μέθοδος ελέγχου της μάζας είναι και η δημιουργία μόδας και θεσμών μέσω “ειδικών” πριμοδοτήσεων, όπως έγινε με τα προγράμματα των ηλεκτρονικών υπολογιστών, για παράδειγμα, όπου -εκτός των άλλων- άνθισε και η πειρατία, ευλογίαις των εμπνευστών της. Γιατί αυτοί οι ίδιοι την προήγαγαν την πειρατία, ώστε να ενισχυθεί η “μόδα” και προκειμένου να μπουν άπαντες στη λογική των κομπιούτερ. Τι νομίζατε; Ότι εσείς ήσαστε οι μόνοι έξυπνοι που βρήκατε το “σπασμένο” CD και κάνατε τη δουλίτσα σας; Αμ, είστε κι εσείς ένα ακόμα θύμα της οργανωμένης και… επιχορηγούμενης πειρατίας!
Και ο κατάλογος που θα ακολουθήσει είναι ατέλειωτος. Μάθετε, λοιπόν, όλα τα τέρατα και σημεία που βιώνετε καθημερινά, αλλά και την αιτία τους: τη διατήρηση της εξουσίας των Κυρίων του Χρήματος, δηλαδή εκείνων που κόβουν και… ράβουν χρήμα και συνειδήσεις αυτοβούλως!


Και για το φόβο πιθανών αντιδράσεων και εξεγέρσεων, προχωρούν στη διαίρεση κρατών σε μικρότερα -γι’ αυτό και τα σενάρια περί αναδιαμόρφωσης των συνόρων στη Βαλκανική, οπότε μην εθελοτυφλείτε υπέρ μιας δήθεν σταθερότητας- και η επιβολή ελεγχόμενων τύποις δημοκρατιών, που εξαρτώνται από το δικό τους χρήμα. Ο Σημίτης πώς βγήκε, δηλαδή; Τον ήθελαν οι Ευρωπαίοι -μας λένε- τον ήθελαν οι Αμερικάνοι, τον ήθελαν οι… Τούρκοι! Ε, άει σιχτίρι πια! Ρωτήσατε μωρέ ένα Γάλλο κτηνοτρόφο αν θέλει το Σημίτη; Και τι σας είπε; Καλά κρασιά! Αμ, όταν λέμε Ευρωπαίοι, Αμερικάνοι κ.λ.π. μιάσματα, να το διευκρινίζουμε: το εξουσιαστικό κύκλωμα, όχι το σύνολο, να ξηγιόμαστε!
Όσο για τους πολέμους και τις “ειρηνεύσεις”, αυτές γίνονται με μοναδικό σκοπό τη ροή του παράνομου και πληθωριστικού χρήματος. Πώς θα κάλυπταν, δηλαδή, διαφορετικά τα ακάλυπτα, με όλη τη σημασία της λέξης “ακάλυπτα”;
Πότε όμως αντιδρά περισσότερο ένας λαός; Όταν έχει πολύ υψηλή Εθνική Συνείδηση, γνώση της Ιστορίας του, κοινή γλώσσα, κοινά πιστεύω κ.λ.π. Γι’ αυτό τείνουν να καταργηθούν όλα αυτά και να εξομοιωθούν άπαντες. Για να μην αντιδρούν. Γι’ αυτό και έχουν εκπέσει όλες οι αξίες, οι ιδεολογίες, γι’ αυτό και κυκλοφορεί ελεύθερο το αδελφάτο και θριαμβεύει ο εκφυλισμός και ο ωχαδελφισμός. Είναι πολύ εύκολο να χειραγωγήσεις την όποια συνείδηση όταν αυτή δε βρίσκεται σε εγρήγορση! Και σε εγρήγορση βρίσκεται μόνο όταν έχει λάβει γνώση, πραγματική γνώση!
Αλλά ας μη μας διαφεύγει και ο… φόβος, που είναι άλλο ένα πολύ καλό χαρτί της εξουσίας. Ας προωθήσουμε -όσο περισσότερο μπορούμε!- τη διεθνή τρομοκρατία, λοιπόν, τις μετακινήσεις “ύποπτων” στρωμάτων διαφόρων πληθυσμών από μία χώρα σε άλλη, τα ναρκωτικά, την εγκληματικότητα, ώστε όλοι να αισθάνονται ανασφαλείς και να περιμένουν τους συγκεκριμένους και “δρομολογημένους, προκάτ σωτήρες”. Γι’ αυτό και είναι τόσο απαραίτητη η αστυνόμευση. Η οποία, όλως παραδόξως, δε βρίσκεται ποτέ παρούσα στο… έγκλημα -το οποίο αποφεύγει όπως ο Οβριός το λιβάνι!- αλλά βρίσκεται παρούσα πάντα σε κάθε μας βήμα, εμάς των “κοινών” θνητών πολιτών. Δεν είναι περίεργο; Μόνο περίεργο… Άσχετο αν δε φταίνε τα όργανα, αλλά η κεφαλή. Και η κρυφή κεφαλή… Από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι… Και την πληρώνει μονίμως… η ουρά!
Ακόμα και η ίδια η Επιστήμη είναι ελεγχόμενη, αφού είναι συγκεκριμένα τα επιστημονικά προγράμματα που επιδοτούνται και προωθούνται. Γι’ αυτό τόση πια σημασία στη Γενετική, ώστε να δημιουργηθούν -ναι, αυτό ονειρεύονται!- πειθήνιοι και “άνοοι” υπεράνθρωποι, γενετικά μεταλλαγμένοι, γιατί, ως γνωστόν, τα μη παραγωγικά γρανάζια πρέπει να φεύγουν από τη μέση, αφού πλέον δεν μπορούν να υπηρετήσουν. Δεν είναι, λοιπόν, περίεργο που η Υγιειονομική Περίθαλψη έχει τα χάλια της, που οι Συνταξιούχοι λιμοκτονούν, που δε δίδεται σε κανέναν δάνειο άνω των 65 ετών. Οι άνω των 65, γι’ αυτούς τους αλήτες είναι άχρηστοι, άχθος αρούρης, βάρος, είναι “πεθαμένοι”! Και τους πεθαίνουν! Αυτό κάνουν!
/./

Και ένα πολύ εύστοχο «μικρό» που είχε γραφτεί τότε στον «ΚΕΡΑΥΝΟ»:

ΠΕΡΙ ΔΡΑΧΜΗΣ

Τι σημαίνει δραχμή: δ- ραχμή, όπερ αναγραμματιζόμενο σημαίνει χρήμα. Με το δ υποδηλούται η διάδοση του χρήματος. Η δραχμή, λοιπόν, είναι το μέσον διάδοσης του χρήματος. Το όνομα δεν είναι τυχαίο και έχει “μαγική” σημασία. Αν καταργηθεί -αφού το νόμισμά μας καταργείται- θα σταματήσει η μαγική ροή του χρήματος, η διάδοσή του, και θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα. Και θα το δείτε… Οι λέξεις στην ελληνική δεν είναι τυχαίες. Και καλά θα κάνουν οι αδαείς να μην τις πειράζουν, χωρίς να γνωρίζουν. Αφήστε που και πρακτικά… εφόσον δε θα μπορούμε πλέον από μόνοι μας να κόβουμε νόμισμα, θα εξαρτώμαστε μοιραία εξολοκλήρου απ’ αυτόν που θα το κόβει… Κοινώς, από αυτεξούσιοι, με το ευρώ γινόμαστε εθελούσιοι επαίτες… Άντε, παιδιά, παρέα με τα παιδιά των φαναριών! Στις μεγάλες λεωφόρους της Παγκοσμιοποίησης, όπου όλα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και κανείς δε σταματά ποτέ και πουθενά… Πού οδηγούν οι λεωφόροι αυτές; Ας μη σας πω καλύτερα και σας χαλάσω τη μέρα! Αρκετά σας αποκάλυψα, άλλωστε, περί δραχμής σήμερα. Για την ώρα φτάνει…