ΛΥΔΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΥ ΛΥΔΟΣ
«Ε Ρ Γ Α»


Μετάφραση του αρχαίου ελληνικού κειμένου / σχόλια –
Συγγραφή παραρτημάτων / μελέτη, με τίτλο:
«ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ – Από τις μνήμες του Λυδού, μέχρι το 2012 κι ακόμη πιο…»


Είδος: Αρχαία Ελληνική / Λατινική Γραμματεία - ΜελέτηΟ Ιωάννης Λαυρεντίου Λυδός έζησε τον 5ο - 6ο αιώνα μ.α.χ.χ.και παρά το φόβο των... χριστιανών, κατάφερε να διασώσει στο παρόν «Ανθολόγιό» του, που εδώ του δώσαμε το γενικό τίτλο «ΕΡΓΑ», σημαντικές αρχαίες γνώσεις σχετικές τόσο με την Αστρονομία των Ελλήνων και των άλλων λαών της Αρχαιότητας, όσο και με τα μυστικά που χρησιμοποιούσαν οι ιερείς για την πρόγνωση των μελλόντων. Διέσωσε ακόμη αποσπάσματα από τα ιερά βιβλία της Ρώμης, όπως τα «Ταγητικά βιβλία», που, μαζί με τις Σιβυλλικές Γραφές της Κυμαίας Σίβυλλας (από την Κύμη της Ευβοίας), φυλάσσονταν στο Καπιτώλιο και ήταν γραμμένα από μια αινιγματική προσωπικότητα… Το πρόσωπο αυτό ονομαζόταν Τάγης και... όπως αποδεικνύεται με συνέπεια και σοβαρότητα μέσα στο κείμενο του Λυδού, δεν ανήκε στην ανθρώπινη φυλή, ίσως ούτε καν στον πλανήτη γη! Είναι, λοιπόν, αυτή η απόλυτη ίσως ιστορική απόδειξη για την επαφή μας με εξωγήινες μορφές ζωής στο απώτατο παρελθόν!

Όλα αυτά, αλλά και πολλά άλλα που αφορούν και το δικό μας άμεσο μέλλον, παρατίθενται… στο παρόν, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται στοιχεία για σπουδαιότατες αρχαίες τέχνες & επιστήμες:

Περί διοσημειών. Τι ήταν οι διοσημείες και πώς τις «διάβαζαν» οι Αρχαίοι, τόσο στην Ετρουρία, όσο και στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλα μέρη της τότε οικουμένης. Κωδικοί για την πρόγνωση του μέλλοντος με αρχαιογνωστικές μεθόδους.
Σεισμολόγιον. Πώς μπορείς να καταλάβεις τι προμηνύει, πέρα από την καταστροφική του επιτόπου δράση, ο κάθε μεγάλος σεισμός.
Κομήτες. Τι είδη υπάρχουν και τι σημαίνουν.
Φωτεινά φαινόμενα κ.ά. στον ουρανό, εκλείψεις ηλίου & σελήνης κ.λ.π. διοσημείες των Αρχαίων.
Πλήθος ελληνικών, ετρουσκικών και άλλων ημερολογίων & μηνολογίων (μήνας), με προβλέψεις, αλλά και πρόγνωση καιρικών συνθηκών ανά ημέρα.
Αστρονομικοί γραπτοί χάρτες, γραμμένοι από κορυφαίους αστρονόμους της Αρχαιότητας, όπως Μέτων, Ίππαρχος, Εύδοξος, Κλαύδιος Πτολεμαίος, Πετόσιρις κ.ά. Καταγραφές της κίνησης των ουρανίων σωμάτων εκ μέρους των μεγαλύτερων αστρονόμων της Αρχαιότητας, σε διαφορετικές ώρες και από διαφορετικές εποχές και περιοχές.
Βροντοσκοπία. Η τέχνη ανάγνωσης των κεραυνών, που συναντάται από την Ελλάδα και την Ιταλία, μέχρι τη Μεσοποταμία. Κι ας ήταν σπάνια εκεί η βροχή!
Ο Λυδός διασώζει ακόμη θεωρίες διάσημων φιλοσόφων περί των φυσικών επιστημών, όπως π.χ. του Επικούρου. Η μετάφραση του αρχαίου ελληνικού κειμένου του Λυδού (το πρωτότυπο αρχαίο κείμενο από την έκδοση της Λειψίας του 1897 βρίσκεται στη διάθεση του κοινού από τις ίδιες εκδόσεις υπό μορφή ψηφιακού αρχείου) είναι της Ντορέτας Πέππα. Τα επιμέρους σχολιάζονται από την ίδια μέσα από αναλυτικότατες σημειώσεις, αλλά κυρίως μέσα από μια σειρά «Παραρτημάτων» / μελέτης, που αποτελούν κατ΄ ουσίαν, ένα δεύτερο βιβλίο. Ένα βιβλίο, που είναι πραγματικά: «Ένα μεγάλο ταξίδι» και το οποίο ολοκληρώνεται σε δύο μέρη, αφού το πρώτο μέρος του ξεκινά ήδη από το παρόν, μετά το πέρας της μετάφρασης του Ιωάννου Λυδού.
Το δεύτερο μέρος αναμένεται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα, και πάντως, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012.
Το ταξίδι αυτό εξετάζει τα γραφόμενα εντός του «Ανθολογίου» του Λυδού, επεξηγεί τα «σημεία» των καιρών, αρχής γενομένης από το κρίσιμο 2012, και αναζητά τους απογόνους του ιστορικού προσώπου Τάγητος σήμερα.
Αλήθεια, γιατί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, της ισχυρότερης χώρας του πλανήτη,υποκλίνεται και... προσκυνά τον Ακιχίτο, τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας;;!!!...
Ενδεικτικά αποσπάσματα από το κείμενο του Λυδού:

«… και [ο Τάρχων] λέει ότι κάποτε, ενώ όργωνε, έτυχε να του συμβεί κάτι τόσο θαυμαστό, που δεν είχε ακουστεί ποτέ να έχει γίνει κάτι παρόμοιο σε καμιά εποχή. Γιατί αναδύθηκε από το αυλάκι ένα παιδί, που φαινόταν σαν να είχε μόλις γεννηθεί, αν και δεν έδειχνε να έχει ανάγκη από δόντια ή από άλλα γνωρίσματα των ενηλίκων. Και ήταν, λοιπόν, το παιδί αυτό ο Τάγης…»

«Γιατί μας έχει παραδοθεί από την πολυμαθέστατη ιστορία ότι περισσότεροι ήλιοι, ίδιοι μ` αυτόν, και σελήνες εμφανίστηκαν…»

«Καμία έκπληξη δε θα προκαλούσαν όλα τούτα αν οι άνθρωποι έβλεπαν εκ των προτέρων αυτά που θα έρχονταν, καθώς η ίδια η φύση καταδεικνύει από πριν τα πράγματα…. Κήρυκας των απορρήτων είναι, άλλωστε, η φύση.»

ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ, ΠΟΥ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2011, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΒΙΚΕΛΛΙΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΑ «ΕΡΓΑ» ΤΟΥ ΛΥΔΟΥ:

«Ο ήλιος στους Ιχθείς. Όταν ο ήλιος είναι στους Ιχθείς και γίνει σεισμός… από τη Λιβύη η Νασαμωνίτις και η Γαραμαντική θα καταλεηλατηθούν από εχθρούς ξένους, αλλά και από εμφύλιες συγκρού-σεις.»

Όταν οι Αρχαίοι αναφέρονται σε σεισμούς, εννοούν μεγάλους. Και είδαμε τι υπέ-στη η σημερινή Λιβύη (Νασαμωνίτις, Γαραμαντική), μετά το σεισμό της Ιαπωνίας στη Φουκουσίμα… Οι αρχαίοι βγαίνουν για ακόμη μια φορά αληθινοί στις προβλέψεις τους…

Ενδεικτικά αποσπάσματα από τη μελέτη «Ένα μεγάλο ταξίδι» της Ντορέτας Πέππα:

«Σ’ όλο τον κόσμο έχουμε διάφορες παραδόσεις για μια εντελώς διαφορετική “ε-πουράνια” κατάσταση από καιρού εις καιρόν. Οι λαοί της Κεντρικής Ασίας π.χ. πίστευαν ότι, πολύ παλιά, κατά τους πανάρχαιους χρόνους, υπήρχαν… τρεις ήλιοι! Λόγω της μεγάλης θερμότητας που εξέπεμπαν, η γη ήταν έρημη και ακατοίκητη.»

«Όσο για “ήλιους”, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν συστήματα διπλών και τριπλών ά-στρων, όπως ο Σείριος Α και ο συνοδός Σείριος Β (ή και ο Σείριος Γ, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις), αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είχαμε κάτι τέτοιο ποτέ στο ηλιακό μας σύστημα. Μέχρι τώρα… Γιατί, άξαφνα, την τελευταία διετία, υπάρχουν πολλές μαρτυρίες –μη αποδεκτές επισήμως ως φερέγγυες- για την ύπαρξη και ενός δευτέρου, λαμπρού ήλιου. Αν είναι, βέβαια, ήλιος αυτή η φωτεινή σφαίρα που εμφανίζεται εσχάτως στον ουρανό, σε πολλές περιοχές του πλανήτη μας. Γιατί εμφανίζεται! Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Είτε θέλουν κάποιοι να το δεχθούν, είτε όχι! Και το ζήτημα δεν περιορίζεται σε κάποιες απλές μαρτυρίες…»

«Η ιστορία αυτή της “ανάδυσης” του Τάγητος εκ της χθονός και της παράδοσης της γνώσης μέσω των Ταγητικών Βιβλίων του -που ήταν υπαρκτά και φυλασσόμενα επί αιώνες, όπως είδαμε, στο Καπιτώλιο της Ρώμης- είναι ίσως η πιο παράξενη και αναπάντεχη πληροφορία για αποδεδειγμένες και τεκμηριωμένες επαφές ανθρώπων με μη ανθρώπινα όντα, μια πληροφορία -και όχι μύθος ή εικασία ή θρύλος- η οποία μάς παραδίδεται μέσα από το αστρογνωστικό και μεταφυσικό αυτό Ανθολόγιο του Λυδού.
Αποτελεί, άραγε, μια μοναδική περίπτωση η εμφάνιση του παράξενου εκείνου όντος -που υπήρξε ιστορικό πρόσωπο, αυτό είναι το συγκλονιστικό του πράγματος!- ή μπορεί να βρούμε παρεμφερείς αναφορές ή έστω παραδόσεις και αλλού;… Αλλά, πάμε τώρα στην άλλη πλευρά της υδρογείου. Οι Ίνκας που κατοικούν στα βόρεια της Αργεντινής έχουν την παράδοση για ένα παράξενο νανοειδές πλάσμα, που το αποκαλούν Κούνι και υποστηρίζουν ότι όταν είχε αναδυθεί από τα χωράφια σε κάποιες άλλες εποχές, είχε μείνει για καιρό με τους προγόνους τους και τους είχε διδάξει διάφορα πράγματα! Ο Κούνι είναι ο Τάγης της Αμερικανικής ηπείρου, δηλαδή!»