ΗΧΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ


ΗΧΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ
Νομίζετε πως το φαινόμενο των «ήχων της γης», που μας προβληματίζει τους τελευταίους μήνες, είναι τωρινό και πρωτοφανές; Καθόλου! Τέτοιοι ήχοι ήταν… «ακουστοί» κατά την Αρχαιότητα! Όσο για κείνους που μιλούν για τις «σάλπιγγες της Αποκάλυψης», θα απαντήσουμε ότι περί «σαλπίγγων» εξ ουρανού μιλούσαν και πολλοί άλλοι, πολύ πριν την εποχή του Ιωάννη. Διαβάζουμε από το αρχαίο κείμενο του Ιωάννη Λυδού, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο τελευταίο μου βιβλίο «Ιωάννης Λαυρεντίου Λυδός: Έργα»:
 «Και για τον ήχο όπλων και σαλπίγγων, όμως, που γεννιέται στον ουρανό, υπάρχουν διάφορες δοξασίες, πράγμα που λέγεται ότι συνέβη κατά την επιδρομή των Κίμβρων την ώρα που το Ρωμαϊκό κράτος συγκλόνιζαν τα εμφύλια εκείνα πάθη.»
Λέτε να μας την πέσουν κι εμάς τίποτα… ουρανοκατέβατοι Κίμβροι, τώρα που η «ελίτ» έχει στην κυριολεξία… φαγωθεί να φάει όσους περισσότερους μπορεί –αναίτια, άδικα και επαίσχυντα; Όλα είναι πιθανά. Γιατί… όσο πάει και αυξάνει το στριγγό «σάλπισμα» της γης… Αλλά ας δούμε τι λέγεται σχετικά και ποιες θεωρίες ή απόψεις κυκλοφορούν.
Spacequakes;
Το spacequake είναι ένας σεισμός στο μαγνητικό πεδίο της Γης. Κάτι δεν πάει καλά με το μαγνητικό μας πεδίο. Έχει καταστεί ασταθές, έχει και μια τεράστια τρύπα -απ’ ό,τι λένε οι επιστήμονες- και κάποιοι κλίνουν υπέρ της άποψης ότι εσχάτως «σειέται». Μήπως, λοιπόν, αυτό προοιωνίζει…
Αναστροφή των Μαγνητικών Πόλων;
Οι γεωλόγοι έχουν δει τα ίχνη από προηγούμενες αναστροφές σε στρώματα πετρωμάτων και δείγματα πυρήνα πάγου. Άρα, δεν είναι κάτι απίθανο να συμβεί. Και μάλιστα, πολλοί υποστηρίζουν πως έχει «αργήσει».
Υπερθέρμανση του πλανήτη; Φαινόμενα διαστολής;
Ξεχάστε όλα τα περί της υπερθέρμανσης του πλανήτη και ανθρώπινης υπαιτιότητας, που δήθεν επηρεάζει τόσο δραματικά το κλίμα –επίδραση του ανθρώπου, βεβαίως, υπάρχει, αλλά είναι αμελητέα. Κύριος υπεύθυνος για το κλίμα είναι ο ήλιος, η μαγνητόσφαιρα και η ηλεκτρομαγνητική αλληλεπίδρασή τους με το μαγνητικό μας πεδίο.
Ηλιακές καταιγίδες;
Οι Super Ηλιακές Καταιγίδες έχουν φθάσει (δεχθήκαμε κάμποσες από την αρχή του έτους, λόγω της τεράστιας έξαρσης που παρουσιάζει η ηλιακή δραστηριότητα). Μερικοί ερευνητές του κλίματος, εξαιτίας της ραγδαίας μετατόπισης του μαγνητικού πεδίου, προβλέπουν υπερκαταιγίδες από τον ήλιο στο μέλλον (δηλαδή, πολύ μεγαλύτερη επίδραση της ηλιακής δραστηριότητας, απ’ ό,τι στο παρελθόν), με ανέμους που θα φθάνουν τα 300 έως 400 μίλια / ώρα.
Ρωγμές στη μαγνητική ασπίδα της Γης;
Πρόσφατα, ανακαλύφθηκαν, όπως ήδη αναφέραμε, από τη NASA «ρωγμές» στο μαγνητικό πεδίο. Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, δεδομένου ότι επηρεάζει σημαντικά την ιονόσφαιρα, την τροπόσφαιρα των ανέμων και την υγρασία της ατμόσφαιρας.
Φαντασιώσεις κάποιων ή φάρσες;
Ναι, ειπώθηκε κι αυτό επισήμως από κάποια «επιστημονικά» χείλη! Ότι το φαινόμενο δεν… υφίσταται και ότι όλοι όσοι μίλησαν γι’ αυτό -μάρτυρες απ’ όλη τη γη!- ήταν ή τα ευφάνταστα θύματα μιας ομαδικής παράκρουσης ή… φαρσέρ! Τι υποκρύπτει μια τέτοια στάση; Μήπως έχουμε, όντως, σοβαρό πρόβλημα και μας ετοιμάζουν για… καλό ταξίδι; Μήπως έρχεται κάτι από κει που δεν το… περιμένουμε; Γιατί κάτι επηρεάζει έντονα τη γη μας και το πλανητικό μας σύστημα γενικά, μηδέ του άστρου μας εξαιρουμένου.
Πάντως, δεν είναι όλοι οι επιστήμονες τόσο αισχροί πια… υπέρμαχοι της συγκάλυψης των πάντων.
Η συνέντευξη του επιστήμονα από το Αζερμπαϊτζάν
Ο Elchin Khalilov είναι ένας έγκριτος γεωφυσικός από το Αζερμπαϊτζάν, που πρόσφατα έδωσε μια συνέντευξη για τους παράξενους ήχους που ακούγονται σε όλη τη Γη στο WOSCO International News Agency.
Ας δούμε μερικά από τα όσα είπε:
«Αναλύσαμε ηχογραφήσεις τέτοιων ήχων και βρήκαμε ότι το φάσμα των περισσοτέρων εξ αυτών κυμαίνεται μέσα στο εύρος των υποήχων, δηλαδή δεν μπορούν να ακουστούν από τους ανθρώπους. Αυτό που ακούνε  οι άνθρωποι είναι ένα μικρό κλάσμα της πραγματικής δύναμης των ήχων αυτών. Είναι χαμηλής συχνότητας ακουστικές εκπομπές στο εύρος περίπου 20 με 100 Hz, διαμορφωμένες με πολύ χαμηλής συχνότητας κύματα.»
Φανταστείτε και να τους άκουγαν όσοι τους άκουσαν σε όλη τους τη… «μεγαλοπρέπεια»! Αλλά από πού προέρχονται; Λέει ο Khalilov:
«Δημιουργούνται στην ανώτερη ατμόσφαιρα, στα σύνορα ατμόσφαιρας-ιονόσφαιρας συγκεκριμένα.» (Αυτό εμένα μου «μυρίζει» και λίγο HAARP. Ίσως όχι μόνο αυτό, αλλά βάζει λίγο το χεράκι του…) «Μπορεί να υπάρχουν πολλές αιτίες, που δημιουργούν αυτά τα ηχητικά κύματα, όπως: σεισμοί, ηφαιστειακές εκρήξεις, τυφώνες, καταιγίδες, τσουνάμι  κ.λ.π.  Το βέβαιο είναι ότι το μέγεθος των παρατηρουμένων βουητών ως προς την περιοχή που καλύπτουν και το πραγματικό μέγεθος της ισχύος τους, υπερβαίνει κατά πολύ εκείνες που μπορούν να παραχθούν απο τα προαναφερθέντα φαινόμενα.»
Ας δούμε από λίγο πιο κοντά το θέμα. Θεωρία πρώτη από το γεωφυσικό:
«Τόσο τεράστιες εκδηλώσεις κυμάτων ακουστικής βαρύτητας πρέπει να οφείλονται σε μεγάλου εύρους ενεργειακές διεργασίες. Οι επιδράσεις των ισχυρών ηλιακών εκρήξεων είναι οι κύριες αιτίες της δημιουργίας κυμάτων ακουστικής βαρύτητας, που ακολουθούν την αύξηση της ηλιακής δραστηριότητας. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα ξεκίνησε να αυξάνεται κατακόρυφα από τις αρχές του 2011. Αν αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης της ηλιακής δραστηριότητας συνεχιστεί, το εύρος της μέχρι το τέλος του 2012 θα είναι υψηλότερο από το εύρος του 23ου ηλιακού κύκλου και το 2013-2014, η ηλιακή ακτινοβολία θα φθάσει στο αποκορύφωμά της.»
Αλλά ο ήλιος μπορεί να μην είναι ο μόνος ένοχος. Αφού…
«Υπάρχει ακόμη μία πιθανή αιτία της δημιουργίας των ήχων αυτών και μπορεί αυτή να βρίσκεται στον πυρήνα της Γης. Το γεγονός ότι η επιτάχυνση της μετακίνησης του βόρειου μαγνητικού πόλου της Γης, η οποία αυξήθηκε περισσότερο από πέντε φορές μεταξύ του 1998 και του 2003 (!), δείχνει εντατικοποίηση των διαδικασιών ενέργειας στον πυρήνα της Γης, που διαμορφώνουν το γεωμαγνητικό πεδίο της. Εν τω μεταξύ, στις
15 Νοεμβρίου 2011 όλοι οι γεωφυσικοί σταθμοί ATROPATENA, που καταγράφουν τρισδιάστατες παραλλαγές του πεδίου βαρύτητας της Γης, σχεδόν ταυτόχρονα, κατέγραψαν μια ισχυρή βαρυτική ώθηση!!!»
Κάτι μας έσπρωξε, λοιπόν, και πολύ δυνατά μάλιστα!
Πάντως, για Οκτώβριο – Νοέμβριο του 2011 είχε πει και ο μεγάλος σαμάνος των Μάγιας Ντον Αλεχάντρο Περέζ Όξλογ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι από κει αρχίζει ουσιαστικά η περίοδος της αλλαγής. Το ίδιο ακριβώς επαναλαμβάνει, από την επιστημονική σκοπιά, ο γεωλόγος από το Αζερμπαϊτζάν:
«Αυτή η τεράστια απελευθέρωση ενέργειας από τον πυρήνα της Γης το τέλος του περασμένου έτους, ήταν κάποιο σήμα εκκίνησης, που δείχνει την μετάβαση της εσωτερικής ενέργειας της Γης σε μια νέα ενεργή φάση. Και παρόλο που οι αιτίες των ακουστικών κυμάτων βαρύτητας (ήχοι της γης) είναι αρκετά κατανοητές από την άποψη του γεωφυσικού χαρακτήρα, αποτελούν ένδειξη της αναμενόμενης σημαντικής αύξησης της ηλιακής δραστηριότητας και της γεωδυναμικής δραστηριότητας του πλανήτη μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι διεργασίες στον πυρήνα αφορούν στην εσωτερική ενέργεια του πλανήτη μας, ως εκ τούτου, θα πρέπει να περιμένουμε στο τέλος του 2012 μια απότομη αύξηση ισχυρών σεισμών, ηφαιστειακών εκρήξεων, τσουνάμι και ακραίων καιρικών φαινομένων, που θα κορυφωθούν το 2013-2014.»
Αυτά τα άκρως ανησυχητικά είπε ο επιστήμονας. Αλλά δεν εξαντλήσαμε ακόμη όλες τις εκδοχές. Υπάρχουν και κάποιες…

Λίγο πιο ευφάνταστες ερμηνείες – Κόλπος του Άντεν
Ή άλλοις λόγοις, κάποιες πύλες εδώ στη γη!! Πύλες που υπάρχουν χιλιάδες χρόνια τώρα -όχι φυσικές, αλλά τεχνητές! Μια τέτοια περίπτωση είναι η ADEN STAR GATE!!! Οι πύλες αυτές βρίσκονται στον κόλπο του Άντεν, εκεί όπου, όπως λέγεται «επισήμως», γίνονται οι μεγαλύτερες σύγχρονες πειρατείες κατά των πλοίων που περνούν από την περιοχή!!! Η αλήθεια είναι πως οι επικίνδυνοι πειρατές υπάρχουν, βέβαια, αλλά το πρόβλημα που δημιουργούν δεν είναι πια και τόσο μεγάλο ώστε να… έχουν μαζευτεί εκεί του κόσμου τα πολεμικά πλοία!!! Βρίσκονται πάνω από 300 πολεμικά καράβια στην περιοχή.
Τώρα, όταν υποτίθεται ότι ανοίγει κάποια «πύλη» εκεί, εμφανίζονται και κάποια τεράστια ορθογώνια αντικείμενα κάτω από τη θάλασσα, ενώ οι ήχοι συνδέονται με τη δραστηριότητα αυτών ακριβώς των πυλών.
Τέλος, ας δούμε και…

Έτερες θεωρίες

Μερικοί μιλούν για τεχνητούς ήχους που προκαλούνται από συχνότητες, τις οποίες εκπέμπει το H.A.A.R.P. Άλλοι μιλούν για ‘’πρόβες’’ ηχητικών εφέ του Project Bluebeam (Σχέδιο Γαλάζια Δέσμη). Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε και αυτό το σενάριο προέλευσης των θορύβων ιδιαίτερα βάσιμο και έγκυρο.

Πολλοί επίσης ισχυρίζονται, ότι τέτοιου είδους ήχοι προκαλούνται, εξαιτίας της διαδικασίας αυτό-επιδιόρθωσης της Γης. Και η γη έχει προβλήματα, όπως και να το κάνουμε. Από την άλλη, πόσο συμπτωματικό μπορεί να είναι το γεγονός ότι αυτοί οι μεταλλικοί θόρυβοι μοιάζουν με τους ήχους που λαμβάνουν από τους πλανήτες ραδιοτηλεσκόπια μέσω ηλεκτρομαγνητικών εκπομπών;

Υπάρχει και μία άλλη κατατοπιστική εξήγηση για το φαινόμενο. Οι μεταλλικοί απόκοσμοι ήχοι δεν προέρχονται από τον ουρανό, αλλά από το υπέδαφος. Και οφείλονται σε εργασίες πού πραγματοποιούνται για την επέκταση μυστικών - υπόγειων βάσεων.
Κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες του φαινομένου ισχυρίζονται ότι το βουητό ακούγεται δυνατότερα στο εσωτερικό των σπιτιών παρά έξω. Ίσως γιατί οι δονήσεις ‘’παγιδεύονται’’ στα τοιχώματα του σπιτιού. Κάτι που μας υποψιάζει πως η εστία του ήχου μπορεί και να βρίσκεται στο υπέδαφος.
Επίσης, κάθε φορά που διαδραματίζονται τέτοια περιστατικά, εκτός από το βουητό, μάρτυρες περιγράφουν ταυτόχρονες σεισμικές δονήσεις, άλλοτε μικρής κλίμακας και άλλοτε εντονότερες.
Φαίνεται, λοιπόν, πως το σενάριο περί επέκτασης και κατασκευής υπόγειων βάσεων-κρησφύγετων είναι αρκετά πιθανό. Ιδιαίτερα τώρα, πού διανύουμε μια εκρηκτική περίοδο (οικονομικά, πολιτικά και διπλωματικά), με τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο να διαφαίνεται στον ορίζοντα και τον κίνδυνο ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος να απειλεί και πάλι την ύπαρξη της ζωής στον πλανήτη μας. Σαφώς και οι ανώτερες προνομιούχες τάξεις της ελίτ θα προετοιμάζονται, σε μια τέτοια περίπτωση, ώστε να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια… Εμείς ας επαγρυπνούμε, για να μη μας πιάσουν στον ύπνο…