Ο ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΝΤΟΡΕΤΑΣ ΠΕΠΠΑ

Ο ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ  ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΝΤΟΡΕΤΑΣ ΠΕΠΠΑ

1ο Μέρος
 Όταν εξελέγη ο Πάπας Φραγκίσκος ο Α΄ το Μάρτιο του 2013, στη θέση του παραιτηθέντος Βενέδικτου του ΙΣΤ΄, έγινε μεγάλος λόγος για την προφητεία του Μαλαχία ότι, δηλαδή, αυτός θα είναι ο τελευταίος Πάπας, ο επιλεγόμενος και Πέτρος ο Ρωμαίος (Petrus Romanus).
Θα εξετάσουμε, λοιπόν, κάποια –πιστεύω- ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ζητήματα σχετικά με τον σημερινό «άρχοντα του Βατικανού», ώστε να καταδειχθεί ο γεωπολιτικός του ρόλος στο ζήτημα της Παγκόσμιας Θρησκείας (και όχι μόνο), τόσο ο σημερινός του ρόλος, όσο και ο μελλοντικός. Η Παγκόσμια Θρησκεία μεθοδεύεται με πυρετώδεις ρυθμούς και ο Πάπας μάς ενδιαφέρει ιδιαίτερα, αφού, σύμφωνα με όσα διαφαίνονται –αν και μπορεί να είναι παραπλανητικά τα όσα λέγονται, προσέξτε το αυτό- αυτός θα είναι ο Μέγας Αρχιερέας του πανθρησκευτικού μορφώματος… Ακόμη και αν παίξει, όμως, το συγκεκριμένο κι όχι άλλο σενάριο, το σενάριο της Παγκόσμιας Πρωτοκαθεδρίας του Πάπα δηλαδή, ούτως ή άλλως, ο Φραγκίσκος θα είναι ο τελευταίος Πάπας, αφού Πάπας με την έννοια της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δε θα υπάρχει πλέον, εφόσον δε θα υπάρχει στο εξής διάκριση θρησκευμάτων, παρά τα όσα μεγαλόστομα λέγονται περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των θρησκευτικών «μειονοτήτων».
Εμείς, όμως, επί του παρόντος, δε θα εξετάσουμε τα ανθρώπινα σενάρια και σχέδια, αλλά τις προφητικές ενοράσεις που αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα.
Να ξεκαθαρίσω κάτι. Όχι μόνο αποδέχομαι πολλές από τις υπάρχουσες προφητείες, αλλά, ως υπέρμαχος της Πατρώας των Ελλήνων Θρησκείας, θεωρώ δεδομένο ότι ο άνθρωπος έχει έμφυτη τη δύναμη της ενόρασης. Οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν ως βασικό πυλώνα της θρησκείας τους τη Μαντική, ενώ προφήτης στους Δελφούς ήταν ο επικεφαλής των ιερέων – ερμηνευτών των χρησμών της Πυθίας, που ήταν οι λεγόμενοι «όσιοι» και ήταν Δευκαλιωνίδες, δηλαδή κατάγονταν από τον Δευκαλίωνα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, όποια και αν είναι η θρησκευτική τοποθέτηση κάποιου, η ενόραση μπορεί και λειτουργεί, αφού είναι πανανθρώπινη ιδιότητα. Σε ορισμένους, μάλιστα, εμφανίζεται ως ένα πραγματικό χάρισμα. Δε θα κάνω τη χάρη στους υλοτραφείς σκεπτικιστές να απορρίψω τις μεταφυσικές μου πεποιθήσεις, αν και το δέχομαι ότι οι άνθρωποι που διαθέτουν γνήσια μαντική δύναμη είναι ελάχιστοι στο χώρο και στο χρόνο.
Θεωρώ, φυσικά, ότι πολλοί είναι εκείνοι –και βεβαίως, οι τεχνολογικά παντοδύναμοι σημερινοί κρατούντες- που εκμεταλλεύονται τους χρησμούς ή τις προφητείες για να εφαρμόσουν τα σκοτεινά τους σχέδια σε βάρος της ανθρωπότητας. Αυτό, όμως, δεν αναιρεί την ίδια την ενορατική ικανότητα ως υπάρχον μέγεθος και βεβαίως, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι οι άνθρωποι μπορεί να σχεδιάζουν, αλλά δε σημαίνει ότι αυτά τους τα σενάρια τούς βγαίνουν πάντα ή τους βγαίνουν όπως εκείνοι τα θέλουν. «Πρόσεχε τι εύχεσαι», μας επισημαίνει η σοφή παράδοση και αυτό το βιώνουμε πολύ συχνά εμείς οι άνθρωποι στην πράξη. Θα πω ακόμη και κάτι τελευταίο, αφού πολλοί θα αντιτάξουν: Μα, είναι δυνατόν οι σημερινοί «τεχνοκράτες» να δίνουν τόση σημασία στο ζήτημα της Θρησκείας; Η απάντηση είναι πολύ απλή και… διπλή! Πρώτον, η θρησκεία είναι ένας μοναδικός τρόπος να ελέγχεις τεράστιους πληθυσμούς –και αυτή είναι η ευλογοφανής και επιφανειακή απάντηση στο ερώτημα. Δεύτερον (και ουσιώδες), αυτοί οι επιλεγόμενοι «τεχνοκράτες» το υλιστικό και το «πραγματιστικό» το έχουν μόνο για τις μάζες των ανοήτων, οι οποίοι θεωρούν ότι είναι «έξυπνοι» (αν και όχι ξυπνητοί) μόνο και μόνο επειδή έχουν «επιστημονικώς» (;) πεισθεί πως τα πάντα είναι ύλη (άρα φθαρτά και θνητά). Οπότε, το Αθάνατον, κατ’ αυτούς, δεν υφίσταται… Οι ίδιοι οι κρατούντες, όμως, γνωρίζουν σε βάθος τη μεταφυσική δύναμη, το Θείο Νου των πάντων εντός της φύσης, όπως γνωρίζουν και τον Αντί-Νου. Διαφωνείτε; Έχετε το ελεύθερο. Σκεφθείτε, όμως… Γιατί, αφού φαινομενικά δεν πιστεύουν σε τίποτα οι «ορθολογιστές» δυνάστες μας, επιδίδονται σε σκοτεινές τελετές, όπως μπορεί πολύ εύκολα να το διαπιστώσει πλέον ο οποιοσδήποτε από πλήθος έρευνες που έχουν γίνει και από τις βιντεοσκοπήσεις τέτοιων «ελιτίστικων» πλην εμμετικών τελετών; Αν δεν υπήρχε τίποτα –και είναι σε θέση να το ξέρουν αν υπάρχει ή όχι, αφού έχουν στα χέρια τους τις «πηγές»-  θα κατανάλωναν τόσο χρόνο (και χρήμα) για απλούς «θεατρινισμούς»; Και γιατί ό,τι κάνουν το κάνουν στα κρυφά και στα σκοτεινά; Γιατί επιμένουν σε τόση μυστικότητα πια και σε τόσα επτασφράγιστα μυστικά; Απαντήστε στα ερωτήματα εσείς.
Αφού ξεκαθάρισα τη θέση μου και τοποθετήθηκα, επιστρέφω στο θέμα μου και παραθέτω, για άλλη μια φορά, την προφητεία του Μαλαχία γι’ αυτόν τον «τελευταίο», όπως λέγεται, Πάπα:
«Κατά τον τελικό διωγμό της Αγίας Ρωμαϊκής Εκκλησίας, προκαθήμενος θα είναι ο Πέτρος ο Ρωμαίος. Θα ποιμάνει το ποίμνιό του εν μέσω πολλών ταραχών και όταν αυτά θα τελειώσουν, η επτάλοφη πόλη (η Ρώμη) θα καταστραφεί και ο τρομερός κριτής θα κρίνει το λαό. Τέλος».
Για να δεχθούμε ότι μια προφητεία είναι πραγματική, θα πρέπει, πρώτα πρώτα, να εξετάσουμε αν ο συγκεκριμένος ενορατικός έχει σημειώσει επιτυχίες στις άλλες του προφητείες –αν και αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει, απαραίτητα, να είναι εύστοχος σε όλες. Θα αναφέρω ενδεικτικά ότι ο προηγούμενος Πάπας (η δόξα της ελιάς, σύμφωνα με τον Μαλαχία), καθότι Βενέδικτος, συνδέεται λεκτικά με το τάγμα των Βενεδικτίνων μοναχών, που έχουν ως έμβλημα την… ελιά!
Για να δεχθούμε, όμως, ότι μπορεί να υπάρχει κάποια αλήθεια στην προφητεία περί του σημερινού Πάπα, θα πρέπει να εξετάσουμε και άλλες πηγές. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες είναι οι προφητείες του Νοστράδαμου, ο οποίος, όπως ομολογεί στο «Γράμμα στον Ερρίκο τον Γ΄», εφάρμοσε την ίδια μέθοδο που ακολουθούσαν στους Δελφούς –και που τη βρήκε σε ένα βιβλίο του Πλουτάρχου, το οποίο έκαψε στη συνέχεια, όπως ομολογεί, για να μην πέσει σε ακατάλληλα χέρια (ή για άλλους, δικούς του λόγους, δε θα το αναλύσουμε εδώ –καταλαβαίνετε…)- γι’ αυτό και χρησιμοποιούσε χάλκινο τρίποδα κατά την ενορατική πρακτική του.
Δε θα εξετάσουμε τις προφητείες του Νοστράδαμου εν γένει –αν βγήκαν ή δε βγήκαν- δε θα εμπλακούμε σ’ αυτό, θα δούμε μόνο τι λέει για τον σημερινό Πάπα. Πώς ξέρουμε ότι αναφέρεται στον σημερινό Πάπα στις προφητείες που έχουμε επιλέξει; Θα δείτε. Είναι αρκετά εμφανές. Παραθέτω και το γαλλικό κείμενο, κάνω τη μετάφραση και επεξηγώ το περιεχόμενο, πάντα με την επιφύλαξη ότι μπορεί να πέσω έξω εν μέρει στην ερμηνεία που δίνω, όπως μου έχει συμβεί και στο παρελθόν, όταν εν έτει 1988 και στο βιβλίο μου «Ο προφήτης Νοστράδαμος» είχα τοποθετήσει την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης στο 2018, μετρώντας από το 1945, τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και υπογραφή του μη ισχύοντος πλέον Συμφώνου της Βαρσοβίας. Ο Νοστράδαμος ήταν σωστός, είχε γράψει 73 χρόνια, και πράγματι από το 1917 μέχρι το 1990 ήταν ακριβώς 73 χρόνια. Εγώ το είχα ερμηνεύσει λάθος –πού να φανταστώ ότι μέσα σε δύο χρόνια, το 1990, θα κατέρρεε αυτή η σιδηρά αυτοκρατορία, η ΕΣΣΔ, και μάλιστα αναίμακτα! Εστέ βέβαιοι ότι παραδέχομαι πάντα τα λάθη μου!
las-profesias-de-nostradamus221
Αλλά ας δούμε τι λέει ο Νοστράδαμος σε μια σειρά από προφητείες του για τον Πάπα του καιρού μας:
Ι (1ος) αιώνας
XV
Mars nous menace par la force bellique,
Septante fois fera le sang espandre;
Auge et ruyne de l’ Ecclesiastique,
Et plus ceux qui d’ eux rien voudront entendre.
Άρης μάς απειλεί με την πολεμική δύναμη,
Εβδομήντα φορές θα κάνει το αίμα να χυθεί.
Η Αύγη και τα ερείπια των Εκκλησιαστικών
Και περισσότερο εκείνων που τίποτα απ’ αυτούς δε θα θέλουν να ακούσουν.
Πόλεμο έχουμε, αίμα που ρέει άφθονο έχουμε –και δεν είναι η πρώτη φορά, θα μου πείτε. Ναι, αλλά για να δούμε λίγο τον τρίτο στίχο. Η «Αύγη», η Ανατολή, η… Ασία, άρα και το Ισλάμ δηλώνουν εδώ το παρόν! Λέμε ότι η αρχαιότατη Αύγη, μητέρα του Τήλεφου, εξορίστηκε με εντολή του πατέρα της από την Τεγέα στη Μικρά Ασία (Μυσία) και ο Παυσανίας αναφέρει, μάλιστα, ότι ο τάφος της υπήρχε στην Πέργαμο ακόμη στον καιρό του! Εκτός του ότι φωτογραφίζεται, λοιπόν, η Μικρά Ασία, η σημερινή Τουρκία (που αποτελεί πραγματικό «μέντορα» για τους Τζιχαντιστές), εκείνο το «Μυσία», που κρύβει πίσω της η «Αύγη» / Αυγή (Ανατολή, «Μεγάλη Ανατολή», όλα παίζουν) μάς θυμίζει τη γαλλική και αγγλική λέξη «Missionary – Missionaire»: ιεραπόστολος. Με λίγα λόγια, η προφητεία υποδεικνύει ότι θα χτυπηθούν οι Ιεραποστολές και εν γένει οι Εκκλησιαστικοί (ο κλήρος) –πού; Στην ανατολή! Επίσης, η λέξη «Εκκλησιαστικός» στα γαλλικά, εκτός από τον κλήρο, υπονοεί και ό,τι άλλο αφορά την Εκκλησία: αντικείμενα, σκεύη, αλλά και ναούς! Αλήθεια, πόσες εκκλησίες δεν κάηκαν ήδη από τους φανατικούς Ισλαμιστές τα τελευταία χρόνια; Και βεβαίως, εδώ ο Νοστράδαμος φωτογραφίζει το σήμερα, γιατί οι Σταυροφορίες ήταν πλέον παρελθόν στον καιρό του (16ος αιώνας), οπότε δεν μπορεί να αναφέρεται στα τότε γεγονότα.
Όσο για την τελευταία επισήμανση του Νοστράδαμου, ως προς το ποιοι μπορεί να είναι αυτοί που οι «άλλοι» δε (θα) θέλουν καθόλου να τους ακούσουν: όσοι κληρικοί, ένθεν κακείθεν, αντιτίθενται στη ΝΤΠ και στη μεθόδευση της Παγκόσμιας Θρησκείας. Αυτή είναι η πιθανότερη απάντηση. Από την άλλη… Ναι, είναι περίεργο. Όσο πιο πολύ εξαγγέλλεται η «ανοχή» της θρησκευτικής ιδιαιτερότητας, τόσο οξύνονται τα πνεύματα και ο φονταμενταλισμός και η μισαλλοδοξία και κανείς δεν ακούει κανέναν πια! Η συνταγή δεν τους βγαίνει…
Τέλος, αινιγματικό παραμένει εκείνο το «Εβδομήντα» στο β΄ στίχο. Αν και όχι τόσο… Μήπως η Βίβλος (το ιερό βιβλίο ΟΛΩΝ των Μονοθεϊστικών Θρησκειών), δεν είναι επίσης γνωστό ως η «Μετάφραση των Εβδομήκοντα»; Όλοι, λοιπόν, θα χτυπηθούν μεταξύ τους, και οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες, δηλαδή. Ήδη χτυπιούνται, παρά τους τόσους πια… «εναγκαλισμούς» των ιερατείων τους στα παγκόσμια διαθρησκειακά φόρουμ. Τώρα, θα μου πείτε… εμένα τι με απασχολεί, αφού είναι γνωστό πως δεν είμαι Μονοθεΐστρια… (Με τίποτα!) Μα, όταν πιάνει φωτιά από παντού, μήπως θαρρείτε πως οι φλόγες θα σε ρωτήσουν τι… Θεό πιστεύεις; Όταν τα βουβάλια συγκρούονται, αλίμονό σου αν βρεθείς στη μέση! Κι εμείς είμαστε δίπλα!
Αλλά ας προχωρήσουμε στην επόμενη προφητεία, όπου πλέον είναι πολύ πιο ξεκάθαρο για ποια περίοδο και για ποιους μιλάμε:
LV
Soubs l’ opposite climat Babilonique,
Grande sera de sang effusion,
Que terre et mer, air, ciel sera inique,
Sectes, faim, regnes pestes, confusion.
Yπό το αντιτιθέμενο Βαβυλώνιο κλίμα,
το αίμα τόσο άφθονο θα χυθεί,
ώστε στη γη και στη θάλασσα, στον αέρα, ο ουρανός άδικος θα είναι,
σέκτες, πείνα, νοσηρές βασιλείες, σύγχυση.

H αλήθεια είναι πως όλα παίζονται εκεί κάτω (Ιράκ, Μεσοποταμία, το «Βαβυλώνιο κλίμα»: το Ισλάμ, το «Χαλιφάτο» ως έννοια και ως επίδοξο υπερκράτος) αυτή την περίοδο που διανύουμε και το αίμα, δυστυχώς, χύνεται άφθονο. Είναι δεδομένο ότι η προφητεία μιλάει για το σήμερα, αφού γίνονται και αερομαχίες (3ος στίχος). Αλλά και η επισήμανση για τις «σέκτες» είναι ιδιαίτερα εύγλωττη: Ισμαηλίτες, Ισλαμιστές, Σουνίτες, Σιίτες κι από την άλλη, κοντά στα υπεράριθμα χριστιανικά «δόγματα», οι θρησκείες της Νέας Εποχής. Ο θρησκευτικός χάρτης της σημερινής μας πραγματικότητας. Και μαζί η πείνα, που όσο πάει και επεκτείνεται και κυριεύει πια και τη Δύση… Και η σύγχυση… Υπαίτιες γι’ αυτά όλα τα δεινά, οι «νοσηρές βασιλείες», οι σημερινές κυβερνήσεις και ηγεμονίες (και όχι μόνο της Δύσης, βλ. επίσης, Σαουδάραβες βασιλείς, Εμιράτα, Τουρκία κ.λ.π.), όλα τα αχυρένια παρακλάδια της σκιώδους υπερκυβέρνησης. Ναι, η σημερινή πολιτική είναι τόσο μα τόσο νοσηρή, τόσο διεφθαρμένη! Όσο για τη «σύγχυση», αναφέρεται ολοκάθαρα στο δόγμα της ΝΤΠ: «Τάξη μέσα από το χάος», που ο Νοστράδαμος μάς λέει ότι δε θα τους βγει, γιατί θα τους μείνει μόνο το χάος, η «σύγχυση»…

LXIX
La grand montagne ronde de sept stades,
Apres paix, guerre, faim, inodation,
Roulera loin abismant grands contrades,
Mesmes antiques & grands fondation.
To μεγάλο στρογγυλό βουνό με τα επτά στάδια,
ύστερα από ειρήνη, πόλεμο, πείνα, πλημμύρα,
θα κυλήσει μακριά, χαλώντας μεγάλες περιοχές
ακόμη και αρχαιότητες και μεγάλα ιδρύματα.

Πάλι η επτάλοφη πόλη, η Ρώμη, υπονοείται σ’ αυτό το τετράστιχο, η οποία μετά τη μεγάλη περίοδο ειρήνης την οποία βίωσε, θα εμπλακεί σε πόλεμο, θα πεινάσει –καλά, για τις πλημμύρες, δε γεννάται θέμα, όλοι έχουμε δει τι τρομακτικές πλημμύρες πλήττουν την Ιταλία, αλλά και την Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια!- και θα συμπαρασύρει και άλλους πολλούς στην πτώση της, ενώ θα υπάρχουν καταστροφές και σε αρχαία μνημεία (αν δεν τα καταστρέψουν τίποτα «οικονομικοί μετανάστες» ταλιμπάν!), αλλά και σε μεγάλα ιδρύματα (οι τράπεζες, προφανώς, δεν εξαιρούνται). Η έκταση του χαλασμού (χαλώ, στα γαλλικά, και όχι καταστρέφω, κι αυτό έχει τη σημασία του) θα είναι μεγάλη. Όσο για την καταστροφή της ίδιας της Ρώμης, θα περιμένετε λίγο, γιατί στο μεθεπόμενο, σχετικό με το θέμα αυτό και τελευταίο άρθρο της ενότητας «Πάπας», θα μιλήσουμε διεξοδικά για τις προφητείες (και την «προφητεία»!!!) του Βατικανού, τις Σιβυλλικές Γραφές κ.ά. εξαιρετικά ενδιαφέροντα.
Γιατί, όμως, ο Νοστράδαμος χρησιμοποιεί το ρήμα «χαλάω» και όχι το ορθότερο «καταστρέφω» στην προφητεία του; Θα σταθώ λίγο στον τρίτο στίχο και σ’ εκείνο το «περιοχές» (contrades, στα γαλλικά). Η λέξη αυτή έχει διπλή σημασία, αφού μπορεί να σημαίνει και… συμβόλαια. Ίσως, λοιπόν –επειδή ο Νοστράδαμος είναι πολυσυμβολικός και πολύσημος- εδώ να μας λέει ότι, εκτός από τις φυσικές καταστροφές ή τις καταστροφές εξαιτίας πολεμικής σύρραξης, θα χαλάσουν και τα συμβόλαια μεταξύ των διαφόρων χωρών (Ευρωπαϊκή Ένωση, Συνθήκη της Ρώμης, Λέσχη της Ρώμης, όλα παίζουν!) Αναμένομεν…

ΙΙ (2ος) αιώνας
XLI
La grand’ estoille par sept iours bruslera,
Nuee fera deux soleils apparoir:
Le gros mastin toute nuit hurlera,
Quand grand pontife changera de terroir.
To μεγάλο άστρο επί επτά ημέρες θα καίει.
Το σύννεφο θα κάνει να φανούν δυο ήλιοι.
Ο μεγάλος μολοσσός όλη νύχτα θα ουρλιάζει,
όταν ο μεγάλος Ποντίφικας θα αλλάξει τόπο.

Ο Πάπας θα μετακινηθεί από το Βατικανό –προφανώς λόγω των εξελίξεων. Όσο για τη συχνότατη έλευση κομητών και μετεώρων τα τελευταία χρόνια, είναι κάτι που όλοι το ξέρουμε, αν και εδώ, μάλλον πρόκειται για κάτι πολύ μεγαλύτερο. Άλλωστε, μας προετοιμάζουν για κάτι πολύ πιο σοβαρό… Κατάπληξη προκαλεί ιδιαίτερα ο δεύτερος στίχος, που μιλάει για… δύο ήλιους! Βεβαίως! Και αυτό, όμως, το έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια. Πόσοι και πόσοι δεν έχουν δει και βιντεοσκοπήσει δύο ήλιους τα τρία τελευταία χρόνια, άσχετο αν δεν γίνονται επισήμως αποδεκτές αυτές οι μαρτυρίες! Φαίνεται, όμως, πως η σημασία του φαινομένου –και το ίδιο το φαινόμενο- θα γίνουν καταφανή και άρα αποδεκτά, τελικά, από όλους, κατά την πολυήμερη διέλευση κάποιου μεγάλου ουρανίου σώματος (!!!), αφού το τετράστιχο μιλάει για «άστρο» -και μάλιστα, μεγάλο! Παράλληλα, οι «δύο» ήλιοι θα φανούν στον ουρανό. Ο ένας θα είναι, μάλλον, το άστρο για το οποίο γίνεται λόγος. Και μπορεί να μην έγινε κάτι το 2012, όπου όλοι το περίμεναν, αλλά η προφητεία αυτή –και ο Νοστράδαμος, σημειωτέον, δεν είχε δει ποτέ του δυο ήλιους στον ουρανό- μας επισημαίνει πως «κάτι» υπάρχει, παρόλο που έχει «χρονοκαθυστέρηση».
plate10b
Πριν από τέσσερα, μόλις, χρόνια, θα λέγαμε ότι η προφητεία αυτή είναι, το πιθανότερο, «συμβολική». Σήμερα, θα πούμε ότι είναι κυριολεκτική! Ο πρόσφατος χρόνος μάς έχει ήδη δείξει πολλά… Για περαιτέρω αναλύσεις σχετικές με το θέμα, σας παραπέμπω στο δίτομο έργο μου το οποίο περιλαμβάνει το έργο του Ιωάννη Λαυρεντίου Λυδού και την έρευνά μου περί συναφών θεμάτων με τίτλο «Ένα μεγάλο ταξίδι».
Τώρα, ως προς τα υπόλοιπα του τετράστιχου, ο «μολοσσός», το σκυλί που «θα ουρλιάζει» όλη νύχτα, είναι η Αγγλία, αφού με αυτό το σύμβολο (ως μολοσσός) υπονοείται συχνά από τον Νοστράδαμο η συγκεκριμένη χώρα. Προφανώς, λοιπόν, θα υπάρξει μια μεγάλη αναταραχή στη Μεγάλη Βρετανία όταν φύγει ο Ποντίφηκας από το Βατικανό. Γιατί θα προκληθεί αυτή η αναταραχή; Στα περί Βατικανού αυτά (3ο μέρος). Απλά, κρατήστε κατά νου ότι το City του Λονδίνου είναι κατ’ ουσίαν η οικονομική «πρωτεύουσα» του πλανήτη και με τις Τράπεζες του Βατικανού παίζουν πολλά (και κυρίως, σκάνδαλα) τελευταία… Γι’ αυτό, φαίνεται, πως θα ουρλιάζει ο μολοσσός…
Όσο για τον τόπο στον οποίο θα μετακινηθεί ο Πάπας, το πιθανότερο είναι ότι θα πάει στην Αγγλία, όπως μας αποκαλύπτει η επόμενη προφητεία. Αλλά δε θα τον ωφελήσει και πολύ αυτή η μετακίνηση:

XCVII
Romain Pontife garde de t’ approcher,
De la Cite qui deux fleuues arouse,
Ton sang viendra aupres de la cracher,
Toy et les tiens quand fleurira la rose. 
Ρωμαίε Ποντίφηκα, φυλάξου και μην πλησιάσεις
την Πόλη που δυο ποταμοί τη βρέχουν,
το αίμα σου θα πάει να χυθεί κοντά εκεί,
εσένα και των δικών σου, όταν θα ανθίσει το ρόδο.

Το τετράστιχο είναι σαφές! Μιλά για τη δολοφονία του Πάπα στην πόλη των δύο ποταμών! Ακριβώς έτσι είναι γνωστή η Υόρκη, το Γιορκ (αγγλ. York), που είναι κτισμένο στη συμβολή των ποταμών Ουζ (Ouse) και Φος (Foss) στο βόρειο Γιορκσάιρ. Μπορεί, όμως, εδώ να μην είναι κυριολεκτική η επισήμανση για δολοφονία του Πάπα κατά τη διάρκεια μίας πιθανής επίσκεψής του στην Υόρκη, αλλά να υπονοείται η υπαιτιότητα της «Υόρκης» για το θάνατό του. Και μιλώ, φυσικά, για το «δόγμα της Υόρκης» στον Τεκτονισμό, που οι θιασώτες του μπορεί να αποφασίσουν άξαφνα μια «τελετουργική» δολοφονία. Η υποψία περί αυτού ενισχύεται και από την επισήμανση στον τρίτο στίχο, ότι το αίμα του Πάπα θα χυθεί «εκεί κοντά» (στην Υόρκη), άρα όχι απαραίτητα εντός της πόλης, αλλά πιθανότατα, εξαιτίας της Υόρκης, της άλλης… «Υόρκης» εννοείται. Άλλωστε, το πράγμα καθίσταται σαφέστατο με την αναφορά στην άνθιση του «ρόδου» στον τέταρτο στίχο, που είναι ένα πασίγνωστο σύμβολο για Τέκτονες και Ροδόσταυρους.
Φαίνεται ότι κάπου θα τα χαλάσουν μεταξύ τους (οι «τριανταφυλλένιοι» και ο Πάπας, που σήμερα τα πάνε πρίμα) ή δε θα χρειάζονται πια την παρουσία του στην παγκόσμια σκηνή, αφού θα έχουν ήδη «ανθίσει», θα έχουν πάρει όση δύναμη χρειάζονται και θα είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν χωρίς να πρέπει να πληρώνουν και κάποια ακριβά ιερατεία αποπάνω… Θα δούμε, όταν έρθει η ώρα.
Επί του παρόντος, θα κλείσω αυτό το πρώτο μέρος της εδώ αναζήτησης. Στο επόμενο και δεύτερο μέρος, θα διερευνήσουμε και θα ξεκαθαρίσουμε αν ο Πάπας Φραγκίσκος ο Α΄ είναι ή όχι ο Πέτρος ο Ρωμαίος, καθώς και αν θα είναι αυτός ο τελευταίος Πάπας, ενώ τα περί Σιβυλλικών Γραφών ή Χρησμών και τα περί Βατικανού εν γένει, θα τα εξετάσουμε στο τρίτο άρθρο μας. Γιατί το Βατικανό κρύβει, όντως, μία –κυρίως- προφητεία, μία πολύ ιδιαίτερη και άγνωστη στο ευρύ κοινό προφητεία! Για θυμηθείτε κι εκείνα τα περί «βάπτισης» ακόμα και των… εξωγήινων, που είχε αναφέρει τόσο ο προηγούμενος, όσο και ο σημερινός Πάπας…
Για τον ΕΟΕ